Hírmorzsák 2015-11-17 (10:15)

Cousins nem bízik Karlban, el kell cserélni a centert? - a Boston szerint túl sokat kér a Kings. Garnett Townst, Bjelicát és a Minnesota szakmai stábját is hasznos tanácsokkal látja el. Többen aggódnak Kobe-ért, hogy így nem fogja befejezni az idényt - túl nagy a befolyása csapaton belül. Byron Scott szerint fel kell nőnie játékosainak, felelősséget kell vállalniuk. Odomot vád alá helyezhetik drogfogyasztás miatt. Steph Curry továbbra is a PER-lista élén. Jabari Parker jobb lábfeje megsérült. Myles Turner 6 hetet fog kihagyni, nem 4-et. További sérült-lista: George Hill (felső légúti fertőzés), Rose (bal boka), Bazemore (bal boka), Roberson. A Sixersnél a játékidő 38%-át nem draftolt játékosok kapják. Donald Sterling keresetét visszautasította a bíróság. Huertast elküldték a szomszédba (videó). A Sixers kissé furcsa, de látványos támadása (videó).

David Aldridge (nba.com) Morning Tip rovatában azt írta, a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins egyszerűen nem bízik George Karlban, nem jön ki egymással a két fél. Aldridge szerint kapcsolatukat nem lehet már megjavítani, így bár szerinte Cousins az egyik legjobb center a ligában, el kell cserélnie a Kingsnek, hogy ezzel megmutassák, kitartanak Karl mellett hosszútávon is - azt hozzá kell tenni, hogy ez az újságíró gondolata, egyelőre szó nincs arról, hogy elcserélnék Cousinst. Steve Bulpett (Boston Herald) úgy tudja, hogy a Boston Celtics azért nem akart a centerért cserélni, mert borzasztóan sokat kért érte eddig a Kings - a nyáron a Lakerstől Jordan Clarksont, Julius Randle-t és az 1/2-t is elkérték úgy, hogy Carl Landryt is át kellett volna vennie az aranysárga-liláknak. Bulpett információi szerint a Celticsnek nem tetszik, hogy Cousins ennyire éretlen még, ezért nem mernek érte rengeteg mindent feláldozni.

A Minnesota Timberwolves idei 1/1-ese, Karl-Anthony Towns az előbb említett Aldridge-dzsal beszélgetett arról, mennyi mindenben segít neki Kevin Garnett. Towns elmondása szerint KG adott neki tanácsokat, hogyan tartsa karban a testét, hogy ne viselje meg újoncként a hosszú szezon. Három alapszabályt próbál folyamatosan belésulykolni a franchise legendája: Dolgozzon még keményebben, védekezzen és álljon készen folyamatosan a versenyhelyzetekre. Marino Eccher (St. Paul Pioneer Press) szerint egyébként Garnett tagadja, hogy edző lenne a pályán, de a hétfői edzésen egy-egyben foglalkozott Nemanja Bjelicával, hogyan védekezzen az elzárás leválás ellen, tréning után pedig a játékosokkal és az edzőkkel is megosztotta gondolatait például a védekezési sémákról és a trash talkról.

Közben liga szerte Kobe Bryantért aggódnak, sokan úgy érzik, hogy a Los Angeles Lakers ikonja fizikailag nem fogja kibírni az idényt. Egy meg nem nevezett GM Sam Amicónak (SamAmicoBasketball) azt nyilatkozta, hogy reményei szerint téved, mert mindenki nagyra tartja a veterán harcosokat, de ilyen idős korban már csak egyetlen vége lehet Bryant idényének, egy újabb sérülés. A testtel nem nagyon lehet vitatkozni, az pedig azt mondja Kobe-nak, hogy itt az ideje abbahagyni. Baxter Holmes (ESPN) szerint egyébként az, hogy a Detroit Pistons ellen 36 percet töltött a parketten Bryant, két dolgot mutat: azt csinál, amit akar és a győzelem a legfontosabb egy olyan idényben, amelyben elvileg az újjáépülés lenne a cél. Holmes szerint Kobe befolyása mindig is nagy volt a Lakersnél, de Byron Scott vezetőedző alatt ez korábban soha nem látott méreteket ölt.

A Lakers egyébként ma hajnalban újabb vereséget szenvedett, ezúttal a Phoenix Sunstól kaptak is és mindössze 2-8-cal állnak 10 meccs után. A találkozót követően Scott azt nyilatkozta, hogy fel kell nőnie játékosainak, felelősséget kell vállalniuk azért, amit tesznek, ráadásul a Suns játékosai szerinte 10-szer több energiát fordítottak a mérkőzésbe, mint az ő fiai. Scott azt is hozzátette, hallani sem akar arról, hogy ez nekik back-to-back második meccse volt (tehát az előző nap is játszottak), mert számára ez üres beszéd, semmi több.

Lamar Odomnak nemcsak az egészsége miatt kell aggódnia, hanem elképzelhető, hogy a törvény miatt is, az ESPN forrásai szerint ugyanis az ügyészség azon gondolkodik, hogy vád alá helyezi az egykori kosarast droghasználat miatt - a helyi rendőrség már átadta nekik a vádemeléshez szükséges bizonyítékokat, de az ügyészek még ülnek a dolgon.

Természetesen sérülésekről is be kell számolnunk most is. A legérdekesebb a Milwaukee Bucks játékosáé, Jabari Parkeré, akinek a jobb lábfeje rándult meg. Ma további vizsgálatokat fognak elvégezni rajta, de nem tart a csapattal a hárommeccses idegenbeli túrára. Az Indiana Pacersnél George Hill felső légúti fertőzés miatt hagyta ki a ma hajnali, Chicago Bulls elleni meccset - ez nem súlyos gond, Kawhi Leonard is csak egy mérkőzést hagyott ki vele. Mint arról tegnap este beszámoltunk már, Myles Turner kés alá feküdt, a csapat tájékoztatása alapján a 4-6 hetes visszatérési időpontból inkább a 6 hét fog megvalósulni, szóval valamikor az új év elején vagy szilveszter környékén láthatjuk.

Az Oklahoma City Thunder dobóhátvédje, Andre Roberson Hillhez hasonlóan egy betegség miatt nem lépett pályára a Memphis Grizzlies ellen. A Chicagónál Derrick Rose bal bokája ment ki a Pacers elleni összecsapás negyedik negyedében, de a játékos azt mondta, nincs komoly gond, saját lábán tud járni, szóval nem tört vagy szakadt el semmi, ezt meg már nagy szónak tartja. Az Atlanta Hawks swingmanje, Kent Bazemore tegnap hajnalban sérült meg, neki is a bokája, de a röntgen negatív lett, az MRI azonban kimutatta a ficamot. Azt nem tudni, milyen súlyos a gond, de ezzel azért kihagyhat egy kisebb időt Bazemore, biztosat azonban csak később tudni.

Egy érdekes statisztika: a ma hajnali meccsek előtt a Philadelphia Sixersnél a játékidő 38%-át nem draftolt játékosok kapták, Brett Brownéknál az 12 eddigi pályára lépőből hat embert nem váltasztottak ki egyik játékosbörzén sem. Ez borzasztóan magas szám, tekintve hogy a ligaátlag a többi csapatnál a játékidő 8%-a.

Maradjunk még statisztikáknál: a harmadik hét után is Stephen Curry vezeti a PER-listát 35.3-as mutatóval. A második Blake Griffin 30.8-cal, a harmadik helyen pedig egy kakukktojás, a sokat sérült, emiatt keveset, de akkor kifejezetten jól játszó Joffrey Lauvergne tartózkodik 29.7-tel - a további sorrend Russell Westbrook (29.0), Kevin Durant (29.0), LeBron James (27.8) és DeMarcus Cousins (27.3). A top25-öt ezen a linken megtaláljátok!

Egy kicsit távolodjunk el a kosárlabdától: Donald Sterling keresetét tegnap elutasította a bíróság - Sterling azzal vádolta a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságot, hogy eljárási hibákat vétett, amikor úgy ítélte meg tavaly, hogy Shelly Sterling jogszerűen cselekedett a Sterling tröszt nevében, amikor eladta a Los Angeles Clipperst Steve Ballmernek. A most ítélő bíróság szerint erre Sterling és ügyvédje semmilyen bizonyítékkal nem szolgált, így elutasították azt a kérést, hogy megsemmisítsék az akkori ítéletet - minden marad úgy, ahogy most van. 

Ma hajnalról Marcelinho Huertas megint bekerült az érdekesebb videók közé, ezúttal is a negatív oldalon, miután Brandon Knight elküldte egy crossoverrel a szomszédba:

A Philadelphia Sixers pedig nem biztos, hogy tudatos, de látványos akciót vezetett:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus