Hírmorzsák 2015-11-14 (20:45)

Steph Curry eddigi scoring-sorozata az elmúlt 15 év többi hasonló szakaszaihoz (Durant, James, T-Mac, Kobe) hasonlítva. Irving a rehab újabb fázisába léphet, de pályán még mindig nem edzhet a csapattal. Gerald Green szégyelli magát, elnézést kért. Riley azt akarta, hogy LMA idén a 3.3 milliós MLE-ért játsszon a Heatnél. Ha Cousins azt akarta volna, hogy cseréljék le Karlt, már megtörtént volna, a játékosok azonban továbbra sem kedvelik a trénert. Dellavedova szerint az önbizalom a legfontosabb, a nyárból és a PO-ból próbál építkezni. JR Smith nem érti, Phil Jackson miért beszélt nyíltan az ő magánügyeiről, de szeretett New Yorkban játszani. Glen Taylor szerint nem mostani történet, hogy Steve Kaplanékkel tárgyalt egy kisebbségi tulajdonrészről.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving zöld utat kapott az orvosoktól, innentől kezdve a szakmai stáb határozhatja meg, milyen komolyságú láberősítő gyakorlatokat végeztetnek a játékmesterrel, fizikailag készen áll a nagyobb terhelésre. Ez egy fontos lépés Irving rehabjában, de egyelőre továbbra sem edzhet a pályán teljes intenzitással.

Irving csapattársa, Matthew Dellavedova Chris Fedornak (Northeast Ohio Media Group) nyilatkozott az idénykezdetről. Ő mindig is abban hitt, hogy az embernek magabiztosnak kell lennie, mert tudja, mennyi munkát végzett el. Úgy érzi, hogy nagyszerű tapasztalatokat szerzett az előző szezon rájátszásában, illetve a nyár folyamán, amikor az ausztrál nemzeti csapattal dolgozta végig az off-szezont. Ott más a szerepe, mint a Cavsnél, úgyhogy abból próbál mentális erőt meríteni, hogy ott kicsit nagyobb szerepkörben is megállta a helyét. Dellavedova még egyszer elmondta, hogy szerinte ha keményen dolgozik az ember, akkor az önbizalma is meglesz.

A szintén a Clevelandnél játszó JR Smith Phil Jacksonról, a New York Knicks elnökéről adott nyilatkozatot Ian Begley-nek (ESPN New York) - Jackson a nyáron nyíltan beszélt Smith személyes dolgairól, amit a játékos természetesen nem nézett jó szemmel. JR azt mondta, hogy megdöbbent ezen, mert ő a magánéletét mindig a pályán kívül hagyja, és azt hitte, hogy ha Jackson azt mondja neki, hogy mindent elmondhat neki, akkor az, amit mond, kettejük között marad. Mivel nem így volt, ráadásul Jackson volt az, aki kiteregette a szennyesét, így eléggé bizalmatlanná vált mindenkivel szemben. A Knicksnél töltött idejével kapcsolatban egyébként úgy fogalmazott, hogy voltak gyengébb és jobb napjai is, de utóbbiból több. Mindenesetre örült, hogy New Yorkban játszhatott, nagy nyomás alatt, a reflektorfényben, mert sokan nem képesek erre, ő azonban megmutatta, hogy azon kevesek közé tartozik, akik igen.

A Miami Heat swingmanje, a nemrég kórházba szállított, majd a csapat által két meccsre eltiltott Gerald Green megszólalt a rejtélyes eset után, de részleteket ő sem árult el. Green egy közleményben azt írta, hogy nagyon sajnálja a történteket. Nagyon szomorú amiatt, ami történt, de kész arra, hogy továbblépjen. Szégyelli magát és nem tud elégszer bocsánatot kérni az eset miatt. Pat Riley elnököt kérdezte Tim Reynolds (Associated Press) a történtekről, de Riley is annyit mondott, hogy személyes természetű a dolog, úgyhogy ennyiben is hagyja.

Riley-hoz tartozik az is, hogy Ira Winderman (Sun Sentinel) értesülései szerint nem is arra próbálta rávenni az elnök LaMarcus Aldridge-ot, hogy egy évre maradjon a Portland TrailBlazersnél, aztán írjon alá hozzájuk - erről szólt Marc J. Spears (Yahoo Sports) pár nappal korábbi bejegyzése -, hanem azt szerette volna Riley, hogy menjen hozzájuk MLE-ért egy évre, utána kapta volna meg az 5 éves maximumot LMA - ebben az esetben adhattak volna neki 5. évet, ha nincs náluk 2015/16-ban, akkor maximum 4-et. A Heat esetében az MLE csak a luxusadós kivételt jelentette volna, azaz 3.3 millió dollárt, viszont utána egy 29.3 millió dollárról induló szerződést köthetett volna az erőcsatár - ehelyett választotta most a San Antonio Spurst.

Saam Esfandiari (Warriors World) összeszedte az elmúlt 15 év nagyobb scoring sorozatait, amit természtesen Steph Curry első 10 meccsen mutatott produkciója tett meg. Bár Curryé a legrövidebb sorozat és a leggyengébb pontátlag is, azt is érdemes megnézni, hogy jóval kevesebb játékperc alatt messze a legjobb hatékonysággal dolgozott a vizsgált játékosok vizsgált streakjei közül:

A Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor Darren Wolfsonnak (1500 ESPN Twin Cities) elmondta, hogy régi történet már, hogy beszélt a Steve Kaplan-féle befektetői csoporttal tulajdonrésze egy bizonyos százalékának eladásáról. Taylor szerint ez akkor volt még, amikor több érdeklődővel is tárgyalt, de Kaplanék voltak azok, akik nem akarták elköltöztetni a franchise-t Minnesotából, ezért kerülhetett elő megint a nevük. Kaplan egyébként szeretne többségi tulajdonos is lenni, de nincs túl sok eladó klub mostanában, ezért okosabb, ha egyelőre csak kisebbségi tulajdonos lesz, így jobb helyzetbe kerül később, ha meg akarja venni Taylor teljes részét.

Ma is van napi-Kings: Ric Bucher (Bleacher Report) forrásai szerint ha DeMarcus Cousins a csapaton kívül szerette volna tudni George Karlt, már menesztették volna a trénert. James Ham (CSN California) úgy tudja, hogy a tréner többet kommunikál a sajtóval, mint a játékosaival, ami nagyon idegesíti a kosarasokat, ráadásul amiatt is idegesek, hogy Karl állandóan változtatja a rotációt, a felállásokat is. Karl rendszerének egyik nagy nyertese eddig Omri Casspi, akit az edző is dicsért. A tréner szerint az izraeli kiscsatár nagyon érzi a játék ritmusát, plusz nagy előnye, hogy tudja, hogyan kell jó játékosok mellett játszani - tudja, hova kell helyezkednie, ha Cousinst duplázzák, vagy ha Rudy Gay 1-1-e következik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus