Hírmorzsák 2015-11-19 (21:15)

Kobe szerint ha változik valami a mostani állapotokhoz képest, folytathatja még, de ha nem, az idény végén befejezi. McHale-t a Dallas is szeretné leigazolni, a felesége Morey-nak szólt be twitteren. Gobert szénné égette az őt alázni próbáló twitter-trollt. Terry kezdő lesz, Lawson lekerül a cserepadra, hogy több labdája legyen. Corey Brewer, Howard, Terrence Jones és Harden nyilatkoztak McHale menesztéséről. Wade-et nem érdekli a pontszerzés, csak a győzelem, Amare sem panaszkodik amiatt, hogy csak egy meccsen játszott eddig. Kidd szerint financiális okok miatt cserélték el Brandon Knightot. Aldridge szerint Popovich szabad teret enged nekik a pályán kívül, így nem égnek ki. Szergej Karaszev azt szeretné, ha a Nets elcserélné. Elfogytak a Porzingis-mezek.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a Sirius XM rádióadásában azt mondta Coach K-nek, hogy amennyiben változik valami a mostani állapotokhoz képest a játékában és úgy egyébként a Lakersnél, akkor folytatni fogja a játékot a következő idényben is, de ha minden a mostani mederben halad, akkor ennyi volt számára a profi kosárlabda.

Természetesen a Houston Rockets edzőváltása beszédtéma továbbra is. Ahogy azt már délelőtt megírtuk, a Boston Celtics már megkereste a Rocketstől menesztett Kevin McHale-t, de az ESPN információi szerint megtette ugyanezt a Dallas Mavericks is - nem véletlen tehét Rick Carlisle vezetőedző kifakadása tegnap estéről. McHale felesége egyébként twitteren beszólt Daryl Morey-nak, a Rockets GM-jének, a hölgy szerint ugyanis a szakvezető sajnálkozása egyáltalán nem volt őszinte, úgy érzi, Morey-nak inkább nem kellene erőltetnie a krokodilkönnyeket.

A Houstonnál további változások is lesznek, a The Dream Shake értesülései szerint ugyanis Jason Terry lesz a kezdő irányító, Ty Lawson pedig az ő cseréjeként fog játszani, amíg Patrick Beverley fel nem épül. Az ideiglenes vezetőedző, JB Bickerstaff azt nyilatkozta, hogy ezzel nem az a céljuk, hogy ujjal mutogassanak Lawsonra, nem őt hibáztatják az eddigi gyengébb szereplésért. Azt szeretnék elérni, hogy többet legyen a pályán James Harden nélkül, így többet lehet a kezében a labda, többször kell neki megcsinálni a helyzetet, és abban reménykednek, hogy így formába tud lendülni. Lawson azt nyilatkozta, hogy bármit megtesz azért, hogy a csapat nyerjen. Ő is elmondta, hogy a második sorral valószínűleg többet lesz a kezében a labda és sokkal inkább a saját játékát játszhatja majd.

A Rockets-játékosok megszólaltak McHale menesztésével kapcsolatban is, Jenny Dial Creech-nek (Houston Chronicle) mondták el gondolataikat. Corey Brewer azzal kezdte, hogy nagyon nehéz volt a ma hajnali meccs, nem gondolja úgy ugyanis, hogy McHale elvesztette volna az irányítást az öltözőben. Egyáltalán nem volt szerinte baj a csapaton belül, egyszerűen rosszul játszottak - új játékosokat kellett beépíteni, több új dologhoz hozzá kellett szokniuk, de most már csak az a lényeg, hogy férfiként a tükörbe nézzenek, számot vessenek a saját teljesítményükkel és minden mérkőzésen a maximumot nyújtsák. Brewer azt is hozzátette, hogy úgy érezte, cserben hagyta a vezetőedzőt, hiszen sorban veszítették a meccseket. Ők a felelősek, mert nem az edző feladata, hogy keményen játszanak, hanem a játékosoké.

A gárda centere, Dwight Howard azt nyilatkozta, hogy McHale mindig jó volt hozzá, jó volt a kapcsolatuk, jó embernek is tartja volt edzőjét, mindannyian sajnálják, hogy távoznia kellett. Howard elmondása szerint a csapatmeetingen arról volt szó, hogy keményebben kell játszaniuk, bízniuk kell egymásban, és rendbe kell szedniük a játékukat. Arra nincs befolyásuk, hogy mit csinál a vezetőség, ha ők meg akarnak szabadulni valakitől, akkor megteszik. Senki nem tudott erről a döntésről előre, a megbeszélésen csak a játékosokról volt szó, az edzőkről nem. Terrence Jones annyit mondott még, hogy megtiszteltetés volt számára McHale irányítása alatt játszani - az általa tanítottakat próbálja meg felhasználni, hogy minél jobb legyen az új edző kezei alatt is, csak ezt tudja már tenni.

James Harden szerint McHale nagyon sok jót tett a franchise-ért és az utóbbi években érte is, úgyhogy sok szerencsét kívánt volt mesterének, akármibe is fogjon a jövőben. Azt is elmondta Harden, hogy ő is vállalja a felelősséget a tréner menesztése miatt, tudja, hogy az ő gyengébb játéka is szerepet játszott ebben, több más dolog mellett emiatt is játszottak olyan kevés energiával.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) Brandon Knight elcseréléséről beszélt - a tréner szerint szimplán anyagi döntést hoztak, mivel nem akartak két maximum szerződésű játékost a hátvédposztokra. Kidd szerint nagyszerű szezon futott Knight tavaly és most is nagyon jól játszik, de azt nem mondaná, hogy lemondtak róla, egyszerűen dönteniük kellett. Nem Steph Curryről és Klay Thompsonról volt szó, ők pedig egyszerűen nem akarták kimaxolni mindkét kezdő hátvédjüket - mint ismert, Khris Middleton a nyár folyamán 5 évre 70 millióért hosszabbított a klubbal.

A Miami Heat sztárja, Dwyane Wade tavaly 20.5 pontot átlagolt, most azonban az utolsó négy találkozón 10.8-es mutatót hozott összesen. Wade Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmondta, az idei keretnek a győzelem a célja, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy hány pontot szerez. Az együttes veterán magasembere, Amare Stoudemire mindössze egy találkozón lépett pályára térdei állapota miatt, de ügynöke Barry Jacksonnak (Miami Herald) elmondta, nincs ezzel gondja. Travis King szerint Stoudemire csapatjátékos, mindent a klubjáért tesz. Keresett már pénzt jó sokat, nem szerződésért játszik, csak a győzelmek miatt.

A San Antonio Spurs erőcsatára, LaMarcus Aldridge Ananth Pandiannek (CBS Sports) elmondta, most is nagyon örül annak, hogy a Spurst választotta a nyáron, és nagyon jó kapcsolatot ápol Gregg Popovich vezetőedzővel. LMA azt mondta, hogy amikor a pályán vannak, Popovich mindig nagyon komoly és elvárja a precizitást a játékosaitól is. Ha azonban vége a meccsnek, akkor nem lóg folyton rajtuk, márpedig ezt Aldridge nagyon fontosnak tartja. Nemcsak a kosárlabda van állandóan porondon, Popovich hagyja őket, hogy éljék a saját életüket szabadon, így az erőcsatár szerint egyáltalán nem égnek ki.

A Brooklyn Nets swingmanje, Szergej Karaszev édesapja elmondása szerint azt szeretné, ha elcserélnék - ezt a NetsDaily is megerősítette egyébként. A Zenit Szentpétervárt irányító Vaszilij Karaszev egy orosz weblapnak azt nyilatkozta, hogy teljes káosz van a Netsnél. Szergej egészséges, de Lionel Hollins vezetőedző megmondta neki, hogy nem számít rá a csapatnál. Abból, amit ő személyesen látott a Brooklyntól, teljes a fejetlenség a csapatnál, még az is jobb lenne, ha ő irányítaná őket, mert semmilyen játéka nincs a Netsnek. Karaszev elmondása szerint fia elkezdett tárgyalni a cserelehetőségekről, mivel fiatal kosaras, akinek játszania kell. A rehabja jól sikerült, teljesen felépült, úgyhogy az, hogy egy évig a padot koptassa, egyáltalán nem elfogadható forgatókönyv. Mivel a Nets nem hívta le Karaszev szerződésének negyedik évét, nyáron oda megy, ahova akar.

Az NBA közben bejelentette, hogy elfogytak a Kristaps Porzingis-mezek, holnaptól kaphatóak újra - a hype óriási a lett magasember körül.

A morzsa végére ezúttal a Utah Jazz centere, Rudy Gobert maradt, aki szénné égette az egyik trollt a twitteren. Egy férfi azt írta neki, hogy "DeRozan kinyírt téged, ne tegyél úgy, mintha meg se történt volna". Erre Gobert megnézte az illető profilját, majd visszaírta neki, hogy "Téged meg Goku nyírt ki, Majin Buu", és mellékelt is egy fotót, hogy érzékeltesse, hol érzi a két történet kapcsolatát:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus