Hírmorzsák 2015-11-18 (10:30)

Csak a játékosoknak megtartott meeting volt a Rocketsnél - Harden szerint sok mindent megbeszéltek, Howard szerint pedig nem pánikolhatnak egy gyengébb sorozat miatt. Csak idő kérdése, hogy Karlt kirúgják a Kingstől, Nancy Lieberman vagy John Calipari lehetnek az utódai. Klay Thompson szerint sok franchise-player szintű játékos van a Warriorsnél, de ő a sikert választja az egyéni statisztikák helyett. LeBron szerint nincs jól, hogy a Golden State éhesebbnek tűnik náluk a sikerre, szerinte mentálisan nem elég erősek jelenleg. Chris Paul ágyéka jobb állapotban van, de játéka még kérdéses a Warriors ellen. A Bulls védekezésben lépett előre, támadásban gyengébbek, mint tavaly. Melo börtönlátogatáson volt (videó). Porzingis Dream Shake-je Kaminskyn (videó). Sérültlista: Anthony Davis (váll), Hairston (comb), Dekker (hát, 3 hónap), Okafor (nyelv).

Ahogy a Sacramento Kingsnél egy hete, úgy most a Houston Rocketsnál is tartottak egy meetinget, de ezen ténylegesen csak a játékosok vettek most részt. A beszélgetést követően James Harden és Ty Lawson is azt nyilatkozták, hogy produktív volt a társalgás, a dobóhátvéd szerint a szezon eleje óta nem beszélgettek így - mint ismert a texasiak három 20 pontos zakóval kezdték az idényt, most pedig zsinórban négy vesztes meccsnél járnak, amelyből egyet az addig nyeretlen Brooklyn Nets ellen szenvedtek el. Mindenki elmondta, szerinte mi a szerepe az együttesnél, és ehhez fogja magát tartani mindenki a továbbiakban. Az edzés is jó volt a meeting után, sokat beszéltek, keményen dolgoztak, de most a meccseken is meg kell mutatniuk a változásokat.

Dwight Howard annyit tett két kollégája mondandójához, hogy ami zárt ajtók mögött zajlott az ott is marad, nem fog részletekbe belemenni, de szerinte is hatásos beszélgetés zajlott az öltözőben. Jó volt leülni megvitatni a gondjaikat, de a szezon hosszú, nem kezdhetnek el pánikolni, idegeskedni egy gyengébb sorozat miatt, ez nem a világ vége. Elég kínos jelenlegi mérlegük, utálnak is veszíteni, de nem gondolkodhatnak negatívan a vereségek után sem, inkább meg kell próbálniuk megtalálni a pozitív dolgokat ilyen helyzetekben is. Ha valaki csak a rosszra gondol, azzal rossz dolgok fognak történni utána is, ezért kell pozitívan a jövőbe tekinteniük és megpróbálni harcolni az ilyen nehéz időszakban. Howard szerint az ilyen helyzetek formálják a személyiségüket is.

Ric Bucher (Bleacher Report) értesülései szerint az előbb már említett Kingsnél George Karl vezetőedző helyzete csak ideiglenes biztonságban van a zsinórban három nyert meccsel, de továbbra is csak idő kérdése, mikor váltják le. Bucher úgy tudja, hogy ha szezon közben történik meg a váltás, akkor Nancy Lieberman lehet Karl utódja, aki így az első női vezetőedző lenne az NBA-ben - jelenleg segédedző a csapatnál. Corliss Williamson neve is felmerült rövidtávú megoldásként, de Bucher forrásai szerint továbbra is az Vivek Ranadive tulajdonos legnagyobb álma, hogy a Kentucky egyetem vezetőedzőjét, John Caliparit ráveszi, hogy náluk folytassa pályafutását. Calipari egyébként már visszautasította egyszer, de a hírek szerint olyan ajánlatot készül tenni Ranadive, amit nem lehet visszautasítani (részesedést a franchise-ból, teljes befolyást a csapat fölött).

A Golden State Warriorsnél jóval nyugodtabb a helyzet, nem is csoda, hiszen a címvédő 12-0-lal kezdte az új idényt. A gárda dobóhátvédje, Klay Thompson a Sports Illustratednek azt nyilatkozta, hogy nagyon élvezi a sikert. Szerinte teljesen más dolog, ha valaki kiugró statisztikákat hoz és a legjobb játékos egy csapaton belül, illetve ha valaki feladja az egyéni ambícióit, de a liga legjobb együttesénél játszhat, márpedig ő az utóbbi forgatókönyvet választaná minden esetben. Thompson szerint a Warriorsnél sok játékos van, aki franchise player lehetne más klubokban, de ez nem számít, mert utólag az emberek úgyis csak a bajnoki címekre, a végső győztesekre emlékeznek, erről szól az egész NBA.

Ha már a Golden State, akkor térjünk át a Cleveland Cavaliersre, amely ma hajnalban vereséget szenvedett a Detroit Pistons ellen. A találkozót követően LeBron James azt nyilatkozta Joe Vardonnak (cleveland.com), hogy egyelőre semmit nem értek még el, semmit nem nyertek meg, az előző döntőt elvesztették, és ez számára elég motivációt jelent. James hozzátette, hogy az a csapat, amely megverte őket a fináléban, most sokkal éhesebbnek tűnik a sikerre, márpedig ez nincs rendjén, ennek nem így kellene lennie. David Blatt vezetőedző szerint az utóbbi két meccsen nem játszottak olyan keményen, mint az előző idényben, ezen kell változtatniuk, LeBron pedig egyetértett, szerinte túl nyugodtak és túl kedvesek a pályán.

James szerint nem mindig a fizikai keménységről van szó, de mentálisan nagyon ott kellene lenniük fejben, ez pedig még nincs meg. Folyamatosan magas szinten kellene végezniük a dolgukat, ehhez pedig már a feldobás előtt fel kellene készülniük - ezt páran megteszik szerinte, vannak viszont olyanok, akik nem elég kiegyensúlyozottak. LeBron azt is elmondta újfent, hogy egyáltalán nem szabadna úgy érezniük, hogy ők már elértek valamit, vagy hogy biztosan eljutnak egy bizonyos pontig. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy győzni fognak, vagy hogy egyáltalán a keleti főcsoport bajnokai lesznek. Ez az elmúlt idényben történt, ez viszont egy teljesen új szezon - amíg erre nem jönnek rá, addig szerinte fognak még veszíteni meccseket bőven.

Sérültlista ma is van. A New Orleans Pelicans sztárjának, Anthony Davisnek ma hajnalban a bal válla sérült meg a Denver Nuggets elleni találkozó első negyedében - azt nem tudni, pontosan miről van szó, de Davis elutazott a társaival Oklahoma Citybe, szóval valószínűleg játszani fog. A Charlotte Hornets dobóhátvédjének, PJ Hairstonnak a combja zúzódott meg, így már ma hajnalban, a New York Knicks ellen sem játszott, és elképzelhető, hogy hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni.

A Houston Rockets újoncát, Sam Dekkert pénteken műtik a háta miatt és 3 hónapos kihagyásra kényszerül - eddig összesen 6 percet játszott. A Philadelphia Sixers centere, Jahlil Okafor kapott egy könyököst a keddi edzésen Christian Woodtól, ami miatt felszakadt a nyelve és össze kellett varrni, de meccset nem fog kihagyni az 1/3-as. A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul pedig elmondta, sokkal jobban érzi magát ágyékhúzódása után, nagyon szeretne játszani a péntek hajnali, Golden State Warriors elleni rangadón - egyelőre még nem biztos, hogy beveti őt Doc Rivers vezetőedző.

A Chicago Bullsnál érdekes változások mentek végbe idén. Bár még csak 10 meccs ment le, de a támadójáték sokoldalúbbá tétele miatt szerződtetett Fred Hoiberg irányítása alatt az együttes a tavalyi 11. helyről a 26-ra csúszott vissza a támadási hatékonyság alapján, 100 támadásra vetítve mindössze 100.8 pontot szerez ebben a szezonban a Bulls, míg az előző idényben 107.5 volt ugyanez a szám. Ami még érdekesebb, hogy védekezésben előrelépett a társaság, hiszen tavaly abban is a 11-ek voltak (104.3 kapott pont, 100 támadás alatt), míg idén az 5. pozícióban vannak egyelőre (98.9 pont 100 támadás alatt).

R Kellynek szivarral a szájában is nagyon megy a tripla, ma hajnalban, a Brooklyn Nets - Atlanta Hawks mérkőzés előtt mutatta ezt meg:

A város "túloldalán" Kristaps Porzingis mutatott be egy Dream Shake-t Frank Kaminsky-n:

A végére pedig a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony maradt, aki a New York-i Rikers Island nevű börtönt látogatta meg és a fiatal bentlakókkal beszélgetett kicsit a Stay Melo című sorozat negyedik részében. Anthony annyit mondott, hogy mind ismerik a Rikers Islandet névről, az utóbbi időben pedig egyre több erőszakról hallani az intézményből - szerette volna maga megnézni, hogy mi a helyzet. Azért a fiatalokkal találkozott, mert nekik talán több esélyük van a változásra, ha visszakerülnek majd a családjukhoz - reméli, hogy azzal, hogy beszélt velük, talán egy kicsit segített nekik. Azt ő maga sem tudja, mire számított. Annyit tudott, hogy nem lesz valami kellemes a túra, és ez így is volt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus