Hírmorzsák 2015-11-15 (18:45)

Waiters haza akar menni Philadelphiába, "lehúzná" egy kevés pénzzel a Sixerst. Popovich szerint nagyjából egy hónapig bírná a Philly élén, a trénerlegenda Brett Brownt dicsérte. Wall és Beal szerint ők a liga legjobb hátvédpárosa jelenleg, de beszéltek több más dologról is. Pau Gasol még nem döntött, kilép-e szerződéséből a nyáron. Birdmant még mindig cserélné a Heat, csak nem nagyon van rá vevő. Ainge szerint a minél jobb eredmények mellett a fiatalok fejlesztése is fő szempont náluk a továbbiakban is. Doc Rivers szerint nem kell sokat belelátni abba, hogy tegnap este két percet sem játszott Stephenson a sérülések ellenére sem. Varejao türelmes, David Blatt pedig örül, hogy nem kezelik már újonc edzőként. Seraphin "hajkoronája" a párizsi tragédia után.

Az Oklahoma City Thunder dobóhátvédje, Dion Waiters ritkán kerül a címlapokra, most azonban ezt tette, Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint ugyanis hajlandó lenne a Philadelphia Sixershez szerződni a nyáron, sőt... - korlátozott szabadügynök lesz. Pompey úgy tudja, hogy Waiters kifejezetten szeretne haza térni - philadelphiai származású -, úgy érzi, ő lehet a hiányzó dobóhátvéd a Sixers számára, és úgy gondolja, hogy Sam Hinkie-éktől egy zsíros szerződést kaphat. Állítólag Waiters már keres is lakást Philly belvárosában, a csarnokhoz közelebb, hogy még könnyebb legyen számára az otthoni játék. Mivel RFA lesz, így minden rá érkező ajánlatot tarthat majd a Thunder, de már idén ősszel is csak úgy hosszabbítottak volna vele, ha diszkont áron tehetik meg mindezt.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich James Herbertnek (CBS Sports) nyilatkozott a ma hajnali, Sixers elleni mérkőzésüket követően. Minden idők egyik legjobb trénere azt mondta, ő nagyjából egy hónapig húzta volna a Phillynél, míg Brett Brown szereti ezt a csapatot irányítani. Popovich Raul Domingueznek (CSN Philly) azt is hozzátette, hogy Brown a legpozitívabb személyiség, akivel valaha találkozott, és őszintén szólvan fogalma nincs, ki az, aki Brown helyében lehetne a Philly kispadján - mint ismert, Brown Popovich segédedzője volt jó ideig a Spursnél, jól ismerik tehát egymást.

A Washington Wizards hátvédpárosa, John Wall és Bradley Beal Hannah Stormmal (ESPN) beszélgettek. Beal elmondása szerint azonnal megvolt köztük az összhang, Wall szerint ez a jó kapcsolat azért is van köztük, mert mindketten tudják, hogy a másik nélkül nem lennének annyira jók, amennyire együtt. Szoktak persze nézeteltéréseik lenni, de ezt el kell tudni viselniük, hiszen Wall például a testvérével sem ért mindig egyet, de ettől függetlenül jóban vannak. Az irányító azt is elmondta, hogy nagyon sokat fejlődött a klub, mióta ott vannak, egy viccként kezelték őket korábban, most azonban mindenki tudja, hogy komolyan kell őket venni, ha ellenük játszanak.

Kevin Durant is szóba került természetesen, de erre Wall azt mondta, hogy ők a mostani szezonnal törődnek, márpedig Durant jelenleg az Oklahoma City játékosa, és úgy érzik, hogy nélküle is győzhetnek, mert jó csapatuk van, jó a közönségük és a szakmai stábjuk is. Megkérdezte Storm azt is, hogy kik alkotják a liga jelenlegi legjobb hátvédpárosát, amire mindketten azonnal rávágták, hogy ők. Mikor szóba került Steph Curry és Klay Thompson, akkor azt mondták, hogy ők a pálya mindkét oldalán odateszik magukat, Wall pedig annyit mondott még, hogy nem akar semmit sem elvenni Curryék érdemeiből, de soha nem fogja azt mondani, hogy bárki más jobb nála.

Durant mellett előkerülhet egy újabb nagyobb, igaz, jóval idősebb név is a szabadügynökpiaccal kapcsolatban, a Chicago Bulls spanyol magasemberének, Pau Gasolnak ugyanis 7.7 millió dolláros játékosopciója van a következő idényre, márpedig ennél még 36 esztendősen is többet kaphat, ha azt is beleszámoljuk, hogyan játszik jelenleg és mekkorát emelkedik majd a sapka jövő nyáron. Két csapat meg nem nevezett vezetője KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta, hogy szerintük két évig garantált pénzt kaphat a spanyol még ilyen idősen is, Gasol viszont azt mondta, még nem döntött, hogy kilép-e, egyelőre kivár, és csak a mostani idényre koncentrál, arra, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson. Jó szezont akar magának és a csapatnak is, szeretné, ha a Bulls elérné a céljait, ő pedig egészséges is tudna maradni, és akkor majd nyáron meglátja, hogyan tovább.

Barry Jackson (Miami Herald) információi szerint a Miami Heat továbbra is szeretné elcserélni Chris Andersent, de nem nagyon bíznak abban, hogy találnak érdeklődőt a centerre. A floridai alakulat a luxusadós kiadásait szeretné csökkenteni, úgyhogy olyan cserepartner kellene nekik, amely kevesebb fizetést ad vissza, mint Andersen 5 millió dolláros bére.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Gary Washburnnek (Boston Globe) arról beszélt, hogyan próbálja meg a D-Ligát használni arra, hogy a minél jobb eredmények elérése mellett a játékosok fejlesztését se szorítsák háttérbe. Ainge úgy fogalmazott, hogy nagyon nem szeretné, hogy azért, mert a szakmai stábon ott van a nyomás, hogy kell a siker, a PO, elhamarkodott döntéseket hozzanak bizonyos fiatalokkal kapcsolatban. Nagyon sok franchise-nál látták már, hogy azért, mert az azonnali eredmények előtérbe kerültek, a fiatalok fejlesztése teljesen elsikkadt, ők pedig ezt nem szeretnék - mivel a jövőben még több első körös fiatal várható Bostonba a sok pickjük miatt, így ez kulcskérdés lesz, hogyan fogják megoldani a kettőt egyszerre.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Justin Verriernek (ESPN) adott nyilatkozatában figyelmeztetett mindenkit, hogy nem kell túl sok következtetést levonni abból, hogy tegnap este, a Detroit Pistons elleni találkozón Lance Stephenson két percet sem játszott annak ellenére sem, hogy JJ Redick és Chris Paul is kihagyták az összecsapást. Rivers azt mondta, hogy a spacing miatt aggódott és úgy érezte, Stephenson nem is áll készen a meccsre. A tréner azt is hozzátette, hogy játékosa jól fogadta, hogy alig került parkettre, jó kedvű volt a meccs után is (nyertek), jól kezelte a dolgot. Természetesen játszani akar, ők meg játszatni akarják, de úgy döntöttek most, hogy mégsem teszik - ezt profin reagálta le Stephenson Rivers érzése szerint.

A Cleveland Cavaliersnél Anderson Varejao nemcsak egy meccsen, hanem eddig az egész idényben kevés lehetőséget kap, de ő sem nagyon pattog emiatt. A brazil center Marla Ridenournak (Akron Beacon Journal) elmondta, hogy ott akar persze lenni a pályán, de nem foghatja fel személyes sértésnek, ha nem állítják be. Még csak az idény eleje van, nagyon hosszú még a szezon, ő meg még mindig csak felépülőben van, tudja, hogy még nincs 100%-os állapotban. Szintén a Cavshez tartozik, hogy a vezetőedző, David Blatt Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) elárulta, nagyon örül neki, hogy végre nem kérdezgetik arról, milyen első éves edzőnek lenni a ligában - miután több mint két évtizedig volt már tréner máshol, nagyon nem szerette, hogy újoncként kezelik.

A már elkezdődött New York Knicks - New Orleans Pelicans összecsapás előtt eljátszották a francia himnuszt, a Knicks francia centere, Kevin Seraphin pedig fodrásznál is volt, hogy megemlékezzen a Párizsban történtekre:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus