Hírmorzsák 2015-11-21 (11:30)

Valanciunas kézközépcsont törést szenvedett. Kobe saját magát is kinevette, mert a labdajáratást hangsúlyozta a Raptors elleni meccs után. Russell szerint mindenki egy szinttel jobban teljesít, ha Bryant is a pályán van. Draymond Green 7-8 millió dollár közé várta új szerződését még az előző szezon előtt. A Rockets tulaja egyáltalán nem biztos benne, hogy McHale menesztésével megoldódtak a gondjaik. Howard és Harden "tábora" el akarta távolítani a másikat 2014 nyarán. Michael Malone a saját, Kingses élményeiről beszélt McHale kapcsán. Nancy Lieberman és Calipari sem lesznek Karl utódai (egyelőre). Megcserélik a Sixersnél az Okafor-Noel páros posztjait. Curry erőszakosabb volt, mint Noah (videó). Sérültlista: Webster (csípő, egész szezon), Gay (váll, day-to-day), Zach Randolph (térd).

Ma hajnalban sajnos volt egy súlyosabb sérülés is, miután a Toronto Raptors centere, Jonas Valanciunas kézközépcsont törést szenvedett a Los Angeles Lakers elleni összecsapáson a bal kezében. Annyiból mázli, hogy nem a dobókezén sérült meg a litván kosaras, de valószínűleg így is egy rövidebb-hosszabb kihagyásra kényszerül, egyelőre nem tudni, mennyire.

A mérkőzés után a Lakers-játékosoktól megkérdezték, hogy mi a probléma, erre Kobe Bryant elmondta, hogy ő ugyan sose hitte volna, hogy eljön ez a nap, de ő a "labdajáratás-mozgalom" új vezetője, márpedig ha ezt ő emeli ki, akkor már érezhető, hogy igen súlyos a probléma - el is nevette magát. Néha egészen jól játszottak, de több labda nélküli mozgás kell és a labdás embernek jobban meg kell találnia a többieket. Rákérdezték egészen konkrétan, hogy D'Angelo Russelltől vár-e többet, amire azt mondta, hogy támadásban felismeri a helyzeteket az irányító, azzal nincs gond, de védekezésben elég komoly kihívások előtt áll, mert nagyon sokszor őt támadja az ellenfél.

Azt is mondták Bryantnek, hogy a Russell, Jordan Clarkson, Julius Randle hármas már elég jól működött a pályán, amire Kobe azt mondta, hogy igen, ők a jövő, ő pedig megpróbál nekik segíteni, ennyi a történet. A megszólított D'Angelo Russell az egyik legjobb meccsét hozta támadásban, elmondása szerint azért, mert megpróbálta mindenből kivenni a részét, a pattanózásból is, de a szerzett labdák után megpróbálta minél gyorsabban levezényelni az indításokat. Kobe-ról annyit mondott Russell, hogy ha ő is a pályán van, mindenki sokkal jobban játszik, jóval jobban oda is figyelnek mindenre, mindenki egy szinttel jobban teljesít.

A Golden State Wariors erőcsatára, Draymond Green Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) elárulta, ő maga sem hitte volna, hogy idén nyáron ennyire értékes lesz - mint ismert, 5 évre 82 millió dollárért hosszabbított csapatával. Green azt mondta, hogy 7-8 millió közé várta magát, senki nem gondolta korábban, hogy ennyire megugrik majd a teljesítménye és így a fizetése is.

Természetesen még mindig téma Kevin McHale Houston Rocketstől történő menesztése. A klub tulajdonosa, Leslie Alexander Jerome Solomonnak (Houston Chronicle) elmondta, egyáltalán nem biztos abban, hogy McHale elküldése megoldja a gondokat, de ha egy tulaj látja a csapatát játszani és tudja, hogy ki fognak kapni, nincs más lehetősége. Tudta ezt a Boston Celtics és a Golden State Warriors ellen is, ráadásul azt is, hogy nem kis zakót kapnak majd. Látta, hogyan játszanak, hogyan védekeznek - egyáltalán nem adnak bele mindent, nem futnak vissza, és hibát hibára halmoznak.  

Flan Blinebury (nba.com) értesülései szerint egyébként 2014 nyarán James Harden és Dwight Howard tábora is azt szerette volna, ha a másikat kipenderítik a csapattól, és soha nem volt igazán jó kapcsolat a két sztár között, ez is a Rockets gondjait erősítette.

Megkérdezték a tavaly év közben kirúgott Michael Malone-t is az esetről, főleg azért, mert nála is az volt az egyik hivatalos indok, hogy a játékosok már nem fogadtak szót neki, elvesztette az irányítást az öltöző felett. Malone Jason Jonesnak (Sacramento Bee) azt nyilatkozta, hogy ő csak a Kingses élményeiről tud mesélni, márpedig az világos volt, hogy esetében semmi ilyesmiről szó sem volt - miután őt menesztették, a csapat teljesen elvesztette a játékosokkal a kapcsolatot. Közben Chris Mannix (Sports Illustrated) információi szerint kizárt dolog, hogy Nancy Lieberman legyen George Karl helyettese a Kingsnél, Sean Cunningham (KXTV-TV) pedig ligaforrásoktól úgy tudja, John Caliparit sem fogja megkeresni a csapat - három napja merült fel mindkét variáció.

A Washington Wizards swingmanje, Martell Webster átesett a csípőműtétjén, és a csapat hivatalos közleménye szerint egészen biztosan nem játszik már ebben az idényben. A Memphis Grizzlies erőcsatárának, Zach Randolph-nak a térde fáj, emiatt nem játszhatott már ma hajnalban sem a Houston Rockets ellen, de nélküle is nyert csapata. A Sacramento Kingsnél Rudy Gay vállsérülése nem olyan komoly, mint a Cavsnél Tyimofej Mozgové, az ő állapota day-to-day, tehát bármikor visszatérhet.

A Philadelphia Sixersnél a 0-13 mellett más gondok is vannak, egyelőre a Jahlil Okafor - Nerlens Noel páros nem igazán működik, márpedig hosszútávon ezt a kettőst kell összecsiszolni, így a csapat azon gondolkodik, hogy megcseréli a két játékos posztját, Okafor lesz ezentúl az erőcsatár, míg Noel a center. Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer), hogy nem a vereségek miatt akarnak váltani, csak meg akarják nézni ezt a variációt is.

A végére pedig egy jelenet ma hajnalról - ez van, amikor az irányító (Steph Curry) erőszakosabb, mint a center (Joakim Noah):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus