Hírmorzsák 2015-11-28 (21:30)

Westbrook mellett Durant is beszólt Reggie Jacksonnak, az irányítónak viszont tetszik, hogy utálják. Stan Van Gundy szerint Jennings még hetekre van a visszatéréstől, nem tetszenek neki a csak az utolsó két percre vonatkozó szabályok. Rose örül Paul George visszatérésének, szerinte jobb játékos lett a Pacers kosarasa. A Lakers Randle dobómozdulatát szeretné fejleszteni. Byron Scott szerint nincs gond a Lakers öltözőjén belül, csak nem bíznak egymásban a játékosok a pályán, a rotációban viszont változás lehet hamarosan. Rubio edzésmunkáját csökkentik, hátha így kibírja a szezont, holnap talán játszhat. Nené ma biztosan nem lép pályára. Tristan Thompson egyáltalán nem gondolkodott azon, hogy a Raptors játékosa legyen.

Mint arról reggel beszámoltunk, Russell Westbrook próbálta a Reggie Jacksonról szóló kérdéseket kerülni, illetve visszatérésének fontosságát csökkenteni, de ugyanezt megtette Kevin Durant is, aki szintén beszólt a Detroit Pistons irányítójának - a kiscsatár szerint az autóvárosiak legjobb játékosa Andre Drummond, a második legjobb Kentavious Caldwell-Pope, Reggie Jackson nevű embert meg nem is ismer. Ki is fütyülték egyébként az egykori Thunder-játékost, amire annyit mondott, hogy nem nagyon foglalkozott ezzel, nem zavarta. Jackson David Mayónak (MLive) elmondta, neki kifejezetten tetszik, ha utálják, mert ez a szeretet egyik legjobb módja - egyszerre imádják és megvetik. Nem fütyülték volna ki, ha nem okozott volna emlékezetes pillanatokat, szóval mivel így fogadták, ezért nyilván letett valamit az asztalra.

A Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy a héten sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy Brandon Jennings gyorsasága egyelőre még közel sem a régi, hetekre van még attól, hogy visszatérhessen Achilles-szakadásából. SVG szerint nagyjából mindent meg tud csinálni az irányító, de nem elég gyorsan - folyamatosan lép előre, de még nagyon messze van attól, hogy újra pályára lépjen. Van Gundy azt is elmondta, hogy vagy engedélyezni kellene a Hack-a-Drummondot egész meccsen, vagy soha, de nem tetszik neki, hogy csak az utolsó két percben büntetik ezt jobban. Elmondása szerint egyik olyan szabályt sem igazán kedveli, ami nem a teljes 48 percre szól, ilyen például az utolsó két percre érvényes "replay" szabály a visszanézéseknél - szerinte egy momentum 2:05-tel a vége előtt ugyanolyan fontos, mint 1:55-tel a vége előtt, mégis más szabályok vonatkoznak egyik és másik "megnézhetőségére".

A Los Angeles Lakersnél Julius Randle tempódobását szeretnék fejleszteni. Randle Bill Oramnak (Orange County Register) elmondta, hogy az alapokkal tisztában volt eddig is, de a hírek szerint a csapat úgy gondolja, túl laza a dobómozdulata, ezen próbálnak változtatni a dobóedző, Tracy Murray segítségével. Byron Scott vezetőedző szerint a tempódobás sokat segíthet Randle-nek, mert ha erre is kell figyelnie a védelemnek, sokkal könnyebben tudnak játszani az erősségére - arra, hogy kifejezetten hatékonyan tud bejutni a palánk alá. Scott elmondta, hogy az elmúlt egy évben a rehab alatt nem nagyon mentek bele részletekbe, hogy ebben vagy abban hibázik dobás közben, erre fókuszálhatnak azonban most, hogy az erőcsatár visszatért lábtöréséből.

Scott arról is beszélt James Herbertnek (CBS Sports), hogy szerinte nincs gond az öltözőn belül, kedvelik egymást a játékosok, jól kijönnek egymással, csak egyszerűen nem bíznak a másikban a pályán, márpedig ezzel nehéz megbírkózni, ha ilyen fiatal a keret, mint most a Lakersnél. Néha mindenki a saját kezében akarja tudni a labdát, nem akarnak máshoz passzolni. Ezen a helyzeten változtatniuk kell, sokkal jobban kell járnia a labdának, nem szabad, hogy egy-egy embernél leragadjon a játékszer. A tréner Joey Ramireznek (Lakers.com) elárulta, hogy lehetnek változások a rotációban - szeretné a jelenlegi rendszert megtartani végig az idény során, de csak akkor, ha produkál a kezdő, valamint a cserepad is. Ez azonban jelenleg nem igazán megy, főleg nem hosszútávon, ilyenkor pedig Scott szerint el kell gondolkodni a változtatásokon.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose Nick Friedellnek (ESPN Chicago) elmondta, nagyszerű érzés, hogy látja, Paul George milyen formában tért vissza súlyos lábtörését követően, főleg mert ez reményt ad azoknak az emberek, fiataloknak, akik hasonló dolgon esnek át. Az irányító szerint senki nem gondolta volna, hogy ilyen játékot nyújt George -  úgy tűnik Rose számára, hogy az Indiana sztárja jobb játékos lett az elmúlt egy év alatt, jobban érti a játékot, akkor veszi a hátára a csapatát, amikor igazán kell, hogy ne kerüljenek nagy hátrányba, úgyhogy jókor vállal. A chicagói kosaras szerint a kihagyás segített George-nak, hogy jobb játékossá váljon - ezt egyébként maga az érintett is lenyilatkozta nemrég.

A Minnesota Timberwolvesnál Ricky Rubio bokája megint az egyik téma, amely miatt nem tudott pályára lépni ma hajnalban, a Sacramento Kings ellen, holnap, a Los Angeles Clippers ellen azonban lehetséges, hogy tud játszani Rubio. A csapat egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy fáj a spanyol játékos bokája és ez a sérülés ahhoz köthető, amely miatt az előző idényben 22 találkozót is ki kellett hagynia a játékmesternek. Azt is elmondta Arnie Kander, hogy csökkenteni fogják Rubio edzésmunkáját, így próbálják meg növelni az esélyét annak, hogy egészségesebben kibírja az idényt. Szintén a sérülésekhez tartozik, hogy a Washington Wizards erőcsatára, Nené ma biztosan nem játszik a Toronto Raptors ellen a ma hajnalban összeszedett vádlisérülése miatt - ezt ő maga közölte az újságírókkal.

A nyár folyamán Tristan Thompsont többször is összekapcsolták a Toronto Raptorsszal - ha nem sikerült volna megegyeznie a Cleveland Cavaliersszel, a hírek szerint a kanadai együttes rámozdult volna jövő nyáron. Thompson Jason Lloydnak (Akron Beacon Journal) elmondta, hogy egyáltalán nem gondolkodott azon, hogy a Raptors játékosa lesz. Csak arra figyelt, hogy edzésben, formában maradjon, hogy amikor a szerződése körüli részletek tisztázódnak, bármikor is legyen az, akkor készen álljon azonnal visszatérni a pályára, annak pedig kifejezetten örül, hogy ez Clevelandben történt meg. Gyerekként mindig a Torontót nézte, nekik szurkolt, főleg amikor sikerült bekerülniük a rájátszásba is, de már clevelandinek érzi magát, a Cavshez húz a szíve - Szerk.: meg az 5 éves szerződése is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus