Hírmorzsák 2015-11-21 (20:15)

Durantet az Oklahomai Hírességek Csarnokába választották, a kiscsatár a Westbrookhoz fűződő testvéri viszonyáról beszélt hosszabban. Durant és Westbrook sem kedvelték annyira Hardent? Melo szerint Durant maradni fog a Thundernél, nincs már akkora szerepe a nagyobb piacoknak, mint korábban. Derek Fisher szerint Durant a legnagyobb játékosok közé tartozik. A Pistons tulaja Drummondot dicsérte, de nem lepődött meg a center fejlődésén. Duncan először maradt pattanó nélkül pályafutása során. LMA bokasérülést szenvedett, játéka kérdéses ma este. Byron Scott szerint az az ijesztő a Warriorsben, hogy nem elégedtek meg az előző idényben megnyert bajnoki címmel. Az idei Warriors és az 1957/58-as Celtics összehasonlítása (videó).

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant a héten bekerült az Oklahomai Hírességek Csarnokába. Durant csapattársát, Russell Westbrookot választotta, hogy legyen ott vele a beiktatásnál, a kettejük közötti szoros kapcsolatról pedig Anthony Slaternek (The Oklahoman) beszélt. KD szerint van olyan, hogy nézetkülönbség alakul ki kettejük között, mert neki nem tetszik, amit Westbrook csinál a pályán vagy éppen fordítva. Van olyan, hogy azt mondja, "Russ, muszáj állítanod a viselkedéseden", vagy megkapja az irányítótól, hogy kicsit jobban kellene hallatnia a hangját. Történnek olyan esetek, amivel kiakasztják a másikat, de ilyen a testvéreknél is van.

Tudja, hogy ha valamire szüksége van, akkor Westbrookhoz fordulhat, és ha a kosárlabdán kívüli dolgokról kell beszélnie valakivel, akkor is ott lesz az irányító. Olyan neki a hátvéd, mintha a testvére lenne, az egész Thunder egy nagy családra hasonlít a kiscsatár szerint. Bárki, aki szerint állandó vitában áll az egyik csapattársával, az tiszteletlen. Nincs mire alapoznia ezt a spekulációt, mivel szerinte nagy butaság, ha valaki azt hiszi, hogy nem kedvelik egymást azért, mert többet dob rá Westbrook. Azért tartja tiszteletlenségnek, mert ez azt mutatja, azt gondolják róla, hogy ő egy önző személyiség. Ha ő valakinek a barátja, akkor jóban, rosszban ott van mellette, akkor is, ha többet dob rá, mint ő.

Érdekesség, hogy Sam Smith (Bulls.com) egy olvasói kérdésre azt válaszolta, hogy Durant és Westbrook sem kedvelték annyira James Hardent, amikor a dobóhátvéd az OKC-nél játszott még, mivel elég egyénieskedő volt a stílusa. Ez azért érdekes leginkább, mert a héten, Kevin McHale Houston Rocketstől történő menesztését követően felmerült, hogy Harden jelenlegi csapattársainak sem tetszik a sztár viselkedése és hozzáállása.

Térjünk még vissza kicsit Duranthez, a nyáron ugyanis felmerült, hogy Carmelo Anthony majd megpróbálja a New York Knickshez csábítani jövőre, Melo azonban Marc Bermannek (New York Post) a két gárda ma hajnali mérkőzése előtt azt mondta, szerinte a kiscsatár hosszabbítani fog a Thunderrel. Anthony  úgy fogalmazott, hogy épp most választották az Oklahoma Hall of Fame-be KD-t, aki ráadásul nemcsak kosárlabda, hanem gazdasági és üzleti szempontból is borzasztóan fontos a csapatnak és az egész térségnek. Melo azt is hozzátette, hogy szerinte a közösségi média már odáig fejlődött, hogy nem kell nagy piacon játszani ahhoz, hogy valaki maximalizálni tudja a reklámértékét és a bevételeit. Az új TV-szerződéssel már mindenhol látható mindenki, nemcsak a nagy piacokon játszó csapatok.

A Knicks vezetőedzője, Derek Fisher is beszélt Bermannek Durantről - ő volt a kiscsatár csapattársa is néhány éve a Thundernél. Fisher elmondása szerint sajnálja, hogy nem tudott többet hozzátenni a csapat eredményességéhez, és hogy nem sikerült bajnoki címet nyerniük. Szerencsésnek érzi magát, hogy egy ekkora játékossal játszhatott - Fisher úgy fogalmazott, hogy kosarazott egy csapatban a legnagyobbak közül is néhánnyal, márpedig Durant szerinte ebbe a kategóriába tartozik. Azt is gyorsan hozzátette, hogy számára az edzősködés még új, úgyhogy nem nagyon akarja dicsérni a volt csapattársait, akik szabadügynökök lesznek az idény végén, megpróbálja ez alól kihúzni magát - tampering miatt büntethetnék őt és a Knickset is, ha túlságosan elkezdene fényezni egy nyári szabadügynököt, így például Durantet.

Térjünk át más témára: a Detroit Pistons centere, Andre Drummond eddig borzasztóan jó szezont fut, sokakat lenyűgöz eddigi teljesítménye, többek között a Pistons tulajdonosát, Tom Gorest is. Gores Rod Beardnek (Detroit News) elmondta, fantasztikus fejlődésen megy keresztül a center, de őt ez nem igazán lepi meg. Már mikor először pályára lépett idén, tudták, hogy sokat lépett előre - rengeteget dolgozott a nyáron, hogy fejlessze eddig gyengébb képességeit, ezt most meg tudja mutatni a meccseken is, és az egész csapaton érződik a mentalitása, a hozzáállása. Lehet erről beszélni, de a pályán kell megmutatni mindent, márpedig Gores szerint Drummond meg is mutatja, mit tud, emellett nagyon jó kémiát alakított ki a csapattagok között, az egységes öltöző neki is köszönhető

A nap statisztikája Tim Duncané, aki 1343. alapszakasz mérkőzését játszotta ma hajnalban, a New Orleans Pelicans ellen, és pályafutása során először maradt pattanó nélkül egy találkozón. Csapattársa, Tony Parker azt nyilatkozta Michael C. Wrightnak (ESPN), hogy ez azért van, mert a New Orleansszal játszottak, ott mindig történik velük valami. Valamiért ott mindig kemény meccseik vannak, de nem tudja miért, nagyon ritka az ilyen - ugyanezt elmondta egyébként Danny Green is.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy LaMarcus Aldridge a Pelicans elleni vereség során bokasérülést szenvedett. LMA az előbb már említett Wrightnak azt nyilatkozta, hogy eléggé be van feszülve a bal bokája, de majd megnézik, hogy ma reggel milyen állapotban van, attól függ, hogy játszik-e ma este a Memphis Grizzlies ellen. Elvállalt egy dobást, majd tett egy lépést hátra, ekkor lépett rá Alonzo Gee lábára. Megpróbált ezzel együtt is játszani, de védekezésben, az oldalirányú mozgásban zavarta ez. Az erőcsatár szerint másnapra rosszabb állapotban szokott lenni a boka egy ilyen ficam után, de majd kiderül, hogyan érzi magát, a pálya mindkét oldalán hasznos teljesítményt akar azonban nyújtani. Gregg Popovich vezetőedző is elmondta, fogalma sincs még arról, hogy játékosa pályára léphet-e a Memphis ellen.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott Mike Bresnahannel (Los Angeles Times) a Golden State Warriorsről beszélgetett. A tréner szerint az az ijesztő a bajnokban, hogy egyáltalán nincs az a szokásos megelégedettségük, ami a végső győzteseknek általában megvan a bajnoki évet követően. Még többet akarnak, egyáltalán nem a múltban élnek. Scott a legutóbbi Clippers-Warriors meccsről azt mondta, hogy imádta, mert igazi versengés van a két gárda között. Nem szereti egymást a két együttes, ami kicsit a Lakers-Celtics viszonyra emlékezteti, úgyhogy sok emléket is előhozott számára. A két gárdán szerinte érződik a sikeréhség és az érzelmek is. A Lakers azért lehet érdekes egyébként a Warriors szempontjából, mert szerda hajnalban ellenük állíthatja be az új csúcsot a Golden State, az ellenük aratott győzelemmel állhatnak majd Curryék 16-0-n.

A végére pedig szintén a Warriors maradt ezúttal, akik ma hajnali, Chicago Bulls felett aratott győzelmükkel 14-0-s mutatóval állnak már az idényben. Mint azt nemrég már fejtegettük, ez mindössze négy csapatnak sikerült rajtuk kívül a liga történetében, az egyik közülük az 1957/58-as Boston Celtics volt, amely meg is állt ennél a számnál - a két gárdáról készített "összehasonlító" videót az nba.com:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus