Hírmorzsák 2015-12-01 (10:30)

Rick Carlise szerint Deron Williams az egyik legjobb játékos, akinek valaha az edzője volt. Carlisle Rondót is dicsérte, szerinte maximum szerződést fog kapni a játékmester jövő nyáron, az előző szezon kudarcáért pedig nem lehet csak Rondót okolni. A Clippers elkezdte felmérni a terepet cserefronton. Skiles addig nem rakja vissza a kezdőbe Oladipót, amíg a jelenlegi felállás működik. Okafor mellé testőrt fogadott a Philly. Al Jefferson 2-3 hétre kiesett (vádli), Dunleavy további két hétig nem is edzhet (hát). Chris Paul borda-, Lillard pedig hasfalsérülést szenvedett ma hajnalban. DeAndre Jordan franchise-rekordot állított fel. Terrence Ross a hosszabbítása óta láthatatlan. Harden védekezése újfent a régi (videók). D-Liga: Pleiss, Early, Joe Harris, Marble.

A Dallas Mavericks vezetőedzője, Rick Carlise adott több nyilatkozatot is a minap. Az egyikben Tim MacMahon (ESPN Dallas) azt fejtegette, hogy Deron Williamsnek nincs gondja azzal, hogy Carlisle hívja a különböző figurákat a padról, ezért is van sokkal jobb kapcsolatuk, mint volt a tréner és Rajon Rondo között. Carlisle annyit mondott, hogy eddig nagyon élvezi a közös munkát Williamsszel és azt is, hogy egyre jobban megismeri. Mindig is nagy tisztelője volt D-Will játékának, és két hónap elteltével egyértelműen ki tudja jelenteni, hogy az irányító az egyik legjobb játékos, akinek valaha az edzője volt.

A másik téma a már említett Rajon Rondo volt, hiszen ma hajnalban összecsaptak a játékmester új csapatával, a Sacramento Kingsszel. Carlise vasárnap a riportereknek elmondta, nagy kihívás volt, hogy együtt tudjanak dolgozni, de mindent megtettek azért, hogy ez sikerüljön. Most már tudják mindannyian, hogy nem kellett volna meghúzni azt a cserét a csapat és Rondo miatt sem, de akkor csak arra koncentráltak, hogy valahogy működjön a dolog. Carlisle elmondása szerint sokat tanult az együtt töltött fél szezonból, arról, hogyan legyen még kreatívabb, hogyan használja az irányító nem mindennapi képességeit. Nagyon tehetséges játékosnak tartja, akinek nagyszerű éve van, de ebben szerinte semmi meglepő nincs - úgy érzi, mindenki lapozott már az előző idényről, de aki ismeri egy kicsit Rondót, az tudta, hogy újra magas szinten fog játszani.

Carlisle George Karlt, a Kings edzőjét is dicsérte, aki szerinte nagyszerű munkát végzett, olyan helyzetbe hozta az irányítót, hogy maximálisan ki tudja használni a képességeit, így jövő nyáron maximum szerződést kaphat - Carlisle szerint Rondo ezt meg is fogja kapni. A Dallas mestere szerint ők rosszabb fit voltak a játékmester számára, mint fordítva, mert voltak olyan játékosaik, akik képesek voltak védelmet bontani, de nem volt elég shooterük Rondo mellé. Most a centere is tud dobni, a mellette lévő periméterjátékosok is, úgyhogy jelenleg pazar helyzetben van. Carlisle azt is elmondta, hogy nem foghatnak mindent Rondóra, a játékos is megtett minden tőle telhetőt, hogy működjön az a rendszer, amit tavaly akartak játszani. A végeredmény nem sikerült, de ettől függetlenül tudta, hogy a kosaras túl fog ezen lépni és nagyszerűen fog teljesíteni új klubjában.

Nagyon óvatosan kell kezelni, mert Sam Amico (FOX Sports Ohio) hozta a hírt, de értesülései szerint a Los Angeles Clippers elkezdte felmérni a terepet cserefronton, miután egyáltalán nem elégedettek az idénykezdetükkel - azt egyelőre nem tudni, hogy kiknek az elboltolása merült fel.

Az Orlando Magicnél váltás nem lesz, Scott Skiles három meccsel ezelőtt ugyanis változtatott a kezdőötösön, azóta pedig 3-0-t megy a csapat. Victor Oladipo került ki a kezdőből, de csereként eddig 20.0 pontot átlagol, márpedig Skiles Brian Schmitznek (Orlando Sentinel) elmondta, annál a felállásnál maradnak, ami működik, úgyhogy Oladipo most biztosan nem kerül vissza a kezdőbe. A dobóhátvéd nagyon jó a hatodik ember szerepkörében, úgyhogy addig marad is ebben, amíg ez a csapat szempontjából hasznos és működőképes, hozza az eredményeket.

A Philadelphia Sixers centere, Jahlil Okafor természetesen ma is helyet kapott a hírekben, Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint ugyanis a Philadelphia Sixers egy testőrt fogadott mellé, miután az elmúlt egy hétben négy elég érdekes esetre is fény derült vele kapcsolatban. Mint ismert, Hálaadás előtt kiütött egy férfit Bostonban, majd kiderült, hogy egy hasonló incidensnél egyszer októberben már fegyvert is fogtak a fejéhez, két napja jött a hír, hogy nem apró gyorshajtással lekapcsolták a rendőrök három héttel ezelőtt, tegnap pedig az látott napvilágot, hogy hamis személyivel próbált meg italt vásárolni egy sörözőben.

A sérültlista ma nem lett rövid. A Charlotte Hornetsnél kiderült, hogy Al Jefferson vasárnap, a Milwaukee Bucks ellen összeszedett vádlihúzódása elég komoly, 2-3 hetes kényszerpihenőn lesz - öröm az ürömben, hogy Steve Cliffordék egyre kevésbé támaszkodhattak és támaszkodtak is a centerre (már csak 26.2 percet játszik meccsenként), egyáltalán nem biztos, hogy ez visszaesést jelent nekik. A Chicago Bullsnál Mike Dunleavy volt hátspecialistánál, aki azt javasolta neki, hogy hagyja abba a pályán való edzést, csak a rehabra koncentráljon - Fred Hoiberg vezetőedző bejelentése szerint két hétig csak pihen a kiscsatár, maximum utána kezdheti meg az edzéseket, úgyhogy jó eséllyel ebben a naptári évben már nem látjuk.

A Los Angeles Clippers - Portland TrailBlazers mérkőzés vezéráldozatokkal járhat mindkét együttes szempontjából, a hazaiaknál Chris Paul bordasérülés miatt volt kénytelen elhagyni a parkettet, míg a vendégeknél Damian Lillardnek a hasfala fájt, ezért volt kénytelen idő előtt befejezni a találkozót. Egyelőre egyikőjüknél sem tudni pontosan, mennyire súlyos a dolog. A Sacramento Kingsnél DeMarcus Cousins felépült hátsérüléséből, győzelemre is vezette csapatát a Dallas Mavericks ellen. A Cleveland Cavaliersnél pedig Kyrie Irving és Iman Shumpert is a csapattal edzett egy könyedebb tréning keretein belül - utóbbi jobb csuklóműtétje után már dob is, előbbi pedig térdtöréséből próbál visszatérni. 

Ha már szóba kerültek újfent Doc Riversék, akkor folytassuk velük: a napi statisztika hozzájuk tartozik, ma hajnalban ugyanis a Hack-a-Jordan új szintre emelkedett, miután a Portland nem kevesebb mint 34 alkalommal küldte büntetőzni DeAndre Jordant, ez pedig új franchise-rekord a Clippersnél. A ligacsúcsot egyébként Dwight Howard tartja kétszer is 39-cel, de a basketball-reference adatbázisa szerint ez a 34 a dobogóra így is jó, Howardon kívül ennél több büntetőt senki nem dobott még rá egy találkozón. A Toronto Raptors swingmanjét, Terrence Rosst kell még kiemelnünk, aki 3 éves, 31.5 millió dolláros hosszabbítása óta láthatatlan, az előző négy meccsén pont nélkül maradt, de a papírok aláírása óta erre a statisztikára képes: 16.6 perc, 2.8 pont, 5/25 tripla, 30.5% TS.

D-Liga hírek. A Utah Jazz az Idaho Stampede-hez irányította német centerét, Tibor Pleisst. A New York Knicks a Westchester Knickshez küldte le Cleanthony Early-t - a tavaly draftolt csatár mindössze 24 percet játszott ebben az idényben összesen. A Cleveland Cavaliers visszahívta a Canton Charge-tól Joe Harrist - a dobóhátvéd a legutóbbi lent töltött szakasza alatt 3 mérkőzésen játszott a Charge-nál, 36.9 perc alatt 22.7 pontot átlagolt ebben a periódusban. Az Orlando Magic Devyn Marble-t küldte az Erie Bayhawkshoz - idén először került le a 2016-os draft 56. választottja.

A végére pedig James Harden maradt, akinek a védekezésével újfent borzasztóan nagy gondok vannak annak ellenére, hogy tavaly már előrelépés volt tapasztalható nála. Ezt a legutóbbi két mérkőzésen sikerült produkálnia:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus