Hírmorzsák 2015-11-29 (21:30)

Jahlil Okafor újabb, harmadik balhéjára derült fény. Brett Brown szerint nem mondtak le a Noel-Okafor párosról. Brad Stevens szerint Sullinger jobban védekezik, azért javult pattanózása. McGee szerint okosabb és türelmesebb játékos lett, a Wizardos éveire viszont nem gondol vissza jó szívvel. Gortat szerint túl nagyok voltak az elvárások velük szemben. Harrison Barnes heteket is kihagyhat. Dunleavy háta megint fáj. SVG ezúttal Drummondot szúrta le a médiában. Reggie Jackson szerint Caldwell-Pope a liga egyik legjobb periméter-védője. Clifford örül, hogy Jordannek dolgozhat. Matthews védekezését dicsérte Rick Carlise és Nowitzki is. Rondónak nem gond, hogy 40 perceznie kell. Stephensont egyre jobban kedvelik a csapattársai. Lopezék a macskáik miatt nem laknak együtt.

A Philadelphia Sixers centere, Jahlil Okafor manapság egymaga kitölti a napi "kék-fény" rovatokat. A múltkori verekedése után kiderült, hogy októberben egyszer már fegyvert fogtak a fejéhez egy hasonló incidens után, most pedig arra derült fény, hogy három hete a rendőrök lekapcsolták, miután 108 mérföld/órával hajtott az egyik hídon - a megengedett 40 mérföld/óra helyett. Finoman szólva is keresi a baj a fiatal középjátékost. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nek (Philadelphia Inquirer) elmondta, ez az eset sem különbözik a bostoni verekedéstől - az ő felelősségük, hogy segítsenek az 1/3-on húzott játékosnak.

Brown egyébként beszélt Pompey-vel a Nerlens Noel - Okafor párosról is, ami eddig finoman szólva sem működik, hiszen 100 támadásonként mindössze 90.2 pontot dob a csapat, ha ők ketten a pályán vannak. A tréner azt mondta, hogy ez az igazi kihívás abban, ha egy 19 és egy 21 éves játékost kell összecsiszolni, és szerinte nagyon naív valaki, ha azt gondolja, hogy ilyen fiatal állomány esetén nem lesznek problémák. Egyelőre még csak 17 mérkőzés telt el a szezonból, úgyhogy egyáltalán nem adták még fel a reményt, hogy működni fog ez a kettős. Jelenleg C-t adna a teljesítményükre, rövid időn belül fel kell hozni ezt B+-ra, akkor lehetnek elégedettek.

A Boston Celticsnél ezzel szemben Jared Sullingernek nagy éve van, a lepattanók 20.7%-át gyűjti be, ha a pályán van, ami az egész liga hetedik helyére jó jelenleg. Vezetőedzője, Brad Stevens Chris Forsbergnek (ESPN) elmondta, szerinte ez amiatt van, hogy védekezésben előrelépett az erőcsatár, így jobb helyzetben van a pattanóknál. A tréner szerint minél nagyobb a tapasztalata a játékosnak, annál inkább lassul le számára a játék, annál jobban tudja, hol a helye a lecsorgók begyűjtésénél - ha ez megvan, onnantól már csak a tehetség számít, márpedig Stevens szerint Sullinger nagyon sokszor helyezkedik jól védekezésben.

A Dallas Mavericks centere, JaVale McGee Gary Washburnnek (Boston Globe) azt nyilatkozta, hogy jóval okosabb és türelmesebb játékos most, mint korábban. Arról is beszélt McGee, hogy az egyetemen 38%-kal dobta a triplákat, az első nyári ligás meccsén elvállalt egyet, be is dobta, de az edzők azt mondták neki, hogy ne dobjon rá többet, csak pattanózzon és blokkoljon. Teljesen ki volt akadva, hogy limitálják abban, amiben mindig is jó volt. McGee elmondása szerint nagyon negatív volt számára a helyzet a Washington Wizardsnál, nagy áldás volt számára, hogy elkerült máshova. Azt megtanulta a fővárosban, hogy ha nem is jobbak mások, de többet keresnek, akkor többet is fognak játszani - ezt nem kell személyes sértésként felfogni, de ez a liga üzlet is.

A Wizardsot körülvevő negatív légkörről Marcin Gortat is mesélt, erről már reggel beszámoltunk röviden. A lengyel center elmondása szerint az összes negatív kisugárzástól meg kell szabadulniuk, ami a játékosoktól, edzőktől, a médiától és a stáb felől jön. Valahol megérti a helyzetet, hiszen sorban veszítik el a meccseket, de ezt a mentalitást le kell vetkőzniük, hogy jobbak lehessenek. Gortat szerint túl nagyok voltak az elvárások velük szemben az idény előtt - azt várták, hogy főcsoport döntőbe kerülnek úgy, hogy egyetlen nagy igazolásuk vagy cseréjük sem volt. Nem vetítette előre semmi, hogy majd háromszor jobb csapat lesznek, ráadásul elvesztették Paul Pierce-t is, aki tapasztalt vezérük volt. Hoztak ugyan három játékost, akik jók, hasznosak, de nem All-Star szintűek.

A sérülésekhez tartozik, hogy a Golden State Warriors kiscsatára, Harrison Barnes akár több hetet is kihagyhat - Luke Walton ideiglenes vezetőedző a Sacramento Kings elleni találkozó előtt nyilatkozta ezt. Egyelőre nem kapták meg az eredményeket a vizsgálatokról, lehet egy vagy több hét kihagyás is a dologból. Annyit elmondott Walton, hogy erőltetni biztos nem fogják Barnes játékát, mert szeretnék, ha a szezon későbbi részében teljesen egészséges lenne, nem akarnak elhúzódó kisebb bajnokat sem.

A Chicago Bulls kiscsatára, Mike Dunleavy hátműtétje után még nem lépett pályára ebben az idényben, de könnyen elképzelhető, hogy nem is fog egy darabig még, KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint ugyanis újra elkezdett fájni a háta, úgyhogy meglátogat egy orvost. Két napja volt 9 hete, hogy Dunleavy kés alá feküdt, és Fred Hoiberg vezetőedző elmondása szerint hétfőn megy el dokihoz játékosa, akkor fognak többet tudni állapotáról. Dunleavy korábban is tagadta a 8-10 hetes visszatérését, amelyet a csapat mondott vele kapcsolatban, majd később hozzátette, hogy az maximum azzal kapcsolatban lehet támpont, hogy mikor kezdhet edzeni, nem arra, hogy mikor játszhat újra, őt tehát még minden bizonnyal hetekig nem látjuk.

A Detroit Pistonsnál Stan Van Gundy elnök és vezetőedző nem fél azonnal kérdőre vonni játékosait, ha valami nem tetszik neki - korábban ezt megtette már Reggie Jacksonnal is, most pedig Andre Drummond volt a soros. SVG a Detroit Free Pressnek a ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni vereséget követően elmondta, hogy szerinte a center sem a Milwaukee Bucks elleni, sem a Thunder elleni találkozón nem erőltette meg magát túlságosan. Van Gundy azt is hozzátette, fogalma sincs, miért nem játszott úgy Drummond, ahogy korábban, de ennél sokkal többre lesz szükségük a centertől a továbbiakban.

Az említett Reggie Jackson csapattársát, Kentavious Caldwell-Pope-ot dicsérte Rod Beardnek (Detroit News). Jackson szerint KCP fenomenális, a liga egyik legjobb periméter-védője, mert bárkit képes levenni a pályáról. Azt is hozzátette az irányító, hogy amit a dobóhátvéd meccsről meccsre teljesít, az nem lufi, ténylegesen ennyire jó Caldwell-Pope hátul.

A Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford Dave McMenaminnek (ESPN) elárulta, szerencsésnek érzi magát, hogy Michael Jordan csapatánál játszhat, mert a tulaj a játékosmúltja miatt úgy néz bizonyos dolgokat, ahogyan a többi tulajdonos biztosan nem. Több olyan dolog is volt, amiben szerinte azért fejlődtek, mert minden idők legjobbja megosztotta vele gondolatait. A tréner szerint Jordan talán az a tulajdonos, akinek a legkönyebb dolgozni, mert tudja, mit jelent az, ha 5 nap alatt 4 mérkőzésük van, vagy ha 7 nap alatt 5-ször játszanak, így sosem volt olyan, hogy például felhívta őket egy ilyen sorozat végén, hogy miért játszottak ilyen gyengén - akkor sem, ha tényleg nem alakultak számukra jól a dolgok.

A Dallas Mavericksnél eddig nagyon bejött Wesley Matthews leigazolása - Rick Carlisle vezetőedző Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) elmondta, hogy védekezésben sok statisztikában nagyot léptek előre, ebben pedig nagy szerepe van Matthewsnak. A Portlandból igazolt swingman az ellenfél legjobb periméterjátékosai mellett néha magasembereket is fogott idén, és ott is megállta a helyét. Dirk Nowitzki annyit mondott erről, hogy egyértelműen a legjobb védőjük Matthews, mert több poszton is nagyon hatékony hátul. Igazi harcosnak tartja csapattársát, így nincs abban semmi meglepő, hogy minden alkalommal hozzá fordulnak, ha az ellenfél legjobbját kell megfogni.

A Sacramento Kingsnél úgy tűnik, hogy Rajon Rondo szintén megérte a pénzét - a jó teljesítménye mellett a játékideje sem semmi, hiszen az utóbbi 12 találkozón 40.6 perces átlaga volt. Rondo Jason Jonesnak (Sacramento Bee) azt mondta, egyáltalán nem panaszkodik emiatt, hiszen minél többet van valaki a pályán, annál inkább érzi a játék ritmusát, úgyhogy neki teljesen megfelel az, hogy ennyi időt tölt a parketten.

A Los Angeles Clippersnél Lance Stephenson megszerzése azért jóval felemásabb összképet mutat, hiszen a swingmant több alkalommal egyetlen pillanatra sem cserélte be Doc Rivers elnök és vezetőedző. Stephenson ettől függetlenül egyre népszerűbb társai körében - Blake Griffin Ben Bolch-nak (Los Angeles Times) lenyilatkozta, hogy imádja a Charlotte Hornetstől szerzett játékost, mert nagyszerű a hozzáállása, szeretne segíteni és jó csapattárs akar lenni.

A végére pedig a Lopez-testvérek maradtak, akik mindketten New Yorkban játszanak a nyár óta, mégsem laknak együtt, méghozzá a macskáik miatt. A New York Knicks centere, Robin Lopez a New York Post munkatársának elmondta, Brook macskája nagyon kétszínű. Mikor mindenki ott van a közelben, akkor megjátssza a jó macskát, nyugodt, lusta, nem csinál semmit, amikor azonban nem figyel oda senki, akkor mindig az ő cicáját, Edwardot kergeti. Aztán amikor odanéz, akkor úgy tesz, mintha semmit nem csinált volna, de ő ezt nem veszi be. Robin azt is hozzátette, hogy úgy tűnik, mintha viccelne, de ezeket teljesen komolyan mondja. Brook azt mondta erre, hogy gondoltak rá, hogy összeköltöznek, de a macskáik nem jönnek ki jól, ők biztos nem mennének ebbe bele.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus