Hírmorzsák 2015-11-14 (11:30)

Jimmy Butler Jordan munkamorálját tanulta el, Paxson szerint senki nem gondolta anno, hogy ilyen játékos lesz Butlerből. Batum és Noah a párizsi terrortámadásról beszéltek. LeBron szerint a Knicks jobb csapat, mint tavaly, de ha mindenki egészséges, akkor ők is. Drummond megint elmondta, hogy maradni akar Detroitban, csak jobb helyzetbe hozta csapatát azzal, hogy egyelőre nem hosszabbított. Cousinst megbüntette a Kings, Divac tagadja, hogy megkérdezte volna a játékosokat Karl esetleges kirúgásával kapcsolatban. Odom nem ismeri fel a barátait, családtagjait, az orvosok szerint súlyos agykárosodása van. Visszatér a Memphis Sounds mez a Grizzliesnél. Beverley bokája megsérült, MCW ma este visszatérhet, Durant sérülése Donovan szerint sem súlyos. D-Liga: Wroten, Marshall, Huetis, Dukan, Caboclo, Noguiera, Dekker, Patterson, Joe Harris.

A Chicago Bulls jelenlegi sztárja, Jimmy Butler és a franchise, valamint a liga történetének legnagyobb játékosa, Michael Jordan az utóbbi időben elég jó kapcsolatot építettek ki egymással - mióta Butler a Jordan márkát képviseli. Butler Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, leginkább azt tanulta meg MJ-től, hogy milyen keményen kell felkészülni. A meccsek már könnyűek, de minden nap meg kell dolgozni a sikerért az edzőteremben, és nem elég, ha a tréningen ott van valaki, a plusz munkát is el kell végezni. Korán kell érkezni, későn kell távozni az edzésekről, éjszaka is be kell néha járni - Jordan saját tapasztalairól beszélt neki, az pedig már történelem, hogy mit ért el ezzel a hozzáállással. 

A GM, John Paxson annyit tett ehhez hozzá, hogy őszintén szólva senki nem gondolta volna, hogy úgy játszik majd valaha Butler, ahogy tavaly, de szerinte az fűtötte leginkább a játékost, hogy sokan elmondták róla, erre vagy arra nem képes, ez motiválta leginkább. Mint ismert, 30. helyen húzta őt a Bulls, Paxson szerint viszont valószínűleg ma már Top10 lenne, ha újra kellene húznia a csapatoknak, és senki nem mondana róla olyan dolgokat, mint anno. A Bullsnál egyébként többen úgy érzik, hogy Jordan nagyon kedveli Butlert a kemény stílusa és a hozzáállása miatt, erről azonban beszélni nem fog, mert a Charlotte Hornets tulajdonosaként nem teheti, megbüntetnék érte.

Sajnos természetesen a tegnap este és a mai nap is a párizsi terrortámadásról szól, rengeteg játékos és szurkoló fejezte ki együttérzését és megdöbbenését twitteren vagy egyéb csatornákon. A Chicago - Charlotte összecsapáson Nic Batum és Joakim Noah egymás ellen játszottak, de mindkettejük első kérdése a másikhoz az volt, hogy minden rendben van-e a másik családjával. Batum húga nem messze lakik az egyik merénylet helyszínétől, és a meccs előtt szinte a feldobásig, valamint mérkőzés után azonnal beszélt az ismerőseivel, családjával. Noah elmondta, hogy nagyon szomorú dolog ez, mert nagyon sokan teljesen értelmetlenül haltak meg. Az ő családja is rendben van, de sokan nem, mert elvesztettek valakit. Batum annyit mondott, hogy megpróbálnak erősek maradni, így megmutatni, hogy jobb emberek, mint akik ezeket a szörnyűségeket elkövették.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a ma hajnali, New York Knicks elleni találkozó után nyilatkozott a Newsday-nek. Szerinte a Knicks jobb csapat, mint tavaly (Szerk.: sokat nem vállalt ezzel), mert szereztek tapasztalt és fiatal játékosokat is, és egyszerűen jobb kosárlabdát játszanak. James saját csapatának is örült, mert mindig azt kívánta, hogy bármit megtegyenek, ami a sikerhez szükséges, ma pedig ezt tették - azért is boldog volt, mert ő is kivette abból a részét, hogy győzni tudtak. Az előző szezonban két meccsre voltak a gyűrűtől, de ez ebben az idényben már semmit nem jelent, mindent bele kell adniuk, hogy újra esélyük legyen a döntőben, de úgy érzi, hogy ha a sérültjeik visszatérnek, jobbak lesznek, mint az előző idényben.

Mint ismert, a Detroit Pistons centere, Andre Drummond nem írt alá hosszabbítást idő előtt, így jövő nyáron korlátozott szabadügynök lesz. A csapat elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azt nyilatkozta erről Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy játékosa nagyon akar nyerni. Felvázolták neki, hogy nagyjából 13 millió dollár különbség van a költőpénzben aközött, ha most hosszabbított volna és aközött, ha nyáron teszi meg mindezt. Drummond a lehető legjobb helyzetbe akarta hozni a csapatot és Tom Gores tulajdonost, mert egy győztes franchise tagja akar lenni. Maga az érintett is azt nyilatkozta, hogy imádja Detroitot és maradni akar.

A Sacramento Kingsnél továbbra sincs csend, Ailene Voisin (Sacramento Bee) forrásai szerint ugyanis a csapat megbüntette DeMarcus Cousinst a hétfői kirohanása miatt, bár állítólag azt nem George Karl vezetőedző vagy a szakmai stáb felé intézte. Vlade Divac elnök tagadta, hogy megkérdezte volna a játékosokat a keddi meetingen, hogy eltávolítsák-e Karlt. Az edző és az elnök jövője valószínűleg összekapcsolódik, ugyanis Divacnak alig több mint egy év van hátra a szerződéséből, jövő nyáron akar hosszútávra leszerződni az együttessel, a napokban pedig elmondta, hogy Karl marad az edző az idény végéig. Karlt ugyan előbb nevezték ki, mint Divacot, de a szerb szakember javasolta őt trénernek.

Nem túl jó hírek jöttek ki Lamar Odomról, a TMZ Sports értesülései szerint ugyanis régi barátait és közeli hozzátartozóit sem ismeri fel, az orvosok attól tartanak, hogy súlyos agykárosodást szenvedett. A TMZ úgy tudja, hogy alig javult valamit Odom állapota az utóbbi hetekben, egy-két szót mond mindössze, és nagyon sokszor tűnik teljesen üresnek - emellett a mozgással is problémája van, de az kevésbé meglepő, a legrosszabb hír az, hogy nem ismeri fel az ismerőseit.

A Milwaukee Bucks irányítója, Michael Carter-Williams ma visszatérhet a Cleveland Cavaliers ellen. A játékmester 5 mérkőzést hagyott ki bokasérülése miatt, és "valószínűleg játszik" státuszba került az együttes hivatalos közlése alapján. Kobe Bryant és DeMarre Carroll is visszatértek ma hajnalban hát-, illetve saroksérülésükből, Patrick Beverley azonban bokasérülést szenvedett - Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint a Houston Rockets irányítójának nincs nagyobb baja, a röntgen negatív lett. Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Billy Donovan pedig Erik Horne-nak (News OK), azt mondta, Kevin Durant sérülése nem súlyos - mint ismert, a kiscsatár legalább 7-10 napra dőlt ki combhajlító-húzódása miatt.

D-Liga mozgások: A Houston Rockets Sam Dekkert a Rio Grande Valley Vipershez, a Toronto Raptors Lucas Noguierát és Bruno Caboclót a Raptors 905-höz, az Atlanta Hawks Lamar Pattersont az Austin Spurshöz, az Oklahoma City Thunder Josh Huestist az Oklahoma City Blue-hoz, a Sacramento Kings Duje Dukant a Reno Bighornshoz, a Cleveland Cavaliers pedig Joe Harrist a Canton Charge-hoz irányította. Hét közben egyébként Tony Wroten és Kendall Marshall is lekerültek a D-Ligába, a Philadelphia Sixers a Delaware 87ershöz küldte a két sérült hátvédet, hogy a rehabjuk elvégzése után ott vegyék fel a ritmust.

A végére a Memphis Grizzlies retro meze maradt, visszahozták ugyanis a Memphis Sounds korszakot, pár mérkőzésen ezt fogják idén használni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus