Hírmorzsák 2015-11-26 (12:00)

Butler ki akarja fizettetni Plumlee-val a technikaijáért járó büntetést. Shumpert tudja, hogy a játékstílusa miatt úgyis meg fog sérülni újra. A nap képe LeBroné és a Raptors cheerleader csoportjáé. James megelőzte Reggie Millert a pontlistán (videó), már a 18., de a csapata hozzáállásával nem elégedett. Blatt szerint fáradtak a sérülések miatt, LeBron szerint ez nem kifogás. Egy 8 éves srác próbált segíteni Mike Budenholzernek a Cavs legyőzésében. Sérültlista: Cousins (hát), Dellavedova (vádli). Beverley és Aldridge is visszatértek. Waiters újabb Shaqtin'-esélyes esése (videó). Tony Allen Dikembe Mutombo előtt tisztelgett (videó). Tony Parker egy oroszlánnal játszadozott (videó).

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler ki akarja fizettetni Mason Plumlee-val 2500 dolláros büntetését, amit azért kapott, mert a játékvezetők technikaival sújtották, miután a két játékos összekapott az egymás elleni, tegnap hajnali meccsen. Butler azt mondta az ESPN-nek, hogy 2500 dollárjába került Plumlee, ennek pedig nem örül, el fogja kérni tőle ezt a pénzt és nem viccel. Butler egy kemény elzárást kapott Plumlee-tól, amire azt mondta, hogy azt hitte a Blazers játékosa, amerikai fociznak. Azt is hozzátette, hogy semmi gond nincs ezzel, csak majdnem előbújt belőle a brooklyni énje (Texasban született egyébként, de nyilván ismeri a "stílust"). Az esetet megnézhettétek a tegnapi Visszajátszásban.

Van sérültrovat természetesen ma is. Ahogy azt sejteni lehetett, a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins nem játszott a Milwaukee Bucks ellen hátsérülése miatt - továbbra sem tudni, mikor térhet vissza. Két texasi játékos felépült bokasérüléséből, ugyanis a Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley és a San Antonio Spurs erőcsatára, LaMarcus Aldridge is pályára lépett már ma hajnalban. A Cleveland Cavaliersnél azonban újabb maródi hátvéd van, miután Matthew Dellavedova a vádlijával bajlódik, emiatt ki is kellett hagynia a ma hajnali, Toronto Raptors elleni összecsapást, de a pénteki, Charlotte Hornets elleni ütközetben is kérdéses a játéka.

A Cleveland egyik jelenleg is sérült hátvédje Iman Shumpert Dave McMenaminnel (ESPN) beszélgetett. A játékos azt nyilatkozta, hogy tudja, hogy újra meg fog sérülni, egyszerűen ilyen a játékstílusa - folyamatosan próbál áttörni az elzárásokon, megállás nélkül fut, ugrik, soha egyetlen labdabirtkolás erejéig nem pihen, de inkább így játszik, minthogy félgőzzel. Azt is elmondta, hogy talán túl sokat is edz, ami miatt még nagyobb a testén a teher - ha viszont megsérül, akkor semmi másra nem gondol, csak arra, hogy még erősebben térjen vissza. Nem akart időpontot mondani, hogy mikorra várható vissza, de teljesen egészséges akar lenni, és jó formában akar játszani, ha újra pályára lép.

Csapattársa, LeBron James a Toronto Raptors elleni zakót követően megkérdőjelezte csapata hozzáállását. Szerinte ez a legfontosabb dolog a sportban, hogy saját magától, belülről mennyire motivált valaki, mert ezen áll vagy bukik egy-egy nagyobb eredmény. A Cavs egyébként három 2+1-et is kapott a negyedik negyedben, erre Tristan Thompson reagált. Az erőcsatár szerint ezt nem engedhetnék meg, egyszerűen úgy kellene faultolni, hogy annak hatása legyen - két dobás, de ne plusz egy. Thompson azt is hozzátette, hogy nem akar senkit megbántani, de ez a magasembereken, rajta, Kevin Love-on és Anderson Varejaón múlik, ha ők puhányan játszanak, annak rossz vége van. David Blatt szerint fáradtak a sok sérülés miatt, de James szerin ez nem kifogás.

James egyébként ma hajnalban újabb embert utasított maga mögé egy All-Time listán, már a liga történetének 18. legjobb pontszerzője, miután megelőzte az Indiana Pacers legendáját, Reggie Millert:

Egy aranyos történet is LeBronhoz kapcsolódik közvetve. Az Atlanta Hawks egyik 8 éves szurkolója, Eli az iskolai könyvtárban elolvasta a Kings of the Court: The Cleveland Cavaliers című könyvet, amelyben leírták, hogy a lebronjames.com-on megtalálhatóak James erősségei és gyengeségei. Fogta magát a srác, meg is írta ezt azonnal Mike Budenholzer vezetőedzőnek - hozzátette, hogy a gyengeségek résznél majd megtalálják azokat a dolgokat, amikkel legyőzhetik a Clevelandet, szerette volna, ha a tréner tud erről. A honlapon ugyan ez a rész már nem él, de a kisfiú segítőkészsége példamutató.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Phoenix Suns a közeljövőben fel akarja hívni a D-Ligából, az Austin Spurstől Bryce Cottont. Az irányító a Utah Jazz edzőtáborában volt, de nem kapott helyet az alapszakasz keretben, Austinban azonban 22.3 pont, 4.8 gólpassz és 3.5 pattanó voltak az átlagai eddig ebben az idényben.

Van pár videó is mára külön. Először is Dion Waiters, aki megint egy Shaqtin'-esélyes jelenettel jelentkezett:

Tony Allen Dwight Howard blokkolása után megemlékezett Dikembe Mutombóról, akinek egy nappal korábban vonultatta vissza mezét az Atlanta Hawks:

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker egy állatkertbe látogatott el, ahol egy oroszlánnal játszott... majd láthatóan nem szerette volna, ha ez fordítva is megtörténik:

A legvégén pedig jöjjön a nap képe. LeBron Jamesék már mentek volna játszani. A Toronto cheerleaderjei pedig még táncolni akartak:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus