Hírmorzsák 2015-11-24 (20:45)

Byron Scott szerint Kobe kiérdemelte, hogy akkor és olyan helyzetből vállaljon, amikor és ahogyan akar - úgy érzi, bizalmi problémáik vannak támadásban és védekezésben is. Steph Curry szerint a 16-0 mellett a 33 meccses győzelmi sorozat megdöntése is céljuk. Luke Walton és Draymond Green szerint is hasonlóan "gyilkos" Curry a pályán, mint Kobe, de más a stílusuk. Magic Johnson szerint ma este nyer a Warriors, Mychal Thompson szerint a Lakers megtréfálja a Golden State-t, Klay Thompson szerint apja csak kötelességből mondja ezt. Rick Carlisle is kifakadt a Játékvezetők Szakszervezetére. Jimmy Butler szerint nem minden este adnak bele mindent, ez a baj a Bullsszal, nem a sérülések. Amare játékosügynök lesz? A Sixers december 1-jén búcsúztatja Moses Malone-t. Okafort a Duke-osok már féltik a Sixerstől (videó). Ben Simmonst egyre jobban várja mindenki (videó).

Azt eddig is tudtuk, hogy a Los Angeles Lakersnél Kobe Bryant a főnök és nem Byron Scott, de ezt írásba a vezetőedző még nem adta... idáig. Bill Oram (Orange County Register) kérdezte Scottot Kobe dobásairól és arról, hogy ez vajon nem állítja-e a csapat felfogását inkább az 1-1-ekre a labdajáratást helyett. A tréner azt válaszolta, hogy lehet, de Bryantnek 20 éves tapasztalata van már az NBA-ben, miközben nincs hat olyan emberük a keretben, akik összesen lehúztak ennyit a ligában. Kobe-nak emiatt jogában van kiválasztani azt, mikor és milyen helyzetekből akar vállalni.

Ő edzőként is azt szeretné, ha Bryant Bryant lenne, mások egyelőre nem érdemelték ki ezt az előjogot. Ha egy első-, másod-, harmadéves játékos megkapja a labdát és ott megakad a támadás, az Scott szerint gond, mert ezt nem érdemelte még ki az adott illető. Fognak erről beszélni még elég sokat, hogy támadásban legyenek önzetlenebbek, passzoljanak többet, mert úgy érzi a vezetőedző, hogy nem szándékosan akarnak 1-1-ezni folyamatosan. Nyerni szeretne mindenki és a helyes döntéseket akarják hozni, egyelőre azonban nem tudják még, hogyan oldják meg az ilyen szituációkat. Scott most már egy nyilatkozaton belül is tud nem okosnak tűnni, ugyanis elmondása szerint a Lakersnél bizalmi problémák vannak támadásban és védekezésben is - lehet, hogy a kimondott kettős-mérce nem segít a dolgon...

Természetesen téma továbbra is a ma esti Golden State Warriors - Lakers meccs, hiszen az oaklandiek új csúcsot állíthatnak fel 16-0-s idénykezdésükkel, ha győzni tudnak. A Warriors sztárja, Steph Curry bevallotta, hogy bár nagyon sokan tettek le nagy dolgokat az asztalra, akár pontokban, akár lepattanókban, akár győztes meccsek számában vagy bajnoki címekben, de számukra csapatként óriási dolog, nagyon büszkék rá, hogy így tudták elkezdeni ezt a szezont, főleg azt követően, hogy bajnoki címet nyertek az előző évadban.

Szeretnék megszerezni 16. győzelmüket és utána nem akarják abbahagyni a sorozatot. Talán egy hónap múlva már a 33-ról beszélgethetnek - az 1971/72-es Lakers ennyit nyert zsinórban, ez a legtöbb nyert mérkőzés egyhuzamban egy csapattól. Curry szerint vannak még olyan rekordok, amiket szeretnének megdönteni és amik el is érhetőek a számukra, de már az is nagy dolog, hogy eddig még nem győzték le őket ebben az idényben. Mindig is azt szokták mondani, hogy a bajnoki címük olyan dolog, amit már senki nem vehet el tőlük, és ez a kezdés is olyan, amit nem tapasztalhatott meg, csak nagyon kevés ember - ha most győznek, akkor pedig senki.

Curry és Bryant összehasonlítása is előkerült, mint a liga "leggyilkosabb" játékosai - erről, illetve Curry hatalomátvételéről írt egyébként cikket Marcus Thompson II (Bay Area News Group). Az ideiglenes vezetőedző, Luke Walton volt csapattársa Bryantnek is, és elmondta, hogy hasonlóan éles mindkét játékos, mindkettőben megvan a gyilkos ösztön, ettől függetlenül teljesen más a viselkedésük, máshogy jön ez ki rajtuk. Draymond Green annyit tett ehhez hozzá, hogy Kobe régebben bejelentette előre, hogy az adott napon megsemmisíti az ellenfelet, Curry annyiból más, hogy ő nem mond semmit, csak megcsinálja.

Megszólaltak a korábbi Lakers-játékosok is a mérkőzéssel kapcsolatban. Magic Johnson twitteren jelezte a szurkolóknak, hogy korábban ahhoz voltak szokva, hogy az aranysárga-lilák állítanak fel rekordokat más csapatok ellen, most viszont a Golden State-é lesz a liga történetének legjobb kezdése, ő tehát nem hisz a Lakersben.

Klay Thompson édesapja, Mychal Thompson szerint az oaklandiek kicsit le fogják nézni a Lakerst. Megnézik ellenfelük mérlegét, azt mondják, hogy ez csak egy lottery-csapat, és fél vállról fogják venni a találkozót, ezt pedig a Lakers meg fogja büntetni és meg fogják lepni az egész világot - szerinte tehát a Byron Scotték megállítják a Golden State-t, véget vetnek a 15 meccses győzelmi sorozatnak. Reagált persze Klay Thompson is erre, aki a Bay Area Sports Guy-nak elmondta, szerinte édesapja sem gondolja ezeket komolyan, csak a szurkolók szórakoztatása miatt mondta, amit mondott. Nem is gond ez szerinte, hiszen ez a dolga, ki kell tartania a csapat mellett, amely a fizetését adja - az 1978-as 1/1-es most a Lakers color-kommentátora. Klay szerint apja tudja legbelül, hogy borzasztóan nehéz feladat lesz Kobe-ék számára, ha le akarják győzni őket.

Egy adalék még a Golden State-hez: nem kis mértékben a tripláknak köszönhetik győzelmeiket, hiszen 37.5 pontot átlagolnak ebből mérkőzésenként, míg mindössze 17.7 pontot engednek az ellenfelélnek a hármasokból. Steph Curry 74 trojkájának mindössze 62%-át előzte meg gólpassz, míg a ligaátlag 84%. Támadásban a Warriors eddig a ligaelső 112 ponttal 100 támadásra vetítve, 97 kapottal pedig az ötödik legjobb védelem az övék.

Mint arról reggel már volt szóa Játékvezetők Szakszervezete azt szerette volna, ha az Atlanta Hawks vezetőedzőjét, Mike Budenholzert nemcsak 25.000 dolláros büntetéssel sújtják, hanem el is tiltják, amiért hozzáért az egyik bíróhoz a Cleveland Cavaliers elleni találkozón. Gregg Popovich is nevetségesnek nevezte a dolgot, majd Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint az NBA Edzők Szervezetének elnöke, Rick Carlisle is hasonlóakat mondott - a Dallas Mavericks trénere szerint valaki szeretett volna ún. twitter-hírességgé válni, semmi alapja nincs annak, hogy Budenholzert eltiltsák.

A Chicago Bulls sztárja, Jimmy Butler Nick Friedellnek (ESPN Chicago) elárulta, szerinte az a gond a mostani gárdával, hogy nem adnak bele mindent minden egyes mrékőzésen. Butler szerint jó irányba indultak el mostanában, de a szezon elején nem ők voltak a liga legkeményebben játszó társulata, márpedig szerinte az lenne a siker kulcsa, hogy ez a "titulus" az övék legyen minden összecsapáson. Néha egyszerűen biztosra vették a sikert, mert tudták, mennyire tehetséges a csapatuk. Tessék-lássék módon kezdték a meccseket, mert úgy érezték, a gödörből bármikor ki tudnak mászni, de ez a liga egyszerűen nem így működik. Butler szerint nem foghatják a vereségeket a hiányzókra, mert mind NBA játékosok, mindnyájuknak tudnia kellene meccseket hozni a Bulls számára.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a Miami Heat magasembere, Amar'e Stoudemire ügynök lehet a jövőben, olyan órákat vesz ugyanis (tárgyalástechnika, sport business szak), amelyek ezt készíthetik elő. STAT Bermannek azt mondta, hogy nem gondolkodik nagyon a jövőbe, 14 éves profi karrierje után most csak napról napra, évről évre él. Fogalma sincs, mennyi ideje van még játékosként, úgyhogy próbálja kiélvezni a pillanatot és próbál segíteni a fiataloknak, ahogyan csak tud.

A Lakers másik rekorddöntő mérkőzése december 1-jén lehet, akkor ugyanis a Philadelphia Sixers ellen lépnek pályára, és ha addig nem sikerült győznie a Sixersnek, akkor kaphatnak ki zsinórban 19-edjére is - a 0-19 ugyanúgy új csúcs lenne, ahogy a Warriors 16-0-ja is. A Philly játékosai kaptak egy kis plusz motivációt arra az estére, ugyanis a csapat bejelentette, hogy ezen a mérkőzésen fognak megemlékezni a nemrég elhunyt legendáról, Moses Malone-ról. A Sixersnél egyébként nem kicsi a baj, a Duke in the NBA twitter-fiók már el is készített egy "Save Jahlil" videót, amelyet ezen a linken megnézhettek - az 1/3-as Jahlil Okafor nem éppen a legjobb helyre került, ennyi biztos.

A legvégére pedig egy kis bemutató Ben Simmonstól, a 2016-os draft legjobban várt játékosától. Egy kis adalék a labdakezeléséhez, sebességéhez: 208 centi magas... Egy meg nem nevezett GM Chad Fordnak (ESPN) el is mondta, hogy akinek a listáján nem Simmons jelenleg az első a jövő évi draftra, azt azonnal ki kell rúgni. Ilyen magassághoz ilyen atletikusságot nem minden nap találni, plusz borzasztóan jól lát a pályán és önzetlen is. Egyelőre még csak karcolgatja tudása felszínét, hiszen az első éveseknek kell idő, mire beleszoknak az egyetemi kosárlabdába - el lehet képzelni, milyen statisztikái lesznek, ha már teljesen felvette a ritmust. A tempódobásával kapcsolatban van egyelőre kérdőjel, de minden mást annyira jól csinál, hogy a GM szerint esélytelen, hogy emiatt csússzon akár csak egy helyet is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus