Hírmorzsák 2015-12-01 (21:30)

LeBron nem ért egyet Duranttel, szerinte a média nagyon is jól bánt Bryanttel. James sajnálja, hogy nem tudtak a döntőben találkozni Kobe-val, neki is ő volt a példaképe, mert azt gondolta, Jordan szintjére sosem érhet fel. Bryant biztosan nem játszik Olaszországban. Reggie Jacksont 25.000 dollárra büntette a liga. Luke Walton 0-0-s mérleggel a hónap edzője lett, keleten David Blatté lett a díj. A Boston fel akart cserélni a negyedik helyre Winslow-ért. Melo elcserélése meg sem fordult a Knicks-vezetők fejében. Okafornak mégsem volt hamis személyije? A Clippers és a Rockets is kész cserélni, utóbbiak Ty Lawsont is áruba bocsájtják. DeAndre Jordan beállította Wilt Chamberlain rekordját. Egyelőre nincs szó arról, hogy Dunleavy-nek be kellene fejeznie a szezont.

Kobe Bryant visszavonulása továbbra is központi téma a ligában, valószínűleg az is lesz még egy ideig. Mint arról tegnap este és ma is beszámoltunk, Kevin Durant hosszasan szapulta a médiát azért, ahogyan idén bántak Kobe-val, LeBron James azonban Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) elmondta, nem ért egyet az Oklahoma City Thunder sztárjával, mert szerinte a média kiváló munkát végzett, nem kis mértékben ők építették fel a Bryant körüli kultuszt, amivel minden idők egyik legjobbjaként tekintünk a Los Angeles Lakers legendájára.

LeBron számára is Kobe volt egyébként a példakép, mert úgy érezte kiskorában, hogy Michael Jordan annyira nem erről a világról való, hogy az ő szintjére nem érhet fel. James Dave McMenaminnek (ESPN) elmondta, nagyon sajnálja azt is, hogy nem tudta betartani egykori ígéretét, hogy egyszer a döntőben is megmérkőznek Bryanttel - 2009-ben egyébként a keleti főcsoport fináléjában bukott el a Cavs az Orlando Magic ellen, ott voltak a legközelebb ehhez. Nagyon szerette volna azt az összecsapást, úgy érzi, hogy Kobe és a nézők is, de amíg Bryant megtette a magáét, neki nem sikerült, emiatt mérges is magára.

Kobe-t egyébként az Indiana Pacers elleni mérkőzést követően sajtótájékoztatón megkérdezték, hogy van-e rá esély, hogy Olaszországban is játszani fog, mielőtt végleg befejezi pályafutását, amire azt mondta, hogy semmi. Szeretne, de a teste már nem bírja, úgyhogy kizárt dolog, hogy Itáliában is lehúzzon egy szezont.

A Detroit Pistons irányítóját, Reggie Jacksont 25.000 dollárra büntette a liga, miután szerintük nem megfelelő hangnemben beszélt az egyik szurkolóval a november 27-ei, Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésen, mikor megkérte az úriembert, hogy "sz*pja le a ...".

A liga még egy dolog bejelentett hivatalosan, méghozzá azt, hogy az ideigelenes vezetőedzők továbbra sem kapják meg a csapatok győzelmeit, hiszen van hivatalos vezetőedzője a gárdának ilyenkor is. Luke Walton esetében merült fel a kérdés, hiszen Steve Kerr jó ideje nincs folyamatosan a Golden State Warriors környékén, viszont a címvédő eddig hibátlan, ami a hónap edzője címnél okozhat elég furcsa helyzeteket. Okozott is, ugyanis Walton 0-0-s hivatalos mérlege ellenére is megnyerte a nyugati hónap edzője díjat, míg keleten a 13-4-gyel vezető Cleveland Cavaliers mestere, David Blatt kapta az elismerést.

Zach Lowe (ESPN) készített hosszabb interjút Steve Millsszel, a New York Knicks GM-jével, aki több dologról is beszélt. A hírek szerint például a Boston Celtics azért akarta megszerezni a Charlotte Hornetstől az idei draft 1/9-es pickjét, hogy azt utána továbbcseréljék a New Yorkhoz az 1/4-ért - a cél Justise Winslow lett volna, ahogy a korábbi híradások alapján a 9. helyen is. Mint ismert, a Hornets végül nem cserélt, Frank Kaminskyt választották, a Knicks Kristaps Porzingist, Winslow pedig a 10. helyen kelt el. Mills elmondása szerint beszélgettek erről a lehetőségről a Bostonnal, de egyáltalán nem voltak közel a megállapodáshoz.

Mills hasonlóan bőbeszédű volt akkor is, amikor Carmelo Anthony esetleges elcseréléséről kérdezte őt az újságíró. A szakvezető elmondása szerint soha nem fordult meg a gondolat a fejükben, hogy megváljanak Melótól.

Mint arról reggel már szó volt, a Philadelphia Sixers centere, Jahlil Okafor testőröket kap maga mellé a csapattól, Chris Broussard (ESPN) információi szerint pedig ezt a játékos képviselői kérték a Sixerstől. Egy Okaforhoz közelálló forrás azt mondta Broussardnak, hogy ezt sok csapat megteszi a játékosaiért, mostantól mindig ott lesz valaki a center közelében. Okafor egyik ismerőse egyébként a TMZ-nek elmondta, soha nem volt hamis személyije a centernek, az a történet szerinte kamu.

Steve Kyler (Basketball Insiders) is megerősítette Sam Amico reggeli információit, miszerint a Los Angeles Clippers kész arra, hogy cseréljen. Pontosan ő sem tudja, kit bocsájtanának áruba, valószínűleg a lejáró szerződésű Jamal Crawford lenne az áldozat, de Kyler úgy tudja, hogy a Clippers kivárhat, hogy egy jó lehetőség adódjon, és csak akkor fognak lépni, ha egy ilyet látnak, nem akarnak mindenáron változtatni egyelőre.

Kyler nem a legmegbízhatóbb forrás, de értesülései szerint a Houston Rockets is elkezdett körbetelefonálni a ligában csere ügyben, ráadásul a hírek szerint máris megválnának Ty Lawsontól. Az irányító egészen pocsék évet fut a texasiaknál is, de segíthet esetében cserepartnert találni, hogy szerződése a következő idényre teljes mértékben nem garantált.

A Clippershez tartozik az újabb napi statisztika is, DeAndre Jordan ugyanis nem csak franchise-rekordot állított fel 34 rádobott büntetőjével, de 22 kihagyott egypontosa ligarekord is, hiszen beállította Wilt Chamberlain 1967-es csúcsát. 1967. december 1-jén a Philadelphia 76ers 133-105-re nyert a Seattle Supersonics ellen, Wilt 52 pontot szerzett, de 8/30-as büntetőmutatóval, ma ugyanennyit dobott mellé Jordan is.

A Chicago Bullsnál Mike Dunleavy hátsérülése elég komoly kérdőjelet tesz a kiscsatár fölé, tekintve hogy két hétig még csak nem is edzhet. A hírek szerint Dunleavy-nek a héten két specialistához is el kell látogatnia, miután az orvos azt mondta, nem tréningezhet. Fred Hoiberg vezetőedző szerint (egyelőre) szó sincs arról, hogy Dunleavy-t újra műteni kellene, vagy hogy felmerült volna annak a lehetősége, hogy játékosa kihagyja a teljes 2015/16-os idényt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus