Hírmorzsák 2015-11-28 (11:30)

Kobe biztosan nem kerül a cserepadra. A Warriors újabb rekordja, Steph Curry már LeBront előzte egy All-Time listán, és Larry Bird csúcsát is megdöntheti jelenlegi tempójában. Curry szerint foglalkoznak a 33 meccses győzelmi sorozat megdöntésével is. Luke Waltoné lehet az Golden State összes idei győzelme, Kerr szerint nevetséges a jelenlegi szabály. LeBron és Cam Newton találkozója. A Sixersé minden idők leghosszabb vereségsorozata. Okafor fejéhez már októberben is fegyvert fogtak egy philadelphiai klub előtt. Westbrook nem nagyon akart Reggie Jackson visszatérésével foglalkozni (videó). Sérültlista: Harrison Barnes (bal boka), Anthony Davis (jobb térd), Nené (vádli), Barea (boka, 3 meccs).

A Los Angeles Lakers és Kobe Bryant gyenge szereplésével kapcsolatban felmerült már sok minden lehetséges megoldás, egy valami biztosan nem fog megtörténni: Kobe nem kerül kispadra. A Lakers vezetőedzője, Byron Scott Baxter Holmesnak (ESPN) elmondta, ezt soha nem tenné meg - bármi történik, ez nem opció arra, hogy javítson csapata eredményein. Scott azt is elmondta, hogy továbbra is megpróbálja úgy menedzselni a játékperceket, hogy egészséges maradjon Bryant a szezon teljes egészére, a csapat szerves része marad az ikon - úgy fogalmazott, hogy állják a pofonokat, dolgoznak tovább.

Ma hajnalban sokadjára lopta el a show-t idén a Golden State Warriors, miután újabb NBA-rekordot döntöttek az első félidőben, csak az első két negyedben 15 triplát dobtak be (20 kísérletből). Steph Curry egymaga 7 hármast vállalt az első félidei 15-ből, összességében pedig már megelőzte LeBron Jamest a bedobott hármasok tekintetében, 1277 triplával most a 35. helyen áll az örökranglistán. Több más csúcs mellett még egyet megdönthet egyébként Curry: regnáló MVP-ként Larry Bird fejlődte pontokban a legtöbbet a következő évre, 1984/85-ben 4.5 ponttal szerzett többet, mint egy idénnyel korábban, Curry azonban jelenleg 8.3 ponttal szerez többet, mint egy éve, ebben is csúcstartó lehet.

A statisztikákról ugorjunk egy kicsit más témákra, de még mindig a Warriorsszel kapcsolatban. Curry még a Los Angeles Lakers legyőzését követően azt nyilatkozta a riportereknek, hogy nem elégedtek meg a legjobb kezdés rekordjával, gondolnak a 33 meccses győzelmi sorozat megdöntésére is - talán a csapatból ő beszél erről a legtöbbet, mert tudja, milyen nehéz lenne ennél jobbat összehozni. Ma hajnalban azért már nemcsak pozitív dolog történt a Golden State-tel, Harrison Barnes ugyanis a Phoenix Suns elleni meccs harmadik negyedében ráesett Markieff Morris lábára, ami miatt kiment a bal bokája. A röntgenfelvételek alapján nincs törése, de nem volt túl biztató, ahogyan le kellett vinni a pályáról:

Közben az is lehet, hogy Luke Walton megkapja a csapat idei győzelmeit - hivatalosan eddig mind Steve Kerré, mivel nem az ideiglenes edzők neve mellé kerül be a mutató, hanem a hivatalosan állandó vezetőedzőként számon tartott trénerek neve mellé. Kerr erről még a Lakers elleni mérkőzés előtt beszélt Ethan Sherwood Strausszal (ESPN) - úgy érzi, ez az egész dolog nevetséges, hiszen nélküle érik el az eredményeket, idegenben nincs is ott minden meccsen, de a hazaiakon is az öltözőből, TV-ről nézi a találkozókat. Waltoné szerinte minden érdem és a hibátlan rekord is. Ez a leghülyébb dolog, amit valaha hallott, nem is érti, miért ez a szabály. Walton annyit mondott, hogy Kerr nagyon sokat tett érte, az a minimum, hogy szerez neki néhány győzelmet.

Térjünk vissza a sérülésekre. A New Orleans Pelicansnél kezdhetnek el leginkább aggódni, Anthony Davis ugyanis megint megsérült, amikor Chris Paullal ütközött a Los Angeles Clippers elleni összecsapáson. Davis a jobb térdét fogta az esetet követően, és az első diagnózis szerint csontzúzódása van, azt azonban nem lehet tudni még, hogy mennyit kell kihagynia, ha egyáltalán ki kell. A Washington Wizards erőcsatárának, Nenének a vádlijával voltak gondjai a Boston Celtics ellen, ő sem fejezte be a meccset. A Dallas Mavericksnél JJ Barea dőlt ki, ő még a 25-ei, San Antonio Spurs elleni összecsapáson szenvedett bokasérülést, és valószínűleg a következő három mérkőzésről hiányozni fog, de a csapattal utazik az idegenbeli túrára.

Két visszatérő van a hétvégén. Egyrészt Tyimofej Mozgov, aki november 19-e óta nem lépett pályára, akkor sérült meg a Milwaukee Bucks ellen, és már ma hajnalban is játszott a Charlotte Hornets ellen a Cleveland Cavaliers színeiben. Másrészt Meyers Leonard, aki a Portland TrailBlazers San Antonio Spurs elleni mérkőzésén dőlt ki még november 11-én, ő pedig ma este, a Los Angeles Lakers ellen játszhat majd újra. Mindkét magasembernek a vállával voltak gondok, de mostanra mindketten rendbe jöttek.

Ha már meg lett említve a Charlotte - Cleveland meccs, akkor egy kép hajnalról: "csúcstalálkozó" volt a parketten, miután LeBron James az NFL-ben jelenleg 11-0-val álló Carolina Panthers irányítóját és a liga egyik nagy sztárját, Cam Newtont üdvözölte.

Ha a Golden State-et ki lehet emelni minden nap a rekordok miatt, akkor ugyanez igaz a Philadelphia Sixersre is, akik ma hajnalban 27. vereségüket szenvedték el zsinórban, ezzel új csúcsot állítottak fel ők is, csak negatív tartományban. A Sixers "rekord-napjai" tovább tartanak, hiszen ne feledjük, holnap este a Memphis Grizzlies ellen beállíthatják a legrosszabb kezdést (0-18), két nappal később, december elsején pedig egy Lakers elleni zakóval meglehet minden idők legrosszabb idénystartja is, akkor már egyedüli csúcstartóként. Utoljára egyébként több mint 8 hónapja, március 25-én, a Denver Nuggets ellen nyertek - a nyári szünetet beleszámítva is brutális ez a 2/3 év egyetlen siker nélkül.

A Sixersszel kapcsolatban az utóbbi napokban nemcsak ez, hanem Jahlil Okafor utcai verekedése is téma. Arról már volt szó tegnap, hogy a center szégyelli magát, de Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) azt is elmondta, nagy hülyeséget csinált, ezt sajnálja a legjobban. A csapattal és a ligával még rendeznie kell ezt az ügyet, de bárhogyan is végződik a dolog, nem boldog amiatt, hogy ilyet csinált. Jeff Goodman (ESPN) egy Okaforhoz közelálló forrástól úgy tudja, hogy a centerrel összetűzésbe keveredő férfi annyit mondott, hogy "a 76ers szar, ti pedig mind vesztesek vagytok, soha nem fogtok meccset nyerni". A csapat közleményében annyit írt, hogy természetesen foglalkoznak az esettel, próbálnak minden lehetséges információt begyűjteni, de amíg ez nem történik meg, addig nem kommentálják az incidenst.

Pompey egyébként öt névtelen forrástól úgy tudja, hogy Okafornak nem ez volt az egyetlen ilyen balhéja, októberben egy philadelphiai klubban szólalkozott össze egy férfivel, aki szintén cikizte a Sixers eddigi "eredményei" miatt. Amikor a center és csapattársai elhagyták a helyet, a férfi fegyvert fogott Okafor fejéhez az épületen kívül. Állítólag az esetet látták hivatalos szervek is, de semmilyen lépés nem történt az ügyben, a fiatal játékos pedig nem akart erről beszélni.

A végére az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook maradt, akit a Detroit Pistons elleni mérkőzést követően kérdeztek arról, hogy hogyan kezelte a csapat Reggie Jackson visszatérését. Az irányító visszakérdezett, hogy "kicsoda?", mire mondták neki, hogy "Reggie Jackson", arra meg annyit kérdezett megint, hogy "miért, mi történt?". Megint elmondta az újságíró, hogy sokan várták, milyen lesz, amikor újra Oklahoma Cityben játszik a Detroitba cserélt játékmester, erre meg annyi volt Westbrook válasza, hogy "miért, ki várta?". Mondta utána, hogy az öltözőben erről szó sem esett, ugyanúgy játszottak, mint bárki ellen, ő is egy játékos egy másik csapatban, ahogy van még pár ilyen a ligában rajta kívül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus