Hírmorzsák 2015-11-18 (21:15)

A Rockets menesztette McHale-t, JB Bickerstaff elvileg a szezon végéig marad vezetőedző. A Houston tulaja sosem látta ennyire gyengén és lélektelenül játszani csapatát, de a játékosokat is "megfenyegette". Morey szerint még mindig hisznek a csapatban, de addig változtatnak, amíg kell. McHale nem haragszik a csapatra, bár szerinte még tudott volna fordítani a helyzeten. Jeremy Lint a Warriors is kereste a nyáron, de nagyobb szerepet akart. 15.000 dollárra büntette a liga Marvin Williamst. Porzingis újabb Knicks-rekordja. MWP szerint jobb erőállapotban van, mint mikor először játszott a Lakersnél. Rose valószínűleg nem játszik a Suns ellen (boka). Ginobili két meccset biztosan kihagy (csípő). Webster 8-10 hónapra out (csípőműtét), Oladipo ma valószínűleg visszatér.

A nap híre természetesen Kevin McHale menesztése volt, erről külön részletesen is beszámoltunk a délután folyamán. McHale utódja a Houston Rockets kispadján Tom Thibodeau vagy Jeff Van Gundy lehet hosszútávon, legalábbis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint, mindkét egykori edzőnek van ugyanis kapcsolata Houstonnal - JVG például 2007 óta szakkommentátor az ESPN-nél, akkor menesztette a Rockets. McHale 12 millió dollárral lesz gazdagabb úgy is, ha nem folytatja a szakmát sehol, ennyivel tartozik még neki a Houston a tavaly aláírt hosszabbítás alapján.

Les Alexander tulajdonos azt nyilatkozta, hogy megdöbbent a jelenlegi állapotokon, soha nem látta a csapatát ilyen gyengén és kevés energiával játszani - emondása szerint nagyon nehéz döntést kellett hoznia akkor, amikor McHale elküldését elhatározta. Alexander azt is hozzátette, hogy ebben az idényben JB Bickerstaff marad az ideiglenes vezetőedző, a tréneri pozíció hosszútávú megoldásával csak később fognak foglalkozni. A tulaj azt is elmondta, nem bánja, hogy hosszabbítottak McHale-lel tavaly, mert az idény végén egyébként is új szerződést kapott volna a nyugati döntő után. Nagyra tartja az edzőt továbbra is és nem akar mindent a nyakába varrni - elmondása szerint teljesen egyértelmű, hogy néhányan nem játszanak elég keményen, és ha ez nem változik, akkor ők nem is maradnak a csapatnál.

Daryl Morey GM annyit tett ehhez hozzá, hogy úgy tűnt, a csapat nem reagál McHale utasításaira, és ő is elmondta, hogy nehéz döntés volt az edző elküldése, azonban a nyugati konferenciában nincs idő várakozásra, ezért léptek most. Hisznek a csapatban továbbra is, de olyan együttesektől kaptak ki nagy különbséggel, akiket verniük kellett volna. Ő is megemlítette, hogy több probléma is van, és addig fognak változtatni, amíg győztes csapatot nem tudnak felépíteni. Maga az elküldött tréner, Kevin McHale Jonathan Feigennel (Houston Chronicle) beszélt a menesztést követően. McHale nem hibáztatja a Rocketset azért, mert kirúgták, de úgy érezte, tudott volna változtatni a dolgokon, ha kapott volna lehetőséget - ő egyébként Chris Finchet akarta utódjának, de Finch végül Bickerstaff első számú segítője lesz az új stábban. McHale azt is elmondta, egyelőre nem döntött még a jövőjéről.

A Kristaps Porzingis-legenda tovább épült ma hajnalban, miután a lett magasember lett a New York Knicks történetének legfiatalabb játékosa, akir eljutott egy meccsen 25 pontig és 10 pattanóig is - a Charlotte Hornets elleni találkozón 29 pontot és 11 pattanót szerzett.

A Knicks-Hornets meccs előtt Jeremy Linnel is készítettek természetesen interjút az újságírók, ő pedig Marc Bermannek (New York Post) elmondta, a Golden State Warriors is érdeklődött iránta a nyár folyamán - végül azt a Charlotte-ot választotta, amely eredetileg nem volt a saját listáján a legjobb hat csapatban. Lin annyit mondott erről, hogy gondolkodott a Warriorsön, de úgy érezte, hogy ha odamegy egy csapathoz, amely most nagyon különleges korszakát éli, minimális szerepet kapna csak. Úgy volt vele, hogy 27 évesen egy olyan klubhoz akart igazolni, ahol a sikereknek tevékeny részese lehet, ezért választotta Steve Cliffordékat.

Szintén a Hornetshez tartozik, hogy a liga 15.000 dollárra büntette Marvin Williamst, miután Flagrant 2-t és kiállítást érően könyökölte le ma hajnalban Lou Amundsont.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott aggódott Metta World Peace erőállapota miatt az edzőtábor során, de MWP azt mondta erről, hogy jobb formában van, mint mikor először volt az aranysárga-lilák játékosa. Scott szerint elismerést érdemel World Peace, hiszen egyszer már "kikopott" a ligából pár évre, de nagyon keményen dolgozott, hogy visszatérhessen, és fontos része legyen annak, amit próbálnak megvalósítani az együttesnél. 

A ma esti mérkőzésekhez tartozik, hogy a Chicago Bulls irányítójának, Derrick Rose fáj a két napja megsérült bal bokája, így nagyon valószínű, hogy nem lép pályára - Fred Hoiberg vezetőedző fogalmazott így, de szinte biztos, hogy nem lesz Rose, mivel a dobóedzésen sem vett részt, maga az érintett pedig azt nyilatkozta, hogy még mindig eléggé érzi sérülését, és bár játszani szeretne, oda kell figyelnie a testére. A San Antonio Spurs argentin csillagának, Manu Ginobilinek a csípője állt be, két találkozót biztosan kihagy, és a szombat esti, Memphis Grizzlies elleni összecsapás előtt nézik meg újra állapotát.

A Washington Wizards swingmanjének, Martell Websternek folytatódik a vesszőfutása, ezt az idényt ugyanis valószínűleg ki kell hagynia - pénteken műtik a csípőjét, ami miatt saját elmondása szerint 4-6 hónapos kihagyásra kényszerül. Webster már tavaly is sokat bajlódott csípőjével, akkor 32 mérkőzésen léphetett pályára, idén ez a szám valószínűleg 0 lesz, mivel J. Michael (CSN Washington) és Jorge Castillo (Washington Post) értesülései szerint inkább 8-10 hónap lesz a kihagyás, még a következő idény edzőtáborára sem biztos, hogy fel fog épülni. Az Orlando Magicnél visszatérő van, náluk ugyanis Victor Oladipo szinte biztosan ott lesz a pályán a ma esti, Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus