Hírmorzsák 2015-12-02 (20:45)

Anthony Davis szerint önzően játszanak, ezen változtatniuk kell, Alvin Gentry szerint pedig meg kell találnia azokat a játékosokat, akik végig tudnak küzdeni egy meccsen. Kobe hosszabb interjút adott arról, hogy honnan és mikor tudta, hogy abba kell hagynia, hogy mi volt a célja és sikerült-e azt elérnie, hogy ki szerinte minden idők öt legjobb játékosa, illetve mi lenne, ha Jordannel leállnának 1-1-ezni. Bryant olasz rajongói felmondtak, csak hogy ott lehessenek a Philly elleni meccsen. Byron Scott állása nincs veszélyben (egyelőre). Mozgovval sok dolog nincs rendben, de azt nem árulja el, hogy mi. Harden szerint túl sokat játszik, azt szeretné, ha csökkentenék a játékperceit. Okafor a bostoni bunyóban egy másik férfit is kiütött (videó).

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis Fran Blineybury-nek (nba.com) adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, sokkal egységesebben és keményebben kell játszaniuk. Muszáj találniuk valami megoldást arra, hogy nyerni tudjanak, bármit is kell ezért tenniük. Sokkal jobban össze kellene tartaniuk, jobban kellene bízniuk egymásban, és abba kell hagyniuk az önző kosárlabdát.

A Los Angeles Clippers és a Utah Jazz elleni back-to-back vereségek után Alvin Gentry vezetőedző elárulta, szerinte komoly probléma, hogy egy mérkőzésen nem tudnak még végig koncentráltan játszani, az pedig edzőként az ő feladata, hogy valahogyan elérje, hogy a teljes 48 percig beleadjanak mindent. Vagy ez, vagy meg kell találnia azokat a játékosokat, akik hajlandóak végig kaparni egy meccset - muszáj legalább öt ilyen játékost találnia a keretben, és őket kell pályára küldenie.

Azért nincs még ekkora gondban a Cleveland Cavaliers, de egyelőre finoman szólva sem működik tökéletesen az ő játékuk sem - Tyimofej Mozgovnak pláne nem megy, összesen 9 percet töltött a pályán a Washington Wizards elleni vereség alkalmával, ami alatt elhibázta mindhárom kísérletét, de volt 4 eladott labdája, és visszatérése óta 44 perc alatt 10 pont és 11 pattanó került a neve mellé összesen. A center Chris Fedornak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, nehéz megmondani, mi is a probléma - mentálisan kell szerinte erősnek maradnia. Mozgov szerint sok minden nem működik most nála, de ezeket megtartja magának, nem fogja elárulni.

A Houston Rockets sztárja, James Harden Calvin Watkinsnak (ESPN) elmondta, hogy szerinte túl sokat játszik - 39.7 perccel jelenleg vezeti a ligát. A dobóhátvéd úgy gondolja, hogy meccsenként 40 perc rettenetesen sok, főleg ha valaki a pálya mindkét oldalán, támadásban és védekezésben is hatékony akar lenni. Reméli, hogy hamar rájönnek, hogyan tudnak a többieknek több percet biztosítani, mert szerinte így hatékonyabb lehet ő és a többiek is, így pedig javulhatnak csapatként. Más téma, de megvan egyébként Harden első adidas-reklámja is:

Kobe Bryant természetesen az esti morzsából sem maradhat ki - a Los Angeles Lakers ikonja Robin Roberts-cel (ABC News) ült le beszélgetni. A riporterhölgy arról kérdezte, honnan tudta, hogy itt az ideje abbahagyni, amire azt mondta, hogy amikor egyedül van, jógázni szokott, de korábban ilyenkor is nagyon rövid idő után a kosárlabdára terelődtek gondolatai - mikor ez nem így volt, ott kezdte felismerni, hogy közeleg a vég. A "miért pont most?" kérdésre annyit mondott, hogy úgy érezte, itt az ideje, hogy bezárja a kaput, nem akarta már azt mondani, hogy "folytatom, ha ez vagy az történik", mert tudta, hogy befejezi az idény végén - amint erre rájött, azonnal a bejelentés mellett döntött, ezért történt ez meg az Indiana Pacers elleni találkozó előtt.

Előkerült a kérdés, hogy elért-e mindent, amit szeretett volna, amire elmondta, hogy nem, mert 8 bajnoki címet akart nyerni gyerekként - Magicnek 5 gyűrűje volt, Jordannek 6, neki pedig volt esélye 7-re, de végül nem jött össze. Az All-Time ötöst sem lehetett kihagyni, amire annyit mondott, hogy magát sosem rakná bele, csak olyanokat, akiktől a legtöbbet tanult. Nála Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Hakeem Olajuwon és Jerry West van a legjobb ötösben. Annak nagyon örül, mikor valaki a #GOAT (minden idők legjobbja) hashtaget használja a nevével, de már azt is nagy dolognak tartja, hogy egy "kasztban" kezelik az előbb említett játékosokkal. Arra is rákérdezett Roberts, hogy ha 1-1-ben játszhatnának Jordannel fénykorukban, mi lenne a végeredmény, amire azt mondta Bryant, hogy ő is nyerne néha és MJ is.

Kobe-nak egyébként Olaszországban is nem kevés szurkolója van, ketten el is mentek Amerikába a Philadelphia Sixers elleni mérkőzésre, de azon az áron, hogy a munkahelyükön felmondtak:

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Sam Amick (USA Today) értesülései szerint Byron Scottot nem fogja kirúgni a csapat, mert egy ártatlan szemlélőnek tekintik Kobe búcsúszezonjában. Se Scott menesztése, sem Bryant padoztatása nem merült fel állítólag a gyenge játék ellenére sem. A tréner egyébként 2014-ben négy évre összesen 17 millió dollárért írt alá az aranysárga-lilákhoz, de 2016/17-ig garantált csak kontraktusa, az utolsó éve nem - ha nyáron kirúgják, egy évet így is kell majd fizetniük a semmire. Amick szerint egyébként a helyzet változhat a továbbiakban, ha annyira hosszú lesz a vereségsorozat, amit a Lakers-franchise már nem bír el.

A végére pedig Jahlil Okafor maradt mára, a bostoni bunyójáról ugyanis készült egy másik felvétel is, ahol egy másik férfit ütött ki - ez a második sértett a hírek szerint perrel fenyeget egyébként, úgyhogy ennek lehet még következménye:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus