Hírmorzsák 2015-11-25 (22:00)

Steph Curry és Luke Walton szerint is ki fognak kapni egyszer. Curry vezeti az RPM listát Westbrook, Lowry és LeBron előtt. Vogel szerint Paul George a liga legjobb two-way játékosa. Michael Malone és Mudiay összeszólalkoztak ma hajnalban, de mindketten túlléptek a dolgon, Mudiay magára vállalta a felelősséget. A Hornets 2018/19-ig hosszabbított Steve Clifforddal. Oladipo kikerül a Magic kezdőjéből, Frye játszik majd helyette. Porzingis szerint már van egy Porzingis-meze a srácnak, aki a drafton elsírta magát, mikor a Knicks őt húzta. Nik Stauskas egy hetet kihagy térdsérülése miatt. Mo Williams ma este visszatér. Irvinget még karácsony előtt szeretné pályán látni a Cavs. Dwight Howard a következő back-to-back mindkét meccsén játszhat.

A Golden State Warriors ma hajnali, Los Angeles Lakers fölött aratott győzelme után a csapat a liga történetének legjobb kezdését produkálta 16-0-val. A meccs után Stephen Curry elmondta, valószínűleg nem fognak 82-0-s alapszakaszt produkálni, illetve benne van, hogy a rájátszásban is elbuknak pár meccset. Az ideiglenes vezetőedző, Luke Walton is azt nyilatkozta, hogy fognak beszedni vereséget, majd Curry kiegészítette, hogy amikor ez megtörténik, fel kell tudniuk dolgozni majd. Mindenki nevében: köszönjük...

Szintén a Warriors sztárjához tartozik, hogy a real plus-minus statisztikát is ő vezeti több másik kategória mellett, 8.85-öt produkált az első hónapban. Mögötte Russell Westbrook (7.23), Kyle Lowry (6.99), LeBron James (6.43) és Draymond Green (5.68) a sorrend, a Top10-ben pedig Paul Millsap, Tim Duncan, Kawhi Leonard, Jimmy Butler és Paul George találhatóak még.

A 10. helyezett Paul George bombaformában kezdte az idényt, semmi nem látszik rajta súlyos sérüléséből. Az Indiana Pacers (kis)csatáráról vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta Jorge Castillónak (Washington Post), hogy nehéz szavakba foglalni, mennyi mindent jelent George a csapatnak, olyan sok mindent tesz hozzá. Képes 40 pontot szórni, a hátán cipelni a támadójátékot, ugyanakkor a legjobb pályán lévő védő is tud lenni. Vogel különleges kosarasnak, az NBA jelenlegi legjobb two-way játékosának tartja George-ot, teljesen más csapat benyomását keltik, ha ő is pályán van.

Nem volt ekkora összhang ma hajnalban a Denver Nuggets trénere, Michael Malone, illetve irányítója, Emmanuel Mudiay között, összeszólalkoztak a negyedik negyed végén. A vezetőedző ezt követően elmondta, semmiféle komolyabb gond nincs köztük, egyszerűen idegesek voltak, elhatalmasodtak rajtuk az érzelmek - minderre megoldás lehet a győzelem, ahogy szerinte ellenfelüknek, a Los Angeles Clippersnek is az volt 3 vereség után. Mudiay annyit tett ehhez hozzá Chris Dempsey-nek (Denver Post), hogy vállalja a felelősséget, az ő hibája volt, mert jobban is játszhatott volna, ráadásul nagyon tiszteli Malone-t, semmi rosszat nem tud róla mondani. Egyszerűen a meccs hevében felkapták a vizet, de mindketten lapoztak már, ezt elmondta a játékmester is.

Még mindig maradjunk az edzőknél, a mai napon ugyanis történt egy szerződéskötés, Steve Clifforddal írt alá hosszabbítást a Charlotte Hornets. Rick Bonnell (Charlotte Observer) értesülései szerint az új megállapodással a 2018/19-es idény végéig garantált szerződése van a trénernek, 2019/20-ra pedig csapatopciója van Michael Jordanéknek. Clifford szerződése lejárt volna, így a Hornets megelőzte, hogy lecsapjon rá bárki is - valószínűleg lett volna iránta bőven kereslet, szóba hozták többek között a Houston Rockets-cel is.

Az Orlando Magicnél változások lesznek - Evan Fournier visszamegy dobóhátvéd posztra, Victor Oladipo ugyanis kikerül a kezdőből a ma esti összecsapásra, Channing Frye foglalja majd el a helyét.

A Magic éppen azzal a New York Knicksszel néz majd farkasszemet, amely elég komoly riválisa a keleti PO-ért folytatott harcban. A Knicks erőcsatárát, Kristaps Porzingist azonban nem erről, hanem arról a síró selfie-t készítő fiúról kérdezték, aki a draft napján lett híres azzal, hogy "elpityeredett", miután csapata a lett magasembert választotta ki. Porzingis a 98.7FM egyik műsorában elmondta, ő úgy tudja, a srácnak már van is egy Porzingis-meze, de egyébként sem haragszik rá, hiszen egy gyerekről van szó, nem lehet rá dühös.

A sérültlistához tartozik, hogy a Philadelphia Sixers dobóhátvédje, Nik Stauskas kihagyja csapata következő három meccsét bal térdének sérülése miatt - egyhetes pihenőre kényszerül tehát. A Houston Rocketsnél Dwight Howardnak saját elmondása szerint engedélyezték, hogy a következő back-to-back (vasárnap Detroit, hétfő New York) mindkét mérkőzésén pályára léphet. A Cleveland Cavaliersnél Mo Williams visszatér jobb bokasérüléséből ma este, a Toronto Raptors ellen. A Cavs pedig abban reménykedik, hogy Kyrie Irving is bemutatkozhat ebben az idényben még karácsony előtt, de úgy számolnak, hogy az ünnepekkor mindenképpen a pályán lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus