Hírmorzsák 2015-11-30 (21:45)

Durant és George lettek a hét játékosai. Durant szerint az ő generációjának Kobe jelentette Jordant, megint beszólt a médiának, amiért úgy bántak Bryanttel, ahogy. Curry szerint egyértelműen jobb, hatékonyabb játékos lett, és csapatként is előreléptek. Curry vezeti még mindig a PER-listát, Kawhi Leonard már a Top5-ben, a pontkülönbségeknél pedig még mindig a Golden State az első. Okafor újabb balhéja: hamis személyivel akart egy sörözőben italt venni. Bargnani holnap, Hinrich pedig ma este nem játszik. Webstert kivásárolta a Wizards, leigazolták Ryan Hollinst. Huestis és McGary a D-Ligában.

Az Indiana Pacers erőcsatára, Paul George, illetve az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. George tökéletes, 3-0-s héthez segítette csapatát, ami alatt 37.3 pontot, 6.7 pattanót, 2.3 gólpasszt és 1.3 szerzett labdát átlagolt 54.7%-os mezőny-, 57.1%-os tripla-, valamint 86.7%-os büntetőmutatóval. Durant ugyanúgy 3-0-s héten van túl a Thunderrel, neki 30.3 pont, 8.3 pattanó, 3.7 gólpassz és 2.3 blokk voltak a statisztikái - 58.5%-kal célzott mezőnyből, 52.2%-kal a triplavonalon túlról és 94.4%-kal a büntetővonalról.

Ha már szóba került Durant, akkor térjünk át rá. Az OKC sztárja a Kobe Bryant visszavonulásával kapcsolatos gondolatait azzal kezdte, hogy számára Bryant egy idol volt, sokat nézte a játékát, olyan akart lenni, mint ő, és az ő generációjának Kobe volt Michael Jordan. Látta Jordant pályafutása végén a Wizardsnál, de nekik Bryant volt az igazi hős. Nagyon csalódott volt ebben az idényben, mert szerinte a média úgy bánt Kobe-val, mint egy darab sz*rral. Ő egy legenda, de csak azt lehetett hallani, hogy milyen rosszul játszik, milyen rosszul dob, és hogy itt az ideje annak, hogy befejezze - ez az egész nagyon nem tetszett neki.

Durant hozzátette, reményei szerint most már kedvesek lesznek a Lakers ikonjával így, hogy bejelentette év végi visszavonulását, mert nagyon rossz volt az, ahogy eddig kezelték. Hihetetlen pályafutása volt Bryantnek, a teljes karrierjére hatással volt mentális és fizikális szempontból is, nagyon sokat jelentett az egész kosárlabda sportnak. Olyas valaki számára Kobe, akihez mindig szívesen fog fordulni, ha tanácsra van szüksége valamiben, mert egy brilliáns és nagyon intelligens embernek tartja. Nagyon szomorú, hogy be kell fejeznie Bryantnek, de a nyoma már a ligán marad örökre.

A liga jelenlegi legjobbja, Stephen Curry adott nyilatkozatot Gary Washburnnek (Boston Globe) - a Golden State Warriors irányítója szerint egyértelműen jobb játékos lett, mint tavaly volt, jóval hatékonyabbnak gondolja magát. Curry szerint csapatként is előreléptek, próbálják fenntartani játékuk jelenlegi szintjét a következő 66 meccsre, aztán a többi majd alakul utána. Egy álma vált valóra azzal, hogy MVP lett és bajnok, de ez csak még jobban fokozta benne a tüzet, hogy újra elérje ezeket a célokat. Tudja, hogyan működik a dolog: megpróbálja annyira megélni az adott pillanatot, amennyire csak lehet, így tud folyamatosan koncentrálni, így maradhat önmaga, és eddig ezt csapatként is nagyon szépen megoldották.

Ha Curry, akkor itt meg lehet említeni a heti statisztikákat is, hiszen még mindig ő vezeti a PER-listát - a Top5-ben van egy új név, Kawhi Leonardé, aki a 14. helyről ugrott előre egy hét alatt, a Top25-öt ezen a linken megtaláljátok. A pontkülönbség listán továbbra sincs változás, a Golden State Warriors (16.0) nagyon megnyugtató előnnyel vezet a San Antonio Spurs (10.3) és a Cleveland Cavaliers (6.9) előtt - a teljes sorrendet ezen a linken megnézhetitek.

A Philadelphia Sixersnél megint előkerült Jahlil Okafor - mint arról reggel beszámoltunk, twitteren adott ki "közleményt" a center a vele kapcsolatos balhés esetek miatt. Okafort a Memphis Grizzlies elleni találkozó előtt is kérdezték volna ezekről az újságírók, de elmondta, nem fogja kommentálni a dolgokat, leírta twitteren, amit akart és csak a kosárlabdával kapcsolatos kérdésekkel hajlandó foglalkozni. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, természetesen aggódnak Okafor ügyei miatt, de arra kell koncentrálniuk, hogyan tudnak a 19 éves játékosnak segíteni. Tudják, hogy a center hibát követett el, ezt a játékos is tudja. Az Okafor-gépezet egyébként ma sem állt le, John Gonzalez (CSN Philly) értesülései szerint ugyanis a center hamis személyivel próbált meg bejutni, illetve italt venni a Misconduct Tavern nevű sörözőben október végén.

Két sérülés. A Brooklyn Nets centeréről, Andrea Bargnaniról reggel már megírtuk, hogy combhajlító-húzódást szenvedett a Detroit Pistons elleni találkozón. Azóta kiderült, hogy a holnap esti, Phoenix Suns elleni összecsapáson biztosan nem lép pályára, pár nap múlva vizsgálják majd újra állapotát. A Chicago Bullsnál pedig pénteken, az Indiana Pacers ellen sérült meg Kirk Hinrich, neki a csípőjével vannak gondok, emiatt a mai, San Antonio Spurs elleni mérkőzést kihagyja - Aaron Brooks sem léphet majd pályára.

A Washington Wizards állományában változások vannak, igaz, egyelőre nem túl meghatározóak. Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy a fővárosiak Martell Webster kivásárlásán gondolkodnak, amit azóta hivatalos meg is tettek - a swingmant újra megműtötték a csípőjével, ebben az idényben biztosan nem léphet pályára, a következő szezonra pedig csak részlegesen garantált volt a kontraktusa. Közben a Wizards megegyezett Ryan Hollinsszal, a magasemberrészleget frissítik tehát - Hollins tavaly a Sacramento Kingsnél játszott, az előszezont pedig a Memphis Grizzliesnél töltötte.

A végére pedig egy D-Liga hír: az Oklahoma City Thunder Josh Huestist és Mitch McGaryt is az Oklahoma City Blue-hoz irányította. Huestis lent már 4 találkozón szerepelt ebben az idényben (10.3 pont, 4.0 pattanó, 1.5 gólpassz, 2.0 blokk), a Thundernél azonban még nem került pályára. McGary 6 meccsen bizonyíthatott idén fent, a Blue-nál idén először fog játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus