Hírmorzsák 2015-12-03 (10:45)

Gobert MCL-húzódás miatt határozatlan ideig nem játszhat. Calipari szerint Rose-t 70%-osan nem lenne szabad játszatni, de miatta fog nyerni a Bulls. Okafort két meccsre eltiltotta a Sixers, Krzyzewski szerint a center az egyik legjobb ember a Földön, aki most hibázott. Adam Silver nagyra tartja a Blazerst, hogy nem tankolnak az újjáépülés közben. A Warner Bros. és a Turner 15.8 millió dollárt fektet LeBron Uninterrupted-jába. Curry szerint a Carolina Panthers hibátlanul nyeri az NFL-t, ők is minden meccsre úgy mennek ki, hogy a 82-0 a céljuk. Curry újabb triplarekordot döntött meg és Allen Iverson mellé lépett fel egy statisztikában. D'Angelo Russell és Clarkson is ámulattal beszélt Kobe mai teljesítményéről, Bryant örült, hogy végre nyertek idegenben, a felé irányuló tiszteletet pedig szürreálisnak tartja.

Sérülésekkel kell kezdenünk a mai morzsát, miután a Utah Jazz centerének, Rudy Gobert-nek MCL-térdszalag húzódása van - a szerdai edzésen sérült meg a kosaras. Szerencsére műteni nem kell a francia középjátékost, de határozatlan időre harcképtelenné vált, és az MCL-húzódások általában többhetes kihagyást szoktak jelenteni, az nagyon nem jó hír a Jazznek és szurkolóiknak. A Los Angeles Clippersnél Chris Paul legalább két mérkőzésről hiányozni fog bordasérülése miatt - az egyik ebből el is telt ma hajnalban, nélküle ki is kaptak az Indiana Pacerstől.

Ez a Pacers elleni találkozó egy másik áldozatot is hozott, JJ Redicknek ugyanis kiment a jobb bokája, így idő előtt fejezte be a meccset - egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog. A Chicago Bullsnál Nikola Mirotic szenvedett agyrázkódást a Denver Nuggets ellen - ha nincs is komolyabb baja, 1-2 meccset kihagyhat, hiszen ilyenkor túl kell esni a liga ilyenkor szokásos protokollján.

A sérülések témakörből nem lehet kihagyni a Chicago Bulls irányítóját, Derrick Rose-t, akiről egyetemi edzője John Calipari beszélt egy rádióműsorban. A trénerlegenda szerint Rose mindig is alkalmazkodni fog a csapatához, de nincs túl magasan az ingerküszöbe, ha sérülésekről van szó. Calipari azt is hozzátette, hogy szerinte Rose mindig is az a játékos volt, akinek ha valami baja volt, úgy gondolta, hogy úgyis rendbe fog jönni. Úgy érzi, nagyon fontos lenne, hogy az irányító 100%-os legyen, mert a gyorsaságával, robbanékonyságával tud gondokat okozni az ellenfélnek, így ha a Bulls helyében lenne, 70%-osan nem játszatná. Azzal zárta gondolatait, hogy szerinte a Chicago Rose miatt fog nyerni, majd csak figyelje meg mindenki.

Paulhoz hasonlóan két mérkőzésről fog hiányozni Jahlil Okafor is, de nem sérülés, hanem a Philadelphia Sixers által rá kirótt eltiltás miatt. Mint ismert, az idei draft 1/3-asáról egy héten belül öt "botrány" is napvilágot látott, amelyeket az elmúlt két hónap során produkált a center, emiatt döntött úgy a csapat, hogy jobb, ha jelzik neki, ez nem a megfelelő út. A Sixers közleményében azt írta, hogy nagyon fontos része Okafor a csapatnak és a jövőjüknek is, csalódottak az esetek miatt, de továbbra is hisznek benne és a Sixers értékes tagjának tartják. Minden lehetséges módon segíteni fogják, hogy sikeres lehessen a pályán és azon kívül is.

Okafort és az egyetemi edző témakört össze is lehet kapcsolni, a Duke mestere, Mike Krzyzewski ugyanis megvédte volt tanítványát. A Team USA szövetségi kapitánya szerint Okafor az egyik legjobb "gyerek", akivel dolga volt valaha. A balhéin túl kell lépnie, a csapatnak pedig muszáj testőröket fogadni mellé - a válogatottnál mindenki mellett volt mindig valaki, mert ezek a játékosok szerinte mind céltáblák. Okosan kell viselkedni, amit nem tett meg Okafor, de elnézést kért és megbüntették. Szerinte nagyon téved az, aki úgy gondolja, hogy Okafor rossz ember, ő az egyik legszerethetőbb személynek tartja a földön, aki csinált pár hülyeséget. Lehet rajta élcelődni, eltiltani, de szerinte túl kell ezen lépni, nem szabad, hogy ez alapján jellemezzék őt a továbbiakban, mert ő nem ilyen. Krzyzewski szerint Okafor nagyon különleges ember, nem mellesleg kiváló kosaras is.

Ha már a Sixers, akkor a rebuildet nem kerülhetjük meg most sem, Adam Silver commish ugyanis ellátogatott a Portland Trail Blazers Dallas Mavericks elleni meccsére, ahol Neil Olshey-ék újjáépüléséről beszélt Mike Richmannek (The Oregonian). Silver szerint nem volt meglepve a dolgon, mert Paul Allen, a csapat tulajdonosa régóta a ligában van már, tudja, hogy erre szükség van, azt azonban nagyon nagyra tartja, hogy nem adták fel a szezont, egyáltalán nem akartak a liga legaljára kerülni. A commish úgy gondolja, a szurkolók mindig versenyképes csapatokat akarnak a pályán látni, de néha muszáj a rebuildet választani, a Blazers viszont szerinte remek munkát végzett ebben.

A liga ületi részéhez tartozik, hogy a Warner Bros. és a Turner Sports megállapodásra jutott LeBron Jamesszel, a két cég 15.8 millió dollárt fektet az Uniterruptedba - ezen keresztül szokott jelentkezni számtalan sportoló (LeBron mellett Draymond Green is rendszeresen használja, vagy az NFL-sztár Rob Gronkowski, illetve a nemrég csúnyán "kiütött", de ketrecharcos legendának számító Ronda Rousey is), rövid videókkal üzennek a szurkolóknak. Az Uninterrupted több platformon lesz elérhető ezentúl.

LeBronnal pacsizott le nemrég Cam Newton, a Caroline Panthers irányítója, most pedig Curry-mezben látogatott ki a Charlotte Hornets - Golden State Warriors összecsapásra. Steph Curry a mérkőzés előtti dobóedzésen azt nyilatkozta félig poénos hangvételben, hogy a Panthers nyeri az idei Superbowlt, méghozzá hibátlan mérleggel. Hozzátette, hogy azt se gondolta volna senki, hogy 19-0-val kezdik az idényt, mégis megtörtént, úgyhogy miért ne folytathatnák a sorozatot? Nagyon sok óriási tehetség van szerinte a ligában, valószínűleg nem fognak 82-0-s mérleggel végezni az alapszakaszban, de minden mérkőzésen ez a céljuk ettől függetlenül, és majd meglátjuk, mit sikerült ebből kihozni.

Curryé egyébként két napi statisztika is, mivel 20 mérkőzés alatt érte el a 100 bedobott hármast (102-nél jár pontosan) - korábban Ray Allen tartotta a rekordot "gyorsaságban", de neki is 30 meccs kellett, mire elérte ezt a határt. A Golden State csillaga Allen Iverson mellé is bekerült az aranyoldalakra, 2005/06 és a Philadelphia Sixers legendája óta ő az első játékos, aki első 9 idegenbeli meccséből legalább 4-szer is elérte a 40 pontot.

Ma hajnalban Kobe Bryant megvillantott valamit a régiből, D'Angelo Russell pedig a mérkőzést követően őszinte nyilatkozatot tett: elmondása szerint ő is szurkolóvá vált Kobe Washington Wizards elleni teljesítményét látva, csak testközelből élhette át ezt az egészet. Jordan Clarkson annyit tett ehhez hozzá, hogy olyan volt, mintha egy filmet néznének, ahogy a végjátékban Bryant a kezébe veszi a dolgokat és eldönti a meccset a Lakers javára. Maga Kobe azt nyilatkozta, hogy nagyon kellett nekik ez a győzelem. A sok vereség miatt finoman szólva is hosszú ez a szezon számukra, jó érzés volt, hogy idegenben tudtak nyerni. Az utóbbi két hétben nagyon keményen edzett és futott, egyre jobban bírja a terhelést. Washingtonban is nagy üdvrivalgással köszöntötték, erről pedig annyit mondott, hogy szürreális neki ez az egész, hogy ilyen a fogadtatása, és hogy ilyen szintű tiszteletet kap mindenhol.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus