Hírmorzsák 2015-11-13 (20:15)

Garnett Steph Curry dominanciáját Michael Jordanéhez hasonlította, Hoiberg szerint a Warriors irányítója minden idők legjobb shootere lehet - Muhammad, Kevin Martin is dicsérte Curryt, aki brutális statisztikákat és NBA rekordot is felállított ma hajnalban. LeBron James a Knickst dicsérte, amiért Porzingist draftolták. Türkoglu bejelentette visszavonulását. Cousins nem akarja, hogy kirúgják Karlt, arról ellentmondó információk vannak, hogy a tréner mit szeretne. A kis Karl-Anthony Towns 5 évvel ezelőtt készített interjút példaképével, Kevin Duranttel (videó). Budenholzer családi ügy miatt nem lesz ott a Hawksnál ma este, Oladipo, Watson és Smith nélkül a Magic, Richaun Holmes pedig 8-10 napot hagy ki (combhajlító).

A Minnesota Timberwolves ikonja, Kevin Garnett a Golden State Warriors sztárját, Stephen Curryt dicsérte a két gárda ma hajnali mérkőzését követően, ráadásul nem akárkihez hasonlította az irányítót. KG szerint ahogy Michael Jordan is egy külön kategória volt a saját korában, úgy Curry is azt csinál most, amit csak akar, márpedig ez Garnett szerint nagyon jó a kosárlabdának. Shabazz Muhammad annyit mondott, hogy ha szorosabban védekeztek Curryn, egyszerűen hátrébb ment, szinte már félpályáról dobált, Kevin Martin pedig annyit tett hozzá, hogy a tavalyi MVP egy különleges játékos, aki most ráadásul hihetetlen ritmusban játszik mindemellett - élvezet nézni a játékát, ellene játszani viszont már kevésbé az.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg ma Nick Friedellnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte Curry lehet minden idők legjobb dobója - a feltétles mód miatt sokat azért nem kockáztatott. Egy adalék és a napi statisztika Curryhez: a 10-0-val kezdő csapatokban soha senki nem átlagolt az első 10 találkozón annyi pontot, mint ő. 333 pontot szerzett a Warriors játékmestere, 1996/97-ből Jordan a második 288 ponttal - Garnett hasonlata kezd ülni, bár Currynek még sokat le kell tennie azért az asztalra. Curry ráadásul negyedik 20 pontos negyedét is bemutatta a Timberwolves ellen, amivel magasan vezeti a ligát - CJ McCollumnak és Reggie Jacksonnak van 1-1 ilyenje. Az elmúlt 10 évben már ezzel is holtversenyes harmadik Curry az egy szezon alatt mutatott legalább 20 pontos negyedeket nézve, ami brutális, tekintve hogy összesen 10 találkozó ment le az idényből.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a New York Knickset dicsérte, amiért Kristaps Porzingist draftolták, szerinte jó döntést hozott a csapat. LeBron szerint a lett magasember nagyon jó játékos, az NBA-beli életstílus miatt pedig úgyis erősebb lesz idővel. Ha elég időt tölt az edzőteremben, akkor jóval testesebb lesz, azt pedig már most is tudja, hogyan kell ezt a játékot okosan, hatékonyan játszani. Porzingis tegnap hajnali majdnem meccsnyerő dobásáról annyit mondott James, hogy elvállalta, be is dobta, egyszerűen későn hagyta el az ujjhegyét a labda. Elég sok helyet hagyott neki a Hornets, amit nem is értett, mert nagyon jó tripladobó a lett, van önbizalma is, ami nem is alaptalan.

A törökök egykori csillaga, Hedo Türkoglu bejelentette, hogy visszavonul a kosárlabdától - a jövőben a Török Kosárlabda Szövetségnél fog dolgozni. A kiscsatár közleményében azt írta, hogy nagyon köszöni a ligának a lehetőséget, hogy valóra válthatta az álmát, mindig is jó szívvel fog emlékezni a csapattársaira, edzőire, a stáb minden tagjára és a szurkolókra, akik oly csodálatossá tették pályafutását számára és családja számára. 15 évet húzott le egyébként a világ legjobb bajnokságában Türkoglu, ami alatt 997 alapszakasz meccsen lépett pályára - nagyon szeretett volna "ezredes" lenni, de az nem jött össze neki végül. Megfordult Sacramentóban, San Antonióban, Orlandóban, Torontóban, Phoenixben és a Los Angeles Clippersnél (11.1 pont, 4.0 pattanó, 2.8 gólpassz), és volt 109 PO-meccse is ezekkel az együttesekkel.

Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint DeMarcus Cousins világosan kinyilvánította a Sacramento Kings vezetőinek, nem akarja, hogy kirúgják George Karl vezetőedzőt - a center tudja, hogy semmivel nem kerülne közelebb a győzelemhez, ha két idény alatt a negyedik tréner irányítása alá kerülne az együttes. Állítólag mindkét fél hisz abban, hogy Cousins és Karl kapcsolata még helyre hozható. A másik oldalról hozzá kell tenni, hogy a tréner két meccsre el akarta tiltani játékosát, ezt Vlade Divac elnök megtagadta. Már az off-szezonban is szerette volna Karl, ha elcserélik Cousinst, és állítólag többen nem nagyon hisznek abban, hogy az edző őszintén szeretné helyrehozni kapcsolatát a kosarassal. Egyes források azonban úgy tudják, hogy Karl is felmérte, Cousins nélkül esélye sincs elérni a tulajdonosi kör elvárásait.

Az Atlanta Hawks vezetőedzője, Mike Budenholzer ma este nem lesz csapatával a Boston Celtics elleni találkozón, mert egy sürgős családi ügy miatt hazautazott Atlantába. Helyét Kenny Atkinson, az egyik segédedző veszi át erre a találkozóra. Azt nem tudni, mi van a dolog hátterében, a csapat diszkréciót kért az ügyben. Szintén tartalékos lesz az Orlando Magic, ahol sem CJ Watson, sem Victor Oladipo, sem Jason Smith nem léphetnek pályára a Utah Jazz ellen. A Philadelphia Sixersnél Nerlens Noel ugyan visszatérhet ma este, Robert Covington pedig MCL-húzódása után hétfőn este, a Dallas Mavericks ellen, Richaun Holmes azonban 8-10 napos kihagyásra kényszerül, mert meghúzódott a combhajlítója.

A végére pedig a kis Karl-Anthony Towns és Kevin Durant maradtak - öt esztendővel ezelőtt, mikor a Minnesota Timberwolves idei 1/1-ese még a középiskolában volt elsőéves játékos, interjút készíthetett egyik kosaras példaképével, aki épp a Thunder sztárja volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus