Hírmorzsák 2015-12-03 (21:45)

Steph Curry és Paul George a hónap játékosai, Porzingis és Towns a hónap újoncai. Bemutatták az All-Star mezeket. Phil Jackson Porzingist dicsérte, pozitív meglepetés volt számukra, hogy már ennyit bír. Jennings az év hatodik embere akar lenni. Melo sajnálja Okafort, beszélni akar(t) a Sixers centerével. Noellel is voltak gondok újoncként. Cousins inkább elrabolja Rondót, de az irányító nem megy sehova a Kingstől, a játékmester védte Cousinst: nem mindenki lehet Duncan. Rondo maximum szerződésre számíthat. Lawsonnak megmondták, hogy nem akarják cserélni. Durant szabadügynök státuszáról senki nem kérdez. Az atlantai állatkert Kobe-ról nevezi el Fekete Mambáját. Kemba előbb a besegítést hiányolta, majd egyszerűen feladta Curry őrzését (videók). Gobert több hónapot is kihagyhat. Gortat hazautazott az édesanyjához. Sérültlista: Dwight Howard, Smart, Bargnani.

Arról már a délután folyamán olvashattatok, hogy az adidas nyilvánosságra hozta a 2016-os torontói All-Star gála hivatalos mezeit, ruháit, illetve ezek dizájnját - erről bővebben ezen a linken olvashattok, képeket is láthattok.

Nem okozott nagy meglepetést senkinek, de Golden State Warriors irányítóját, Stephen Curryt és az Indiana Pacers erőcsatárát, Paul George-ot jelölték október-november hónap játékosainak nyugaton és keleten. A Warriors 19-0-s mérleggel végzett november végén, ami alatt Curry 30.1 pontot, 5.1 pattanót, 5.8 gólpasszt és 2.6 szerzett labdát átlagolt. George az Indianával 11-5-tel kelet második helyén zárta novembert, amíg ő 29.5 pontot, 8.2 pattanót, 4.3 gólpasszt és 1.5 szerzett labdát tett a közösbe. A hónap újoncai a New York Knicks erőcsatára, Kristaps Porzingis és a Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns lettek. Porzingis 14.1 pontot, 9.8 pattanót és 2.1 blokkot hozott a konyhára összecsapásonként, míg Towns 13.5 pontot, 8.9 pattanót és 2.2 prakkert.

Ha már a Knicks és PorzingisPhil Jackson a Sirius XM NBA Radiónak adott interjúban a csapat 1/4-es választottját dicsérte. Jackson szerint van valami varázslatos a lett magasemberben, amivel szerinte azonnal megnyerte magának a New York-i és a máshol élő Knicks-drukkereket. A trénerlegenda szerint Porzingis temperamentuma és hozzáállása is pont megfelelő. Azt is hozzátette Jackson, hogy nagyon kellemes meglepetés volt számukra, hogy megvan az erőnléte, az ereje és az atletizmusa is ahhoz, hogy már most, újonc évének legelején sokat legyen a pályán. 34-35 percet is a pályán tud lenni meccsenként úgy, hogy nincsenek faultgondjai és nagyon hatékonyan játszik.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony egy teljesen másik témáról beszélgetett Marc Bermannel (New York Post). Melo az újságírónak elmondta, bárcsak beszélt volna a Philadelphia Sixers magasemberével, Jahlil Okaforral, mert ő is volt hasonló helyzetben, neki is a nehezebb úton kellett megtanulnia, mi hogyan működik. Anthony elmondta, rá kellett jönnie, hogy ő irányítja az életét és a pályafutását is, azt, hogy milyen irányba akar elindulni. Mindenkinél eljön az idő, mikor el kell döntenie, mit szeretne elérni az életben és a karrierjében. Ő is fordulhatott sok emberhez, de a legtöbb dolgot a saját bőrén kellett megtapasztalnia. Elmondása szerint nem segíthetnek át senkit problémákon a kezénél fogva, de Porzingisnek például vannak veterán csapattársai, akiktől tud segítséget kérni, akik tanítják őt. Szerinte Okafor helyzete elég szerencsétlen, bárkivel megtörténhetett volna, vele történt. Nagyon sajnálta, mert volt ilyen helyzetben ő is, és néha az ilyen szitukat nem lehet kezelni.

A Sixersnél egyébként nemcsak Okaforral vannak gondok, igaz, a legkirívóbb eseteket ő produkálta. Mint ismert, Joel Embiid nem igazán vette komolyan rehabját, és ez igazából csak második műtétje óta változott, de Nerlens Noelt is meg kellett büntetni - Bob Cooney (Philadelphia Inquirer) információi szerint 25.000 dollárnyi bírságot szedett össze összesen a center újoncszezonjában, amit sérülés miatt kihagyott, mert többször is késett edzésről és egyéb vétségei is voltak.

A nap legrövidebb, de legvelősebb nyilatkozatát a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins adta a Yahoo Sportsnak - a középjátékos elmondta, Rajon Rondo nem megy sehova (nyáron szabadügynök lesz az irányító), ha kell, ő maga fogja elrabolni. Rondo Jackie MacMullennek (ESPN) elmondta, hogy Cousinst néha elragadják az érzelmei, de ettől olyan jó játékos, ettől volt Kevin Garnett is olyan jó, és úgy érzi, ettől jó ő is. Az irányító hozzátette, nem mindenki lehet Tim Duncan. Egy keleti konferenciában dolgozó GM Sean Deveney-nek (Sporting News) azt nyilatkozta, hogy szerinte ha Rondo így folytatja, ahogy elkezdte az idényt, akkor ha nem is kap maximum szerződést jövő nyáron, de nagyon közel lesz ehhez. A GM szerint azt sem tudják még, mennyi lesz a maximum pontosan, de nagyon sok csapatnak lesz sapka alatti helye, és kevés lesz az olyan játékos, akire igazán költeni akarnak majd - Cousins nem véletlenül fél tehát a lelépésétől.

A Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings a Detroit Newsnak beszélt visszatéréséről. A játékmester elmondása szerint nagyon sokat lóg a neten, és nagyon sok dolgot olvasott azzal kapcsolatban, mi lesz, ha újra bevethető állapotba kerül. Sok szurkoló szerint nem lesz jó, ha csereként vetik be, mert túl nagy az egoja, hozzászokott már, hogy kezdő, ugyanakkor rozsdás lesz a hosszú kihagyás miatt - ezek mind felpaprikázták kicsit a kosarast. Jennings elmondása szerint egy fiatal, de tehetséges csapatot lát, amelynek a kezdőötösében most nagyon jó a kémia is, működik is ez a felállás, úgyhogy ha három hét múlva újra pályán lehet, a legutolsó dolog, amit szeretne, az az, hogy ezt az egységet megbontsa. Ha a cserepadról segítség lehet a klub számára, akkor nagyon szívesen vállalja ezt a szerepet. Mindig kezdő volt, ez természetesen az eszében van most is, de néha el kell fogadni a kisebb szerepet is a csapat érdekében. Azt is kijelentette, hogy ha nem lesz kezdő egész évben, a liga legjobb hatodik embere akar lenni.

Sérültlista ma is van. A Washington Wizards centere, Marcin Gortat kihagyja csapata következő két mérkőzését családi ügyek miatt - Jorge Castillo (Washington Post) értesülései szerint a lengyel játékos édesanyját kórházba szállították, fia hazautazik, hogy meglátogassa őt. Pénteken a Phoenix Suns, szombaton a Dallas Mavericks lesz a fővárosiak ellenfele, ezeken a találkozókon biztosan nem lesz Gortat. A Brooklyn Netsnél bejelentették, hogy olasz magasemberük, Andrea Bargnani egészen biztosan nem játszik holnap este a New York Knicks ellen, előző csapatán tehet nem vehet revansot most Il Mago.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard maga mondta el Calvin Wakinsnak, hogy holnap, a Dallas Mavericks elleni összecsapáson pihenni fog, a szombati, Sacramento Kings elleni találkozón azonban ott lesz a pályán a többiekkel - mint ismert, a Rockets próbálja Howardot annyira védeni a back-to-backeken, amennyire csak lehet. Nagyon nem jó hír a Utah Jazz drukkereinek, hogy a vezetőedző, Quin Snyder Jody Genessynek (Deseret News) elmondta, Rudy Gobert akár több hónapot is kihagyhat - mint arról reggel beszámoltunk, a francia magasembernek MCL-húzódása van, amit egy tegnapi edzésen szenvedett el.

A Boston Celticsnél Marcus Smart továbbra is maródi, a gárda GM-je, Danny Ainge pedig a Sports Hubnak elmondta, még pár hétig valószínűleg nem lesz bevethető a hátvéd. Beszélt többször is Smarttal, aki végzi a dolgát, a rehabját, és pontos visszatérési időpontot ő nem tud mondani, ezt egyedül csak a játékos fogja tudni, mikor gyógyult meg teljesen a lába. A jó hír az, hogy műteni nem kellett, egy súlyosabb húzódásról van szó, egyszerűen még időre van szüksége, hogy teljesen felépüljön - mint ismert Smart térdsérülést szenvedett 1.5-2 héttel ezelőtt.

Maradjunk a Howardnál megemlített Rocketsnél: irányítójuk, Ty Lawson  Calvin Watkinsnak adott interjút, amelyben elmondta, Daryl Morey GM már cáfolta neki azt a nemrég felmerülő pletykát, miszerint máris cserélni szeretnék. Az irányító azt nyilatkozta, hogy elég őszinték Houstonban az ilyen dolgokat illetően, megmondanák neki, ha valós lenne az állítás, de mikor szóba került pár napja az elcserélése, azonnal megkeresték, hogy megmondják neki, semmi nem igaz belőle. Ő csak arra figyel jelenleg, hogy olyan keményen dolgozzon, ahogyan csak telik tőle, nem gondolkodik túlságosan előre, csak meccsről meccsre, napról napra. Szerinte akkor is előfordul, hogy a csapatok árulják a játékosaikat, vagy legalábbis felmerül ez, ha jól játszik valaki, de erre egy kosaras nem igazán figyelhet oda, muszáj, hogy önmaga maradjon.

Érdekes, hogy az Oklahoma City Thunder sztárjáról, Kevin Durantről nem nagyon hallani azzal kapcsolatban, hogy jövő nyáron szabadügynök lesz, pedig messze a legnagyobb igazolható hal lesz a piacon. Durant inkább azzal került a középpontba mostanában, hogy megállás nélkül szidja a médiát vagy ezért (Scott Brooks pozíciója), vagy azért (Kobe Bryant). Anthony Slater (The Oklahoman) szerint Washingtonon kívül sehol nem kérdezik a kiscsatárt arról, mi lesz jövő nyáron - mondjuk előre megmondta, hogy ezekkel a kérdésekkel nem is fog foglalkozni, de azokon a helyeken sem próbálkoznak, ahol elvileg az esélyes csapatok vannak, például ma délután sem intézett hozzá senki ehhez kapcsolódó kérdést, pedig a Miami Heatnél vendégeskedik a Thunder. Azért érdekes ez, mert LeBron James esetében 2009/10-ben semmi másról nem szóltak az interjúk, csak erről - igaz, túl jó vége annak a szezonnak nem lett James szempontjából.

Ma hajnaról a Charlotte Hornets irányítóját, Kemba Walkert is ki lehet emelni. Steph Curry ellen nincs könnyű élete az embernek, de Kemba a besegítést is hiányolta:

Itt meg egyszerűen elfogadta az elkerülhetetlent:

A végére pedig maradjon a napi Kobe Bryant, amelyet ezúttal az Atlanta Hawks szolgáltatott. Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette ugyanis, hogy a Hawks, amely holnap fogadja a Los Angeles Lakerst és utoljára Bryantet, az atlantai állatkerttel együtt fog tisztelegni az aranysárga-lilák legendája előtt - az állatkert Fekete Mambáját átkeresztelik Kobe-nak, a csapat pedig adományt ad az állatkertnek Bryant tiszteletére. A Hawks vezérigazgatója, Steve Koonin közleményében azt írta, hogy Kobe eredményei önmagukért beszélnek, külön mércét állított fel a hihetetlen munkamoráljával, akaratával és versenyzői hozzáállásával. Örömét fejezte ki emellett Koonin, hogy az állatkerttel együtt tiszteleghetnek az előtt, amit Kobe a ligáért és annak népszerűsítéséért tett az egész világon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus