Hírmorzsák 2015-11-19 (10:45)

A Rockets játékosai ki vannak akadva Hardenre a nem törődöm stílusa miatt. Rick Carlisle szerint abszurd, nevetséges volt McHale menesztése. Danny Ainge már állást ajánlott McHale-nek a Celticsnél. Cuban szerint soha nem fog bejönni az összes kockázatvállalása. Barkley megint beszólt a Warriorsnek, szerinte az ő idejében szétszedték volna a Golden State-t. Nash szerint Steph Curry lehet minden idők legképzettebb játékosa. Porzingis örült, hogy New Yorkba került, mert szeret nyomás alatt játszani. A Bucks 2002 óta először lesz országos TV-n ma este. Támadó és védőhatékonyságok a ligában. A Sixers szeretné, ha Ilgauskas beszélne Embiiddel a sérüléséről. DeRozan nagy zsákolása Gobert-en (videó). Waiters és Eric Gordon is elrontotta a gyorsindítás végét (videó). Ricky Rubio viszont látványos játékkal tért vissza térdsérülése után (videó)

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a Houston Rocketsnél azért az edzőváltás mellett sem minden fenékig tejfel, az újságíró ugyanis úgy tudja, hogy a Rockets játékosai közül többeket is borzasztóan idegesíti James Harden flegma, nem törődöm magatartása a pályán - sokan úgy gondolják, hogy Kevin McHale-t csak bűnbaknak használták. Harden egyébként idén védekezésben megint pocsék teljesítményt nyújt és nem is nagyon szakadt meg az első 11 meccsen két mérkőzést leszámítva, ma hajnalban viszont 45 pontig jutott, talán hozzá is elértek a kritikák. Matt Moore (CBS Sports) jelentette emellett, hogy Harden ugyan nagyon keményen dolgozott az előző szezonban, hogy cáfolja elég rossz megítélését, de az a szomorú hír, hogy a problémái visszatértek.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlisle nagyon jó kapcsolatot ápol McHale-lel még a bostoni időkből, és a Mavs trénerét megdöbbentette a Houston ex-vezetőedzőjének menesztése. Carlisle szerint ez teljesen abszurd, nagyon nehezen hiszi, hogy ilyen megtörténhet a szezon ilyen korai szakaszában. Szerinte McHale teljesen váratlanul vezette a Rocketset az előző idényben a nyugati főcsoport döntőjébe, aztán ez történik vele 11 mérkőzés után. Csak azt a jelzőt tudja használni erre, hogy abszurd és nevetséges lépés volt ez.

McHale-nek egyébként már állást is ajánlottak, méghozzá volt csapatánál, a Celticsnél, ahonnan Danny Ainge GM még aznap megkereste, hogy menesztették. Ainge Steve Bulpettnek (Boston Herald) elmondta, mindig is szerette volna rávenni McHale-t, hogy dolgozzon a magasembereivel. Megmondta volt csapattársának, hogy mindig lesz helye a Bostonnál, valamit kitalálnak, ha szeretne náluk dolgozni, de Ainge úgy gondolja, hogy most nagyobb, fontosabb dolgai vannak McHale-nek, aki egy kicsit most nyugton fog maradni, aztán majd idővel dönt arról, hol és hogyan folytatja a továbbiakban.

Térjünk még vissza kicsit a Mavshez: a tulajdonost, Mark Cubant a ma hajnali, Boston Celtics elleni összecsapás előtt kérdezték a Rajon Rondo-cseréről, amire annyit mondott Cuban, hogy van ilyen. Nagyon sokszor rizikózott már, mióta a Mavs tulajdonosa, és elég sok be is jött abból, de olyan soha nem lesz a későbbiekben sem, hogy minden kockázatvállalása jól sül majd el.

Charles Barkley csak nem hagyja békén a Golden State Warriorst, most a FOX Sports Radio The Herd című műsorában nyilatkozta azt Sir Charles, hogy szétszedték volna ezt a Warriorst az ő idejében. Barkley szerint olyanok lettek a szabályok, mint az NFL-ben, ahol az elkapókhoz nem lehet hozzáérni, így a cornerbackek és a teljes védelem hátrányban van. Az NBA-ben Steph Curryre nem teheti rá az ember a kezét, tilos már a hand-check is, úgyhogy teljesen más a játék, mint az ő korában. Barkley azt is hozzátette, hogy a blokkokban nagyon keményen megdolgozta volna Curryt, illetve a régi időkben sokkal jobban megbüntették volna a Golden State magasságbeli hátrányát a lepattanóknál - szerinte az, hogy a Cleveland relatíve jól tartotta magát a döntőben, bizonyítja, hogy a Warriors sem legyőzhetetlen.

Közben minden idők egyik legjobb irányítója, Steve Nash Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) beszélt Steph Curryről - a kanadai legenda szerint Curry lehet minden idők legképzettebb játékosa. Nash úgy érzi, hogy van még miben fejlődnie Currynek - az energiái beosztásában, a dobópontok és a helyzetek kiválasztásában, a stratégiában vagy a kiegyensúlyozottságban -, de pont ez az, ami ijesztő, hogy még nagyon sokat léphet előre szerinte Curry a jelenlegi szintjéről is. Azt is elmondta Nash, hogy azt nem mondja, hogy minden idők legjobbja lehet a Warriors játékmestere, mert nem hasonlítaná össze Michel Jordannel, sőt, Jordannel senkit nem állítana párba. Curry azonban lassan a saját kategóriájában történelmi jelentőségű játékos lesz.

A New York Knicks újonca, Kristaps Porzingis gyorsan a szurkolók kedvence lett nem sokkal azután, hogy elég sokan kifütyülték, amikor június végén a csapat őt draftolta. Maga az érintett Michael Lee-vel (Yahoo Sports) beszélgetett erről - elmondása szerint rögtön megtapasztalhatta, hogy New Yorkban szenvedélyesek a drukkerek és nagy nyomás alatt kell játszania, de ezért is akart a Knicksnél játszani, mert szereti, ha nagy rajta a teher. Tudta, hogy nagy dolgokat érhetnek el a jövőben, és ha valaki New Yorkban sikeres, akkor bárhol az tud lenni.

Az előző két nyár alatt Joe Abunassar, egy Las Vegas-i edző készítette fel a magasembert a draftra. Abunassar szerint Porzingisnek az élete a kosárlabda, korán reggel edz, éjszaka pedig még plusz dobóedzéseket végez. Akár Spanyolországban, Sevillában, akár New Yorkban vagy Las Vegasban van Porzingis, nem az az első dolga, hogy megismerje az új kultúrát, hanem az, hogy az edzőterembe menjen, márpedig Abunassar szerint ha valaki ilyen felfogású, akkor mindenhol nagyon könnyen beilleszkedik. Porzingis egyébként a negyedik legmagasabb PER értékkel bír, ha a New York Knicks történetének összes újoncát vizsgáljuk.

Ha már érdekes statisztika, akkor itt lehet megemlíteni, hogy 2002 óta először lesz országos TV képernyőjén a Milwaukee Bucks ma este, mikor a Cleveland Cavaliers elleni mérkőzésüket adja a TNT - legutóbb, mikor országos nyilvánosságot kaptak, még Toni Kukoc, Ray Allen, Sam Cassell és a néhai Anthony Mason fémjelezték a keretüket. Grant Hill Marv Alberttel együtt szakkommentátor lesz a találkozón, és elmondása szerint ez jól jelzi, hogy a Bucks mit épített fel az elmúlt években. Az új tulajdonosoknak nagy terveik vannak, fiatal és nagyon érdekes keretük van, vezetőedzőjük pedig egy leendő Hall of Famer, Jason Kidd. Hill szerint ez a jelen és a jövő sztárjainak találkozója lesz, a fiatalok a veteránok ellen.

És még mindig statisztikák: Az alapszakasz 1/8-adán túl vagyunk, így elkészítették az első "kor-hatékonyság" térképet a ligában. A bajnokesélyes csapatok közül a Golden State Warriors, a Cleveland Cavaliers és a San Antonio Spurs is Top10-es mind támadásban, mind védekezésben (a 100 támadásra vetített dobott és kapott pontoknál), de érdekesség, hogy a Phoenix Suns is ott van mindkét kategóriában a legjobb 10 között. A teljes mezőny:

A Philadelphia Sixers természetesen nem adta fel a Joel Embiid-projektet, megint megkérték Zydrunas Ilgauskast, hogy találkozzon a fiatal centerrel - mint ismert, az egykori kosarasnak ugyanolyan lábtörése volt anno, mint most Embiidnek (202 meccset hagyott ki 3 idény alatt), és ő vissza tudott térni abból. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, a litván kosaras már megjárta ezt az utat, tudja, mentálisan milyen állapotban kell lenni és hogyan kell karbantartani a testet, hogy valaki fel tudjon épülni egy ilyen sérülésből. Brown szerint Embiid mindent megcsinál, amit mondanak neki, sokat komolyodott és fejlődött az utóbbi időben.

A végére maradjon a szórakozás. Dion Waiters "szokásos" zicceréről már ejtettünk szót reggel külön, ugyanezen a meccsen azonban a Pelicans dobóhátvédje, Eric Gordon is elmérte a dolgot egy tiszta zsákolási kísérletnél:

A Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio a látványra odafigyelt megint (tripla-duplájához csak pontok hiányoztak):

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan pedig Rudy Gobert-t húzta át, de a győzelem a Utah Jazzé lett végül:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus