Hírmorzsák 2015-11-20 (21:45)

Rodman is leszólta a mostani Warriorst, szerinte bármit csinálnak, nem lesznek jobb csapat, mint a 90-es évek Bullsa. Rose nem játszik ma este sem, nem akar nagyobb sérülést beszedni. Steph Curry szerint nagy dolog a 13-0, élvezni is akarják a pillanatot. Griffin szerint nincs rivalizálás a Clippers és a Warriors között, mert a Golden State a jobb csapat. Kobe nem akar Európában játszani. Anthony Davis ma este visszatér. Mozgov 2 hetes kihagyásra kényszerül. Karaszev nem kért cserét a Netstől. Nowitzki dicsérte Porzingist és a lett volt edzője is beszélt a magasemberről. A karácsonyi mezek reklámja (videó). Steph Curry és Dell Curry H-O-R-S-E versenye (videó).

Gyakorlatilag mindenkit megkérdeznek már az érintettek közül, hogy az idei Golden State Warriors megdöntheti-e az 1995/96-os Chicago Bulls 72-10-es rekordját. A Chicago második three-peatjéből oroszlánrészt vállaló Dennis Rodman a Sirius XM NBA Radio műsorában elárulta, hogy ugyan sokan mondják, hogy a Warriors beállíthatja a 72-10-et, de őt nem érdekli az se, ha 81-1-es mérleggel fejezik be az alapszakaszt, mivel ők voltak az elsők, akik hozták a 72 győzelmet. Rodman úgy érzi, teljesen mindegy, mit csinál a mostani Golden State, nem lesznek jobb csapat az akkori Bullsnál, az akkori NBA ugyanis 110%-kal jobb volt a mostani ligánál.

A Bulls és a Warriors egyébként ma hajnalban összecsapnak, Derrick Rose azonban továbbra sem vállalja a játékot, elmondása szerint azért nem, mert a múltban megpróbált a kisebb sérülésekkel is játszani, és ezek vezettek később a nagyobb bajokhoz. Rose annyit elárult KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy szeretne játszani, de okosan kell döntenie, a realitások talaján kell maradnia. Már jóval több mozgást tudott elvégezni fájdalom nélkül, jó irányba halad, de ha nem 100%-os, akkor a teste többi részével egyszerűen túlkompenzál, ebből pedig nagyobb sérüléseket is összeszedhet. Rose szerint egyébként Steph Curry fantasztikus, és az egész ligát arra sarkallja, hogy még többet dolgozzanak, fejlődjenek.

Ha már szóba került, folytassuk Steph Curryvel, aki Rusty Simmonsnak (SFGate.com) elmondta, egyetlen pillanatra sem érezték úgy a ma hajnali meccsen, hogy már veszítettek volna - mint ismert, 23 pontos hátrányból álltak fel. Az irányító szerint nagy dolog a 13-0, ki is akarják élvezni a pillanatot, mert nagyon sok időt töltöttek már a ligában, de a csapatból soha senki nem volt még olyan együttes tagja, amely 13 győzelemmel nyitotta volna az idényt. Semmilyen trófeát nem kapnak ugyan ezért, de úgy érzi, hogy jelenlegi játékukat, magabiztosságukat és hitüket az egész alapszakasz és a rájátszás során végig tudják majd vinni.

Maradjunk még a Warriorsnél, a Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin ugyanis érdekes nyilatkozatot tett a ma hajnali vereségüket követően. Griffin szerint nincs rivalizálás a két együttes között, mert egyszerűen a Golden State a jobb csapat.

A sérülésekhez tartozik, hogy a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis ma este, a San Antonio Spurs ellen visszatér vállsérüléséből. A Cleveland Cavaliers centere, Tyimofej Mozgov 10-14 napot kihagy a reggel már "megénekelt" vállsérülése miatt, így jó két hétig az orosz center nélkül lesz kénytelen helyt állni a Cavs - előtérbe kerülhet Anderson Varejao és Tristan Thompson. Maradjunk a Clevelandnél: a D-Ligába, a Canton Charge-hoz küldték Joe Harrist - két meccsen már játszott lent idén a dobóhátvéd, azokon a találkozókon 26.0 pontot, 9.0 pattanót és 3.5 gólpasszt átlagolt, a Cavsnél pedig négy mérkőzésen léphetett pályára ebben az idényben.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant egyre több mindent árul el jövőjével kapcsolatban - tegnap este azt mondta el, hogy ha nem lesz változás a mostani állapotokhoz képest, nem folytatja pályafutását, ma pedig Marc Steinnek (ESPN) azt mondta, jelenleg egyáltalán nem tervezi, hogy külföldön folytatja karrierjét, ha esetleg befejezi az NBA-ben - korábban voltak olyan pletykák, hogy talán Olaszországban vezethet le, hiszen Itáliában nevelkedett kiskorában.

A Brooklyn Nets orosz swingmanje, Szergej Karaszev Brian Lewisnak (New York Post) azt nyilatkozta, hogy nem kért cserét a csapattól és szeretne Brooklynban maradni. Mint arról már írtunk, Karaszev édesapja nyilatkozta azt tegnap, hogy fia szeretne távozni a Netstől - Szergej azt mondta, hogy tiszteletben tartja édesapja véleményét, de ő nem osztja az általa elmondottakat, és azért mondhatta ezeket - gyenge csapat a Nets, össze-visszaság van az együttesnél -, mert ő a legnagyobb szurkolója.

Érdekes statisztika, hogy a legutóbbi 16 európai játékosból, akit a lotteryben (Top14) draftoltak, senki nem lett All-Star, a New York Knicks pedig természetesen abban reménykedik, hogy Kristaps Porzingis megtöri ezt a sorozatot. A Dallas német csillaga, Dirk Nowitzki azt nyilatkozta a lettről, hogy magas, atletikus, kemény és jó a keze is, emellett képes betörésekre, centermozgásokra is, a határ Porzingis számára a csillagos ég. Scott Roth, Porzingis egyik sevillai edzője azt mondta, úgy gondolta eredetileg, hogy 2-4 éven belül lesz volt játékosa All-Star, de nem gondolta volna, hogy fizikailag ilyen gyorsan felveszi a liga szintjét.

Mindig is kemény játékos volt a magasember, nem félt az ütközésektől, a fizikális játéktól, de a lepattanózása nagy meglepetés még Roth számára is, a festékben is simán tudja tartani az ellenfeleket. Roth szerint azért jobbak az átlagai Porzingisnek az NBA-ben, mert teljesen más stílusú a játék, ráadásul a tréner szerint a játékvezetés is sokkal jobb, így a lett szabadabban mozoghat a pályán. A spanyol első osztályban, az ACB-ben az ellenfelek tudták, hogy keményen leütközhetik folyamatosan, mert a bírók úgyse ítélnek majd semmit.

Az NBA már most megcsinálta a karácsonyi mérkőzések felvezetését és a mezek reklámját, a liga sztárjai ugyanis azokat a mezeket szeretnék az ünnepekre - ők a meccsekre meg is kapják majd:

A végére pedig Steph Curry és édesapja, Dell Curry H-O-R-S-E versenye maradt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus