Hírmorzsák 2015-11-16 (10:30)

Westbrooknak nem tetszett, hogy egy riporter Smartot az ő szintjére emelte. Kobe-nak a háta és a lába is nagyon fáj. Jordan utolsó Bullsos alapszakaszmeccsén viselt meze rekordösszegért kelt el egy árverésen. Waiters tagadta, hogy a Sixershez akar szerződni a nyáron. Durant csak akkor tér vissza, ha teljesen rendbe jött. Az orvosok szerint Rose akár 3 hónapig is kettős látással játszhat, az irányító most hallotta ezt először. Jennings gyorsasága még nem a régi, továbbra is karácsony környékén várható visszatérése. Wilson Chandler nem akar visszavonulni. Batum nem haragszik a Portlandre. Sefolosha megérti, hogy ekkora figyelem hárul rá. Egyelőre jobb a keleti főcsoport, mint a nyugati. Sérülések: Jeff Teague, Bazemore (mindketten boka), Cauley-Stein (fej). D-Liga: Rozier, James Young, Mickey, Huestis, Tavares, Patterson.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant ma hajnalban újra nyert csapatával (idén másodjára), de 36 percet töltött a parketten, márpedig ezt már nagyon nem bírja saját elmondása szerint sem. Kobe a találkozót követően Baxter Holmesnek (ESPN) elárulta, hogy alig bír felállni, a lábai és a háta is borzasztóan fáj, és azt se nagyon várja, amikor be kell majd ülni az autójába, ha távozik a stadionból - Byron Scott vezetőedző állítólag azt mondta, 37 perc a legtöbb, amit sztárja a pályán tölt majd egy meccsen, de láthatóan ezt se bírja már. Mike Bresnahan (Los Angeles Times) megerősítette, hogy Bryant ma este nem játszik a Phoenix Suns ellen.

Szintén a ma hajnalhoz tartozik, hogy az Oklahoma City Thunder - Boston Celtics meccs után Russell Westbrook is nyilatkozott. Azt kérdezte tőle az egyik újságíró, hogy a Celtics irányítója Marcus Smart fizikálisan nagyjából feltudja vele venni a versenyt, bizonyos mértékig, és hogy volt-e valami különleges abban, ahogy ma játszott ellene - Smart 26 ponttal (9/14 mezőny), 8 pattanóval és 3 gólpasszal zárt, míg Westbrook pocsék százalékkal (27 pont, 5/20 mezőny). A Thunder egyesének természetesen nem tetszett a kérdés, nem értett egyet a riporterrel. Szerinte Smartnak jó meccse volt, de ő 82 mérkőzésen keresztül szokta ezt csinálni, ne keverjük össze a szezont a fazonnal... Fognak még találkozni.

Maradjunk még a Thundernél: Mint arról tegnap este beszámoltunk, Dion Waitersről olyan hírek jöttek ki, hogy nagyon szívesen menne haza a nyáron a Philadelphia Sixershez. A dobóhátvéd twitteren cáfolta a dolgot, azt írta, hogy senki ne higgyen el mindent, amit hall vele kapcsolatban, főleg ha nem ő maga személyesen mondja. Nincs szüksége arra, hogy állandóan a figyelem középpontjában legyen, soha nem volt ilyen típusú ember. Nem a pénz érdekli, hanem a bajnoki cím, amit megpróbál mostani csapattársaival megszerezni.

Ha már volt szó sérülésről, illetve a Thunderről is, akkor folytassuk Kevin Duranttel, aki a riportereknek ma hajnalban elmondta, sokkal jobban érzi már magát, de biztos akar lenni abban, hogy teljesen meggyógyult, mielőtt újra pályára lépne. A combhajlító sérülés különbözik a többitől, mert nagyon könnyű rásérülni, ha valaki megpróbál azzal együtt is játszani - szerinte nem is ez a megoldás, egyszerűen meg kell várni, amíg 100%-osan rendbe jön, utána tud majd újra pályára lépni.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose még mindig kettőslátással küszködik, és Fred Hoiberg vezetőedző Nick Friedellnek (ESPN) elmondta, hogy az orvosok szerint ez három hónapig is elhúzódhat akár - a lényeg szerinte az, hogy folyamatosan javul az állapota. A dolog azért érdekes, mert Rose saját elmondása szerint most hallotta ezt először, de akkor is nagyon szeretne abban hinni, hogy ennél sokkal gyorsabban rendbe fog jönni. 7-8 hete történt a dolog, de még mindig ugyanaz a helyzet - ezzel nem tud semmit csinálni, együtt kell élnie vele. Minden nap a lehető legtöbbet kell kihoznia magából, és dolgoznia kell a játékán addig is, amíg a szeme meggyógyul.

A többi sérülés. Az Atlanta Hawksnál Jeff Teague bal bokasérülése miatt hagyta ki a ma hajnali, Utah Jazz elleni találkozót - még a Boston Celtics elleni összecsapáson sérült meg -, Kent Bazemore-nak pedig a Utah elleni mérkőzés végjátékában ment ki a jobb bokája, róla még nem tudni, mennyire súlyos a probléma. A Sacramento Kings centere, Willie Cauley-Stein is ma hajnalban esett ki, a Toronto Raptors elleni találkozón fejsérülést szenvedett. Bár a csapat tájékoztatása szerint nem mutatta agyrázkódás jeleit, ma további vizsgálatokat végeznek el rajta.

A újabb csípősérülése miatt az egész idényre kieső Wilson Chandler Chris Dempsey-nek (Denver Post) elárulta, esze ágában sincs visszavonulni annak ellenére sem, hogy folyamatosan gondja van csípőjével. Azt tudta már a Houston Rockets elleni idénynyitó előtt is, hogy megint elég komoly problémája van, de abban reménykedett, hogy pihentetéssel és gyulladásgátló injekciókkal meg lehet oldani a helyzetet - a múlt héten dőlt el, hogy megint kés alá kell feküdnie.

A Detroit Pistonsnál a januárban Achilles-szakadást szenvedő Brandon Jennings már 4-a-4-re és 3-a-3-ra edz, de David Mayo (MLive) értesülései szerint továbbra is karácsony környékén várható visszatérése. A franchise elnöke és a csapat vezetőedzője, Stan Van Gundy azt nyilatkozta, hogy elmondta Jenningsnek is, egyelőre még a gyorsasága nem a régi, de az teljesen természetes, hogy időre van még szüksége az irányítónak. Az, hogy a pályán lehet a többiekkel, és bizonyos feladatokat el tud végezni, nagyon jó dolog, de teljes sebességen megcsinálni ugyanazokat a dolgokat már teljesen más tészta.

Ma hajnalban a Charlotte Hornets swingmanje, Nic Batum volt csapata, a Portland TrailBlazers ellen játszott, és 33 ponttal járult hozzá új együttese győzelméhez. A találkozót követően a francia játékos Jason Quicknek (CSNNW) elárulta, egyáltalán nem haragszik a Portlandre, miért kellene haragudnia? Ez a meccs sem erről szólt, hiszen nagyon tiszteli a Blazerst, ők adtak neki esélyt, mikor 19 évesen újonc volt. Idén nyáron úgy döntött a Portland, hogy elcserélik, mert szerintük ez volt a legjobb megoldás, ő pedig megérti ezt, ő is tovább lépett már.

Az Atlanta Hawks swingmanje, Thabo Sefolosha Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, egyre közelebb van ahhoz, hogy teljesen egészséges legyen, és megérti, hogy miért hárul rá ilyen nagy figyelem, mióta beperelte New York városát és a rendőrséget azt követően, hogy áprilisban a rendőrök eltörték a lábát egy szórakozóhely előtt történt incidenst követően. A 31 éves játékos azt is hozzátette, hogy az is eszébe szokott jutni, mennyi ideje van még a ligában kosarasként - nem tudja, milyen állapotban lesz két hónap múlva, vagy hogy a megfelelő lépéseket teszi-e meg a felépülése érdekében. Egyelőre azonban túlságosan is a visszatérésre koncentrált, így azon azért olyan sokat nem töprengett, hogy "mi lenne, ha".

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a nyugati konferencia volt az erősebb, ám mintha kezdenének kiegyenlítődni az erőviszonyok - a tegnap esti és ma hajnali meccsek előtt 24-22-re vezetett kelet azokon a mérkőzéseken, ahol a két konferencia egy-egy csapata játszott egymással. A korábbi években a keleti főcsoporttal kapcsolatban többször is kritikus hangnemet megütő Mark Cuban is észlelte ezt - a Dallas Mavericks tulajdonosa Tim MacMahonnak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy jelenleg kelet jobb, mint nyugat, ezt pedig nagyon jó dolognak tartja. Egyelőre még nagyon a szezon elején vagyunk, de mintha kezdene legalább csökkenni a különbség a két "félteke" között.

A Boston Celtics visszahívta a D-Ligából, a Maine Red Clawstól Jordan Mickey-t, James Youngot és Terry Roziert is. Az Atlanta Hawks Edy Tavarest és Lamar Pattersont rendelte vissza az Austin Spurstől. Az Oklahoma City Thunder pedig Josh Huestist "kérte" vissza az Oklahoma City Blue-tól.

A legvégére pedig Michael Jordan utolsó Chicago Bullsos alapszakaszmeccsén viselt meze maradt, amit egy névtelen vásárló 173.240 dollárért vett meg egy árverésen. Ez így messze a legdrágább elárverezett Jordanhez köthető dolog eddig - az ún. "Flu Game" közben viselt cipői anno 105.000 dollárért keltek el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus