Hírmorzsák 2015-11-26 (21:00)

Steph Curry Messi játékához hasonlította a sajátját, nagy rajongója az argentinnek. Jahlil Okafor kiütött egy férfit ma hajnalban, Bostonban (videó). Batum nyári döntésére hatással lehet Clifford hosszabbítása. Rubio újabb bokasérülést szenvedett, eléggé letört nyilatkozatot adott. Kidd elmesélte, mi történt ma hajnalban a bíró és közte. OJ Mayo és Cousins is összeszólalkoztak, de nem lett folyosói bunyó a dologból. Blake Griffin szerint túlságosan feszültek egy-egy rossz periódustól, fejben nem elég erősek. Scott szerint Kobe nem fáradt, csak még nem vette fel a játék ritmusát. Porzingisnek még mindig fáj kicsit, hogy kifütyülték a drafton, de extra motivációként használja azt az estét. Shumpert új videóklipje GTA-s lett (videó). D-Liga hírek: Huestis, Mickey.

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry a Sidney Morning Herald egyik munkatársának Lionel Messiről nyilatkozott. Szerinte mindketten kreatív játékosok, érzésből játszanak. Ő is megpróbál egy kis szépséget is a játékba csempészni a crossover-cseleivel többek között, és a látványos játékot erőlteti Messi is. Nagyon szereti nézni az argentin labdarúgót és nagy rajongója a focistának - szerinte ő az, akire borzasztóan sokan kíváncsiak, mert sosem lehet tudni, mit csinál a következő pillanatban. Ha közvetíti a TV a meccsét, akkor mindenki a képernyőre tapad, mert ha hozzá kerül a labda, mindig valami nagyon különleges dolog történhet. Curry szerint nem lehet nem tisztelni egy ekkora tehetséget.

A Charlotte Hornets tegnap hosszabbított Steve Clifford vezetőedzővel, ennek a lépésnek pedig további pozitív következményei lehetnek. Rick Bonnell (Charlotte Observer) Nic Batummal beszélgetett a közelgő szabadügynök piacról - a francia kiscsatár oda igazol a nyáron, ahova akar -, Batum pedig elmondta, hogy mivel Clifford bízik benne, hisz benne, ezért az, hogy a trénert lekötötte a csapat, elég komoly faktor lehet az ő nyári döntésében is.

A Minnesota Timberwolves irányítója, Ricky Rubio újabb bal bokasérülést szenvedett az előző találkozón, be kellett fáslizni megint a testrészt. Rubio Jon Krawczynskinek (Associated Press) azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy "jó" állapotban van a bokája, elég cinikusan mondta azonban mindezt. Azt is hozzátette, hogy ilyenkor azért az ember elkezd gondolkodni, hogy annyit dolgozott a visszatérésért, de mi értelme volt, illetve azt sem tudja, miért történik ez vele. Van azonban olyan dolog, amire nincs befolyása, ilyenek a sérülések. Nem akar aggódni, csak keményen dolgozni, hogy a következő meccsen is játszhasson.

A Milwaukee Bucks vezetőedzőjét, Jason Kiddet ma hajnalban kiállították, miután kiverte a játékvezető kezéből a labdát egy összeszólalkozás után. A tréner az ESPN-nek elmondta, hogy elment időt kérni, megtörtént a bíró és közte a beszélgetés, aztán kapott egy technikait. Úgy érezte, hogy faultolták őket, de a síp néma maradt, ezért adott hangot saját igazának és állt ki a játékosai mellett ezzel a jelenettel. Azt is elmondta Kidd, nem ez volt a probléma, nem emiatt kaptak ki. Bemelegítésnél nem dobhatnak ilyen tisztán a játékosok, mint ahogy a Kingseseknek engedték, az ellenfél pedig vérszemet kapott ettől, hogy nem védekeztek, kihasználták a lehetőséget, ilyen egyszerű.

Kiddet egyébként OJ Mayo és más játékosok fogták vissza, de a dobóhátvéd az öltözőfolyosón a mérkőzést követően összeszólalkozott DeMarcus Cousinsszal, ott is volt tehát hirig. Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) értesülései szerint Mayo már a pályáról azt kiabálta a padon ülő centernek, hogy majd a folyosón találkoznak - ezt követően Mayo csapattársai egyenesen a kocsiig kísérték a dobóhátvédet. A két fél egyébként már 2012/13-ban is összekapott, akkor Mayo még a Dallas Mavericksnél volt, Cousins ágyékon vágta, amiért egymeccses eltiltást kapott.

A Milwaukee-nak idén nem nagyon megy, de az utóbbi időben a Los Angeles Clippersnek sem, hiszen utolsó 11 meccsükből 8-at elbuktak Doc Riversék. A gárda erőcsatára, Blake Griffin Marc J. Terrillnek (Associated Press) azt nyilatkozta, hogy sokkal rugalmasabban kellene játszaniuk - minden csapatnak vannak jobb és rosszabb periódusai, de ők túlságosan letörtek lesznek a rosszabb szakaszoktól. Ha jön egy pár perc, amikor az ellenfél mindent bedob, ők meg semmit, attól azonnal összeesnek, a folyamat pedig folytatódik. Griffin szerint mentálisan nem annyira erősek, mint lehetnének - ha vezetnek és visszajön rájuk az ellenfél, attól befeszülnek. Muszáj lenne fejben erősebbnek lenniük - el kell hinniük, hogy mindentől függetlenül meg fogják nyerni az adott meccset és kész.

A Los Angeles Lakersnél sincs ok örömködni, Byron Scott vezetőedző már az előző találkozó után is elmondta, hogy nem akarja csökkenteni Kobe Bryant játékperceit, Eric Pincusnak (Los Angeles Times) pedig elújságolta, hogy szerinte még túl korai szakaszában vannak a szezonnak, hogy ehhez a lépéshez folyamodjon. Mikor rákérdezett az újságíró, hogy nem lehet, hogy fáradt Bryant, arra azt mondta Scott, hogy szerinte nem, most is 30 perc körül átlagol, úgyhogy van elég ideje pihenni. Talán fáradt, de ahogy nézte a játékát, ő egyáltalán nem látta ezt játékosán. A dobás nem megy Kobe-nak, de az utóbbi pár napban azt mondta folyamatosan, hogy jól érzi magát. Szerinte nem fáradt a sztár, egyszerűen nincs ritmusa még annak, amit csinál, nem jók az időzítései.

A New York Knicksnél összességében sokkal pozitívabb az összkép, Kristaps Porzingis is meggyőzte a szurkolókat, hogy jó döntés volt őt választani az idei drafton, a lett magasember azonban Marc Bermannek (New York Post) elmondta, ettől függetlenül benne van még az, hogy júniusban kifütyülték a Knicksesek, mert nem volt jó érzés ezt átélni. Azt is hozzátette viszont, hogy nem azért akar jó lenni, mert valakinek nem tetszett a draftolása és ezt szóvá is tette, hanem azért, mert magától is nagyszerű kosaras akar lenni. Az, hogy kifüytülték, csak extra motivációt adott neki.

A Porzingis előtt egy hellyel ledraftolt Jahlil Okafornak nincs könnyű élete a Philadelphia Sixersnél, ma hajnalban, a Boston Celtics elleni újabb vereséget követően például szórakozni sem tudott úgy elmenni, hogy ne legyen belőle balhé. A TMZ felvételei szerint kiütött egy férfit, de nagyobb dolog nem lett az esetből, mindenki saját lábán távozott, senkit nem tartóztattak le. Ahogy azt ki lehet találni, az eset egy "a 76ers egy kalap sz*r" beszólásból indult. Okafor egyik képviselője azt mondta, hogy rögtön elkezdték cikizni a centert, ahogy elhagyta a Storyville nevű nightclubot, és fenyegetve érezte magát, annyian gyűltek már köré. Az egyik csapattársával volt (nem tudni, kivel), akivel valaki fizikai inzultusba is került, ezért azt tette, amit úgy gondolt, hogy tennie kell azért, hogy megvédje magát és a társát.

Rövidhírek: Az Oklahoma City Thunder visszahívta az Oklahoma City Blue-tól Josh Huestist, a Boston Celtics pedig a Maine Red Clawstól Jordan Mickey-t. A reggel már megénekelt Bryce Cotton-Phoenix Suns házasság már megtörtént a hajnal folyamán hivatalosan is.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers sérült hátvédje, Iman Shumpert maradt, aki új szintre vitte a rappelését: új számához, a Build 'Em-hez egy elég ismerős klippet választott, GTA-mintára húzta fel ugyanis az egész vágást:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus