Hírmorzsák 2015-11-15 (10:30)

A Heat rá fog menni Durantre a nyáron, de Wade és Whiteside miatt nincs egyszerű dolguk. Gerald Green bocsánatkérése hosszabb verzióban. Steph Curry édesapját dobta túl a tripla-örökranglistán, Duncan pedig egykori csapattársát, az Admirálist előzte a blokklistán. LeBron szerint fél gőzzel játszanak, nagyon pipa a csapattársaira. Gortatnak nem tetszett, hogy Randy Wittman őt emelte ki egyedül a Thunder elleni súlyos zakót követően. Budenholzer egyelőre nem tért vissza a Hawkshoz. Brad Stevensnek továbbra is tetszik Tyler Zeller játéka, de túl sok a magasemberük. Kawhi Leonard felsőlégúti fertőzést kapott, Klay Thompsonnak a hátával vannak gondok. D-Liga: Rozier, Simmons, Patterson, Tavares.

Barry Jackson (Miami Herald) jelentette, amit eddig is lehetett sejteni: forrásai szerint a Miami Heat rá fog mozdulni jövő nyáron Kevin Durantre. A történetben ott lesz csavar, hogy Hassan Whiteside teljes Bird-jogai nincsenek a csapatnál, így őt is a sapka alatti helyből kell megtartaniuk, miközben Dwyane Wade várható új szerződése, vagy ha nem egyeznek meg vele gyorsan, akkor a jelenlegi kontraktusa alapján számított cap holdja (30 millió dollár) is nagyon sok lesz, mellettük kellene valahogy bepréselni a cap alá Durantet, ami finoman szólva sem lesz egyszerű - 41.5 millió dollárt már akkor is foglal Chris Bosh, Goran Dragic és Justise Winslow, ha mindenki mást hagynak lejárni és elcserélik Josh McRobertset.

Mint arról tegnap este már szó volt, a Heat swingmanje, Gerald Green elnézést kért, ennek egy volt egy hosszabb változata is. Green elmondta, hogy próbálja lezárni ezt a fejezetet, de bocsánatot kér azoktól az emberektől, akik ott laknak, ahol ő, a családjától és a szurkolóitól is, hogy nem volt ott azokon a meccseken, amelyeket ki kellett hagynia. Sajnálja a történteket, és természetesen elnézést kér a franchise-tól is. Nem büszke arra, ami történt, de kész továbblépni, most már csak a csapat által kitűzött célok lebegnek a szeme előtt - örül neki, hogy a testvéreivel lehet és annak is, hogy a Heat kiállt mellette. Erik Spoelstra vezetőedző azt nyilatkozta Ira Windermannek (Sun Sentinel), hogy nagyon jó volt, hogy Green visszatért közéjük. A problémát megoldották házon belül, ők is készek arra, hogy új lapot nyissanak.

Ma hajnalban többen is mérföldkőhöz érkeztek. A Golden State Warriors irányítója, Stephen Curry saját édesapját, Dell Curryt "lépte át" a tripladobólistán, miután a Brooklyn Nets ellen 5 hármast dobott, ezzel 1248 bedobott trojkánál jár már - a fater megállt 1245-nél. Curry egyébként ezen a meccsen túldobta a pénteken visszavonuló Hedo Türkoglut is, és már Derek Fisherrel holtversenyben a 40. az örökranglistán. A San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan 5 blokkot ért el a Philadelphia Sixers ellen, az utolsóval pedig megelőzte egykori csapattársát, David Robinsont, 2955 prakkerral már ő az 5. az örökranglistán.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James az utóbbi időben kiválóan játszik, többször ő mentette meg csapatát a vereségtől a meccsek végjátékában, de ebből kezd kicsit elege lenni. Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) jelentette, hogy LeBron a ma hajnalban, a Milwaukee Bucks ellen két hosszabbítás után elszenvedett vereséget követően azt nyilatkozta a riportereknek, egyszerűen félgőzzel játszanak időről időre, emiatt jutnak el sokszor úgy a végjátékba, hogy hátrányban vannak. Mint ismert, a Cleveland tegnap hajnalban is úgy nyert a New York Knicks ellen, hogy az utolsó negyedben fordítania kellett, James pedig akkor is kiakadt a pályán - a harmadik negyed elején kezdett el kiabálni társaival, hogy ma ugyan méltóztatnak-e játszani, de nem pont irodalmi stílusban ("You motherfuckers gonna play?").

Ha már problémáknál tartunk, akkor a Washington Wizardsot is meg lehet említeni, Marcin Gortatnak ugyanis nagyon nem tetszett, hogy Randy Wittman vezetőedző őt emelte ki egyedül az Oklahoma City Thunder elleni 24 pontos, kiütéses zakót követően - mint arról beszámoltunk, Wittman külön megemlítette, hogy 27 perc alatt még ő is le tudna szedni 1 lepattanót, márpedig ezt tette akkor a lengyen center. Gortat szerint nem volt szükség arra, hogy a médiában így kiemeljék őt, de már megtörtént a dolog. Az edzőtáborban még azt hallotta, hogy ilyenek nem történnek majd, aztán most mégis, úgyhogy egyáltalán nem ért egyet azzal, amit edzője tett.

Az Atlanta Hawks elnöke és vezetőedzője, Mike Budenholzer közleményt adott ki, miután pár nappal ezelőtt otthagyta csapatát, hogy visszautazhasson Atlantába - azóta kiderült, hogy a feleségét kellett sürgősen kórházba szállítani. A tréner azt írta, hogy optimisták a felesége állapotával kapcsolatban, ami javul. Megköszönt mindenkinek minden támogatást, illetve a sajtónak azt, hogy eleget tettek azon kérésüknek, hogy szeretnék ezt személyes dologként kezelni. Budenholzer azt is leírta, hogy amint lehet, visszatér az együtteshez, - ebből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg további meccseket fog még kihagyni, addig minden bizonnyal Kenny Atkinson veszi át szerepét a kispadon, ahogyan ez Bostonban is történt.

Ha már hiányzók, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Golden State Warriorsnél Klay Thompson hátsérülése miatt hiányzott, Marc J. Spears (Yahoo Sports) pedig úgy tudja, hogy ezzel pár mérkőzésre az oldalvonal mellé szorulhat a dobóhátvéd. A San Antonio Spurs is némileg tartalékos volt, tőlük Kawhi Leonard hiányzott felső légúti fertőzés miatt

A Boston Celticsnél Tyler Zeller tavaly még kezdő volt, most azonban jóval kevesebb lehetőséget kap Amir Johnson és David Lee nyári érkezése, valamint Jared Sullinger térnyerése után. Brad Stevens vezetőedző Jay Kingnek (Boston Herald) elmondta, Zeller nagyon jó játékos, de jelenleg sok a magasemberük. Nem dobtak túl jól a szezon elején, úgyhogy olyan embereket rakott a pályára, akik kintről eredményesebbek, hogy így széthúzzák kicsit a pályát, így viszont legalább egy embernek nem jut játékidő. Azt nem tudja Stevens sem, hogy ez mindig Zeller lesz-e a jövőben, mert igazából el tudja képzelni, hogy nagy szerepet fog játszani a csapatában a center, ezt pedig szerinte játékosa is tudja. Nehéz ezzel megbírkózni ettől függetlenül is, az utóbbi 4-ből 3 meccset megnyertek, de a tréner szerint lesz még olyan sorozat, amikor a centernek köszönhetően hoznak majd 4-ből 3-at, és sokat is fog játszani.

D-Liga mozgások. A Boston Celtics Terry Roziert irányította a Maine Red Clawshoz - ez az első alkalom, hogy az újonc irányítót leküldik Maine-be, a Celticsnél eddig 5 meccsen 8.8 percet átlagolt. A San Antonio Spurs visszahívta az Austin Spurstől Jonathon Simmonst, aki egyelőre egyik együttesnél sem lépett még pályára ebben az idényben. Az Atlanta Hawks Lamar Pattersont és Edy Tavarest hívta vissza - ők is az Austin Spursnél voltak, tekintve hogy a Hawksnak nincs külön D-Ligás csapata (egyelőre).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus