Hírmorzsák 2015-11-22 (22:15)

Valanciunas nem műtteti meg bal kezét, a rehabbal 6 hetet kell kihagynia. Durant hétfőn vagy szerdán, Beverley pedig szerdán tér vissza. Irving már a pályán edz. LeBron meccs közben egyszerűen leült a kispadra, elnézését kért a mérkőzés után csapattársaitól. Billy King szerint a Nets újjáépülése gyorsan meglehet a jövő nyári sapka alatti helyük miatt. Cuban szerint nagyon komoly változásokat hoz majd a sapka emelkedése, egy csapatban szerinte egynél több 30 milliós játékos nem lesz. A Warriorsnél még mindig nem tudják, mikor térhet vissza Kerr a kispadra. D-Liga: Celtics (Rozier, Young), Mavericks (Anderson, Mejri).

Mint arról tegnap már beszámoltunk, a Toronto Raptors centere, Jonas Valanciunas kéztörést szenvedett, de úgy döntött, nem műtteti meg bal kezét, hanem a rehabot választja, így 6 hetes kihagyásra kényszerül. A litván középjátékos újoncidényében, 2012/13-ban ugyanilyen sérülést szenvedett a jobb kezében, akkor 18 mérkőzést kellett kihagynia.

A Brooklyn Nets ma este a Boston Celticsszel mérkőzik meg, ilyenkor pedig mindig felvetődik a Paul Pierce, Kevin Garnett-féle csere, ami miatt idén nincs is meg a Netsnek a saját első körös draftjoga. Billy King GM Gary Washburnnek (Boston Globe) azt nyilatkozta, hogy megpróbáltak összehozni egy bajnokesélyes csapatot, de nem sikerült komoly eredményt elérniük, ettől függetlenül szerinte elég gyorsan meglehet az újjáépülésük, mivel a fiataljaik fejlődnek, jövő nyáron pedig lesz sapka alatti helyük jócskán. Nyerni akarnak, de tudták, hogy muszáj olyan döntéseket hozniuk, mint például Deron Williams kivásárlása, amivel rövidtávon egy lépést hátra tettek. Nyerhettek volna a Golden State Warriors ellen például, nem sikerült azonban befejezniük a meccset, meg kell tanulniuk győzni.

Ha már a Warriors: Bob Myers GM Sam Amicknek (USA Today) elmondta, továbbra sem tudják, mikor térhet vissza Steve Kerr vezetőedző a csapathoz - mint ismert, hátműtétjei és fájdalmai miatt egyelőre idén még nem ült le a kispadra egy meccsre se, a Golden State azonban Luke Walton irányítása alatt még egyetlen mérkőzést sem veszített, annyira tehát nem érződik Kerr hiánya.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban is az előbb említett Washburnnel beszélt a növekvő fizetési sapkáról, illetve arról, hogy ez milyen hatással lesz a jövőben a keretek kialakítására. Cuban szerint sok minden fog változni, főleg a draft pickek értéke fog nőni, mert nagyon olcsón játszanak majd az újoncok, de ugyanez lesz a helyzet a veterán minimumért játszókkal és az MLE-ért aláíró játékosokkal is. Nagyon sok nehéz döntést kell majd meghozniuk, ráadásul ha minden a jelenlegi tervek szerint alakul, akkor 2-3 év után csökkenni fog a sapka, ez is komoly befolyással lesz az eseményekre. Cuban szerint azért is érdekes lesz ez a történet, mert ha a maximum szerződéssel 30 millió dollárt fog keresni egy kosaras, akkor nehéz lesz egy csapatban egynél több ilyen játékost tartani.

A Dallas egyébként ma este az Oklahoma City Thunder ellen játszik majd, a Thundernél azonban Kevin Durant most még biztosan nem lép pályára. Anthony Slater (The Oklahoman) értesülései szerint jelenleg úgy áll, hogy vagy holnap, a Utah Jazz ellen vagy szerdán, a Brooklyn Nets ellen térhet vissza sérüléséből a kiscsatár. A Houston Rockets vezetőedzője, JB Bickerstaff Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt mondta, hogy Patrick Beverley hétfőn edz, szerdán, a Memphis Grizzlies ellen pedig újra pályára léphet. A Cleveland Cavaliersnél Kyrie Irving visszatérése még nincs ilyen közel, de 5-a-0-ra és 1-1-re már képes a pályán edzeni az irányító, folyamatosan halad tehát rehabja.

Ma hajnalban a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James technikai kapott az Atlanta Hawks elleni mérkőzésen, miután egyszerűen úgy döntött, hogy leül a kispadra, csak közben nem állt be senki helyette. LeBron a mérkőzést követően elmondta, elvesztette a fejét, de elnézést kért a csapattársaitól a meccs után.

A végére pedig két D-Ligás hír. A Boston Celtics visszahívta a Maine Red Clawstól Terry Roziert és James Youngot is - előbbi három, utóbbi négy találkozót játszott már lent idén. A Dallas Mavericksnél pedig Justin Anderson és Salah Mejri kerültek le a Texas Legendshez - mindkettejüknek az első alkalom lesz lent, előbb 10, utóbbi 5 mérkőzésen szerepelt idén a Dallasnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus