Hírmorzsák 2015-11-25 (10:30)

George szerint jobb játékos, mint sérülése előtt. Deron Williams tudja, hogy a 20/10-es napjainak vége. Melo szerint Porzingis a Knicks jövője. LeBron örül, hogy a keleti konferencia összeszedte magát. Kobe negatív csúcsot állított be, de szerinte nagyobb gondjuk is van az ő dobásainál. Scott megvédte, Swaggy P viszont beszólt Bryantnek. Draymond Green szerint egyre éhesebbek a rekordokra, sikerekre. Walton és Green szerint Steve Kerrnek köszönhető a mostani sorozatuk is. Byron Scott szerint a Showtime Lakers verné a mostani Warriorst. A Golden State 2k-ban legyőzte a 95/96-os Bullst (videó). Mutombo 55-ös mezszámát visszavonultatta a Hawks. J-Rich-re emlékezett a Warriors. McCollum a labdakezelés fontosságát hangsúlyozta. LeBron bajsza elszabadult. Megszületett Irving lánya. Nem túl kedves tweetek a Timberwolves játékosainak (videó). Faried bokasérülést szenvedett. D-Liga hírek: Delon Wright, Dukan, Stokes.

Az Indiana Pacers kiscsatára, Paul George Jorge Castillónak (Washington Post) elmondta, szerinte jobb játékos, mint volt sérülése előtt. George szerint sokat számított neki az elmúlt egy év is, nagyon sokat ért fejben, emberként, sokat tanult úgy is, hogy nem léphetett pályára, mert így kívülről figyelhette az eseményeket, más szemszögből láthatott bizonyos dolgokat.

Úgy érzi, szüksége is volt erre, plusz nagyon motivált is a kihagyás miatt - sokat dolgozott a sérülését megelőző nyáron is, de hasznára vált összességében az, hogy nem játszhatott. Máshogy lát sok mindent, nagyon türelmes, hagyja, hogy a dolgok maguktól alakuljanak úgy, ahogy kell. Sokáig egyetlen dolgon tudott fejleszteni, a dobáson, úgyhogy George szerint jobb shooter lett. Majdnem minden a bizalmon múlott a rehabja alatt - bíznia kellett saját magában, az orvosi és az edzői stábban, és abban is, hogy képes lesz felépülése után azokat a dolgokat megcsinálni, amit korábban is.

George-dzsal ellentétes utat jár be, és ezt tudja is Deron Williams, akit Wesley Matthews és Chandler Parsons, két csapattársa is megvédett Jake Fischernek (Sports Illustrated) - egyikőjük sem érti, miért terjedt el az a Dallas Mavericks irányítójáról, hogy rossz hatással lenne az öltözői hangulatra vagy a csapategységre, Matthews szerint pedig Williams az előtte álló kihívásokat is nagyon jól kezeli, például játéka minőségének csökkenését. D-Will Fischernek el is mondta, hogy tudja, vége van azoknak az időknek, amikor 20 pont, 10 gólpasszos irányító volt - egyelőre annyira jó a Dallas, hogy láthatóan tényleg nincs gond Williamsszel.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a Sports Illustrartednek azt nyilatkozta, hogy szerinte Kristaps Porzingis a csapat jövője - az újonc lett magasember 13.7 pontot, 9.1 pattanót és 1.5 blokkot átlagol az eddigiek során. Melo úgy fogalmazott, hogy Porzingis jóval azután is a Knicks vezére lesz, hogy ő már abbahagyta a profi játékot, de reményei szerint visszavonulásáig azért még sikerül 1-2 bajnoki címet együtt ünnepelniük. Anthony azt is hozzátette, hogy egyre jobb kapcsolatot építenek ki egymással - próbál segíteni a lett játékosnak a tapasztalatával, és Porzingis eddig nagyszerűen játszik.

Többek között a New York Knicks is rengeteget lépett előre az előző idényhez képest, de az egész keleti konferencia sokkal jobban áll, mint egy éve - 15 csapatból 11-en voltak legalább 50%-os mérleggel a ma hajnali játéknap előtt. Tavaly volt arról szó, hogy töröljék el a konferenciákat, akkora volt a különbség kelet és nyugat között, de a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, szerinte ilyen felvetések mindig lesznek. Az utóbbi években leírták keletet, és szerinte ezt eléggé magára vette az egész főcsoport - szerinte együtt próbálják bebizonyítani, hogy nem a liga B oldalának számítanak. James szerint nyugat tiszteli őket, nagyon örül, hogy keleten lehet, és annak is, hogy láthatja, milyen sok csapat teljesít jól idén.

A ma hajnal természetesen a Golden State Warriorsről és a 16-0-s szezonkezdetükről szólt, amivel új csúcsot állítottak fel. A Los Angeles Lakers elleni mészárlás során azonban Kobe Bryant is a középpontba került, 1/14-es mezőnymutatójával ugyanis beállította profi pályafutása legrosszabb estéjét, és most már sorozatban 12 találkozón maradt 25 pont és 50% alatt mezőnyből, ez karrierje leghosszabb ilyen sorozata. Az összecsapást követően Kobe beismerte, hogy a szezon során először idegből játszott egy idő után, teljesen eluralkodtak rajta az érzelmei amiatt, ahogyan játszottak, elvesztette higgadtságát.

Bryant szerint rendben van, lesz még sokkal jobb is a dobása, és lesz sokkal jobb az egész csapat is. Azt is hozzátette, hogy ma 80 pontot is dobhatott volna és az sem számított volna semmit. Ha 35 pontot átlagolna is maximum 3-11-gyel, vagy hasonló mérleggel állnának, úgyhogy nagyobb gondjuk is van ennél jelenleg. Ki kell találniuk, mi az a játék, amivel meccsben maradhatnak, mert ezzel is problémájuk van az utóbbi időben. Hű "csatlósa", Byron Scott természetesen megvédte a sztárt, elmondása szerint még mindig nagyon bízik a dobóhátvédben és nem akarja csökkenteni perceit, hogy hatékonysága javuljon.

Csapattársa, Nick Young azonban nem így gondolta, őt Serena Winters (Lakers Nation) kérdezte arról, mit csinálhatna jobban a csapat. Young erre azt felelte, hogy nem engedhetik, hogy mindent egy ember határozzon meg, csapatként kell játszaniuk. A swingman szerint nem kosarazhatnak úgy, mintha egy videójátékban lennének a kedvenc játékosukkal, mindannyiuknak kötelessége lenne kivenni a részét a labdajáratásból. Ki ugyan nem mondta Kobe nevét Young, de a leírás összesen egy emberre illik a csapatból, Bryantre.

A találkozó előtt a Warriors játékosa, Draymond Green az Associated Pressnek elmondta, még mindig a bajnoki cím az igazi céljuk, szeretnék idén megismételni a végső győzelmüket, ez motiválja őket, nem más. Green szerint kicsit kapzsik is lettek, de jó értelemben, megjött az étvágyuk a sikerre és a rekordokra, de szerinte ez sokkal jobb, mintha elégedettek lennének attól, hogy az előző szezonban sikerült győzniük. Az erőcsatár úgy érzi, hogy fejben kitűnő állapotban vannak, nagyon jó hozzáállással vágnak neki a meccseknek címvédőként is.

Az ideiglenes vezetőedző, Luke Walton Rusty Simmonsnak (SFGate) elmondta, az, amit most elérnek, Steve Kerrnek köszönhető és annak a munkának, amit ő elvégzett a tavaly nyári megérkezését követően, mert amiatt van most olyan kultúra és hangulat a csapat környékén, amellyel mostani sorozatukat véghez tudják vinni. Őt követik most is, mert bár nyilvánvalóan nincs velük ott a pályán, de az ő "sablonjait", tanításait ültetik a gyakorlatba jelenleg is, így tudnak ennyire sikeresek lenni jelenleg. Green is elmondta ugyanezt - a kultúrát, a rendszert, a csapat körüli hangulatot Kerrnek köszönhetik, bár nem akarja elvenni Walton érdemeit sem. 

Szintén még a mérkőzés előtt osztotta meg gondolatait az előbb már említett Byron Scott, aki szerint a 80-as évek Showtime Lakerse megverné a mostani Warriorst egy négy nyert meccsig tartó párharcban. Scott szerint az előző idény bajnoka nem small-ballozhatna ellenük, hiszen Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson vagy James Worthy ellen nem lehetne ezt megtenni. Draymond Greent egészen kiváló védőnek tartja, nagyon tiszteli is, de szerinte sem Worthy, sem Abdul-Jabbar ellen nem tudna védekezni, ettől függetlenül érdekes párharc lenne. Scottot arról is megkérdezték, hogy a mostani Lakersszel mi lenne egy Warriors elleni PO-csata során, amire azt mondta, hogy azt valószínűleg most a Golden State nyerné.

Le is játszottak a 2k-ban egy mostanában unásig ismételt kérdést: a Golden State mostani csapata felérhet-e az 1995/96-os Chicago Bulls szintjére? A játék alapján igen, Michael Jordan 60 pontja ellenére ugyanis 122-117-re a Warriors nyerte a szimulációt:

Ma hajnalban nemcsak az Atlanta Hawksnál volt ünnepség Dikembe Mutombo mezszámának visszavonultatása miatt, hanem a Warriorsnél is megemlékeztek Jason Richardsonról. J-Rich az előbb említett Rusty Simmonsnak azt nyilatkozta, hogy az első reakciója az volt, hogy "miért?". Teljesen elakadt a szava, hogy a franchise, amely alig pár hónapja nyert bajnoki címet, meg akar emlékezni róla - egy olyan fickóról, aki semmit nem tett, csak a munkáját végezte. Nem nyert bajnoki címet, nem volt All-Star, All-NBA vagy All-Defensive tag sem, ettől függetlenül a franchise szereti őt, ez borzasztóan jól esik neki.

Mint ismert, 2007-ben nyolcadik kiemeltként verte a Richardson-fémjelezte Warriors az alapszakaszgyőztes Dallas Maverickst - erről annyit mondott az érintett, hogy hihetetlen dolgot vittek véghez. Sokszor beszélt akkori csapattársaival, és mind azon morfondíroztak, hogy mi lett volna, ha csak még egy évig együtt tartják azt a keretet. Ettől függetlenül nagyon boldog a csapat és a szurkolók miatt is - a drukkerek nagyon kitartóak és imádják a klubot, idén pedig végre megkapták, amit megérdemeltek.

A Portland TrailBlazers dobóhátvédje, CJ McCollum Mike Richmannek (The Oregonian) elmesélte, hogy az édesapja akarta, hogy a nyáron a labdakezelésén dolgozzon, mert az "öreget" lenyűgözte a rájátszásban, hogy Kyrie Irving milyen könnyedén képes magának helyzetet teremteni. McCollum elmondása szerint sosem volt ezzel gondja, inkább csak az időzítésen kellett dolgoznia, össze kellett rakni a mozgását, rá kellett feküdnie azokra a mozdulatsorokra, amelyekkel hatékonyan tud a pálya azon pontjaira jutni, ahova szeretne. McCollum szerint a labdakezelés nagyon fontos az NBA-ben, mert ha valaki ebben jó, akkor helye van a ligában, mivel szerinte nem mindenki, sőt, elég kevesen képesek megverni az emberüket és ezzel más védők figyelmét is lekötni.

A Denver Nuggetsnél ma hajnalban nem játszott Kenneth Faried, miután bokasérülést szenvedett - nem lépett pályára már két nappal korábban, a Golden State ellen sem, de járógipszet hordott a tegnapi napon, úgyhogy nem tudni, mikor térhet vissza.

D-Liga mozgások. A Toronto Raptors a Raptors 905-höz irányította Delon Wrightot, az idei draft 20. helyén kiválasztott irányítójukat - a játékmester eddig 4 mérkőzésen összesen 10 percnyi lehetőséget kapott a kanadaiaknál. A Miami Heat a Sioux Falls Skyforce-hoz küldte a Memphis Grizzliestől nemrég csere útján szerzett Jarnell Stokest - a magasember 2 mérkőzésen összesen 4 perc játékidővel gazdálkodhatott eddig idén, de tavaly is mindössze 23 találkozón került pályára. A Sacramento Kings visszahívta a Reno Bighornstól Duje Dukant - a kiscsatár egy meccsen 14 pontot szerzett "lent".

Térjünk át a könnyedebb témákra. LeBron James bajsza elszabadult:

Csapattársa, Kyrie Irving első gyermekét, Azurie Elizabeth Irvinget köszönthette az este folyamán, 

A legvégére pedig a Minnesota Timberwolves fiataljai maradtak, akik a szokásos "Mean tweets" kategóriában kapták meg a nem túl kedves beszólásokat:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus