Hírmorzsák 2015-11-16 (21:30)

Cousins és Batum a hét játékosai. Cousins mindig is hitt a csapatában. Paul George nem kedveli az analyticset. Myles Turnert megműtötték, 4-6 hetet hagy ki. Kerr azt szerette volna a nyár folyamán elérni, hogy mindenben egy szinttel feljebb jusson a Warriors. A Golden State vezeti továbbra is a pontkülönbség listát. A Bucks-Cavs meccs végjátékában négy hibát is vétettek a játékvezetők, abból hármat a Cleveland kárára. Amare 25.000 dolláros órát kapott születésnapjára a Heat-játékosoktól, vezetőktől. Stan Van Gundy szerint Reggie Jackson pocsék döntéseket hozott a Lakers ellen. Baba-verseny volt a Kingsnél a Raptors-meccs előtt.

A Charlotte Hornets kiscsatára, Nicolas Batum és a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Kings és a Hornets is 3-1-es hetet futott az elmúlt napokban, ami alatt a francia kiscsatár 25.5 pontot (57.7% mezőny, 15/26 tripla), 6.0 pattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt, a center pedig 32.5 pont mellett 11.0 pattanót tett a közösbe fellépésenként. Cousinsnál ki lehet még emelni a meccsenkénti 1.5 blokkot és a 9/19-es triplázást.

A Sacramento egyébként ma hajnalban zsinórban harmadik meccsét nyerte meg, miután a hét elején volt egy kis beszélgetés csapaton belül. Cousins Blake Ellingtonnak a Toronto Raptors elleni sikert követően azt nyilatkozta, soha nem kételkedett csapatában, az első naptól kezdve bízott társaiban.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Candace Bucknernek (Indianapolis Star) elmondta, egyáltalán nem barátja az analytics. George példaként minden idők legjobb kosárlabdázóját, Michael Jordant hozta fel, akinek a játéka nagyban épült a középtávoli tempókra - ezt a dobást az analytics több érv miatt nem találja túl hatékonynak. George szerint abban az időben senki nem szólt egy szót sem, hogy milyen rossz lenne a középtávoli tempó, és ez szerinte nem véletlen - az a lényeges, hogy mi a jó játékosnak, miben jó valaki, márpedig a csapatukban most többen is nagyon jók középtávolról. Nem igazán tudja, mit mondjon az analyticsről, mert vannak olyan rendszerek, amelyeknek fekszik, ő azonban nem igazán hisz benne.

Szintén a Pacershez tartozik, hogy a Boston Celtics ellen hüvelykujj-törést szenvedő Myles Turnert megműtötték, 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, tehát vagy visszatérhet december végén, vagy már csak az újévben láthatjuk az újonc centert.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr azt szerette volna elérni a nyáron, ha senki nem nyugszik meg a bajnoki cím miatt, és hiszi azt, hogy a címvédés könnyű lesz. Draymond Green David Aldridge-nek (nba.com) elmondta, Kerr egy dolgot hangsúlyozott nekik az edzőtáborban: mindenben fejlődniük kell egy szintet. Green úgy érzi, mindenki komolyan vette a tréner szavait és próbálta elérni, hogy teljesüljön is Kerr "kívánsága". Sok mindent jobban csinálhatnak, a Memphis ellen például 23 eladott labdájuk volt, néha nem figyeltek oda eléggé, összességében nézve azonban a játékosok mindent megtesznek azért, hogy folyamatosan előrébb lépjenek. Luke Walton ideiglenes vezetőedzővel is hibátlan eddig a csapat, a gárdánál egyébként segédedzőként dolgozó szakember pedig annyit mondott erről, hogy azt hitte, mindenről tud, amit Kerr tett.

Szintén a Warriorsnél lehet megemlíteni, hogy a Golden State vezeti a pontkülönbség listát a harmadik hét után is, +16.1 a mutatójuk, a San Antonio Spurs azonban +9.6-ről +10.9-re javult, ők a másodikok a Cleveland Cavaliers (7.5) és a Miami Heat (6.8) előtt. A teljes listát ezen a linken megtaláljátok.

A Miami Heatnél megtartották Amare Stoudemire születésnapi buliját - a magasember ma lett 33 esztendős. A TMZ értesülései szerint a játékosok, a tulajdonosok és a vezetők egy 25.000 dolláros órát vásároltak STAT-nak.

A liga beismerő kedvében volt, az NBA ugyanis hivatalos közleményben ismerte el, hogy a Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers meccs végjátékában négy hibát is vétettek a játékvezetők, márpedig ebből hármat a Cleveland kárára. 1 perc 10 másodperccel a vége előtt LeBron James faultot harcolt ki, mikor Giannis Antetokounmpo szabálytalankodott vele szemben tripladobás közben, de nem ítéltek semmit. Greg Monroe-ra tévesen fújtak személyi hibát, mikor Richard Jeffersonnal harcolt a labdáért az első hosszabbítás során, de hibáztak a játékvezetők pár labdabirtoklással később is, mikor JR Smith ellen lépéshibát ítéltek, és az is hibás döntés volt a liga álláspontja szerint, hogy James ellen szabálytalan zárást fújtak a második hosszabbítás első percében.

A Detroit Pistons pocsék formában van a kitűnő szezonkezdet után - Reggie Jacksonnak különösen nem ment a játék a Los Angeles Lakers elleni legutóbbi zakó során, 9 ponttal, 4 pattanóval és 3 gólpasszal zárt. A csapat vezetőedzője, Stan Van Gundy azt nyilatkozta a meccs után, hogy borzalmas döntéseket hozott Jackson a pályán, a háta mögött próbált meg játszadozni a pálya közepén, miközben már a levegőben volt. Nagyon gyenge volt ezen a napon játékosa, fogalmazott SVG.

A végére pedig foglaljuk keretbe a morzsát, térjünk vissza a Kingshez, ahol a kisgyerekek versenyezhettek a Toronto elleni találkozó előtt, egy egyszerű szabály alapján: aki először átért egyik szülőtől a másikhoz, az nyert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus