Hírmorzsák 2015-12-06 (12:00)

Bosh szerint Kobe generációjának legnagyobb játékosa. Bryant nem akar külön ceremóniát és ajándékokat az idegenbeli meccseken. Wade a múlt hónapban, a Heat-Lakers meccs előtt tudta meg, hogy Kobe visszavonul. Shaq szerint Bryant 8-as mezszámát kellene visszavonultatni. Colangelo szerint az olimpiai keretbe teljesítmény alapján kell bekerülni. Ujiri szerint a Warriors ellen imádkozni lehet maximum. Stephen A. Smith szerint Mark Jacksonnak legalább akkora elismerést kellene kapnia a Warriors sikereiért, mint Luke Waltonnak vagy Steve Kerrnek. LeBron nem játszott ma hajnalban, a Heat-szurkolók cikizték is kicsit (videó). Brett Brown nem ilyen állományra számított a Sixersnél erre az évre. Nowtizki Pau Gasollal trollkodott. Kijött az új Melo M12 cipő. Brook és Robin Lopez édesanyja nem választott fiai között.

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh adott telefoninterjút a The Dan Patrick Show-ban, amelyben azt mondta, Kobe Bryant generációja legnagyobb játékosa. Olyan volt, mint Michael Jordan, mindig csak a győzelem érdekelte, és már nagyon fiatalon elérte ezt, 21-22 éves volt az első three-peatnél, nagyon gyorsan jutott nagyon magasra, ezt pedig Bosh szerint hihetetlen volt látni. Megvoltak Kobe nehéz időszakai, de ettől függetlenül az egyik legjobb játékos, akit valaha látott.

Úgy tűnik egyébként, hogy Bryantnek elege is lett gyorsan az idegenbeli meccsek előtt tapasztalható közjátékról, amit év végi visszavonulásának bejelentése óta mindenhol kap, Kevin Dingnek (Bleacher Report) ugyanis elmondta, se különböző ceremóniákat, se különböző ajándékokat nem szeretne, mert nem akarja csökkenteni a meccsek jelentőségét - Philadelphia után Washington és Atlantában is különböző dolgokkal, videókkal, kígyókkal, mezekkel kedveskedtek neki. A dobóhátvéd azt szeretné, ha ugyanúgy menne tovább karrierjének hátralévő része, ahogy az eddigi.

Kobe-ról újabb történet derült egyébként ki, miután tegnap Byron Scott elmesélte, hogyan tudta meg a sztár visszavonulását. Rachel Nichols (NBA on TNT) mesélte el, hogy a Miami Heat ikonja, Dwyane Wade a múlt hónapban, a Heat - Lakers mérkőzés előtt be akart menni korábban, hogy befeküdjön abba a "hűtőkádba", amely főleg a regenerálódásban segít borzasztóan sokat és a legtöbb csapatnál már megtalálható. Wade be is ment a csarnokba, ahol már ott ült Bryant egy másik ilyen kádban. Wade elmondása szerint nagyon meglepődött, mert 13 éves karrierje óta nem látta, hogy Pat Riley bármelyik ellenfelet beengedte volna erre a részlegre. Sokat beszélgettek, és előkerültek Wade fiai is, akik elvileg nem mentek volna aznap a meccsre, mert másnap iskola volt. Kobe azonban azt mondta Wade-nek, hozza el őket, mert valószínűleg utoljára játszik Miamiben.

Bryant volt csapattársa, Shaquille O'Neal a TMZ Sports kérdésére mondta el, szerinte Kobe melyik mezszámát kellene visszavonultatni: Shaq egyértelműen letette voksát a 8-as mellett.

Az olimpia is előkerült már többször is a nyár, valamint az ősz folyamán, Jerry Colangelo, a Team USA menedzsere pedig Sam Amicknek (USA Today) mondta el gondolatait erről. Colangelo azt nyilatkozta, hogy valamikor a múlt tavasszal vagy nyáron hallotta először, hogy Bryant szeretne ott lenni Rióban, mert milyen szép lezárása lenne ez karrierjének. Rob Pelinka, Kobe ügynöke vázolta ezt fel neki, de neki is megmondta azonnal, hogy senkit nem zár ki alapvetően, de a teljesítményen múlik, hogy ki fér be és ki nem, mert nagyon sokan szeretnének ott lenni, mindenki az olimpiai keret tagja akar lenni. Colangelo úgy gondolja, hogy ha például Kawhi Leonard vagy Paul George lemarad Bryant miatt az olimpiáról, akkor ott felmerül annak a kérdése, hogy ez mennyire fair velük szemben. A vezető szerint nem egyszerű a döntés, de egy ideig még nem is kell meghoznia, nem is akar semmi konkrétat mondani.

A Toronto Raptors ma hajnalban másodjára is nagyon megszorongatta az eddig még hibátlan, már 21-0-val álló Golden State Warriorst, de ezúttal sem sikerült nyerni. A probléma talán az lehetett, hogy nem imádkoztak eleget, mert még a találkozó előtt kérdezték Masai Ujiri GM-et, hogy mit lehet csinálni, ha valaki a címvédő ellen lép pályára, a szakvezető pedig azt választolta erre, hogy imádkozni kell Istenhez.

A Golden State-nél egyébként akkora az érdeklődés, hogy Ben Cohen (Wall Street Journal) információi szerint a csapat azon gondolkodik, hogy a szokásos 90 perc helyett 2 órával a mérkőzés kezdete előtt engedik be a nézőket a csarnokba, hogy még többet láthassanak Stephen Curry bemelegítéséből. Az üzleti részleg alelnöke, Brandon Schneidet azt nyilatkozta, hogy emellett az is tervbe van véve, hogy a kivetítőn Curryt "adják" folyamatosan. A gárda egyik segédedzője, Bruce Frasier annyit tett ehhez hozzá, hogy nem szeretnék, hogy bármi elvonja a csapat figyelmét, de ha valaki Curryt a legjobb dobóformájában akarja látni, akkor a bemelegítéseket, edzéseket kell megnéznie, és szerinte nincs olyan kosárszurkoló, aki ne akarná látni ezt legalább egyszer.

Szintén a Golden State-hez tartozik, hogy Stephen A. Smith (ESPN) legutóbbi nyilatkozata. Smith dicsérte Kerrt és Waltont is, akik az elmúlt kicsit több mint egy évben nagyszerű munkát végeztek a Warriorsnél, de ő igazából Mark Jacksonnal foglalkozna, mert egy szemétdombot vett át az oaklandiek ex-vezetőedzője, amit egymás után kétszer is PO-részvételig vitt, nyertek 51 mérkőzést is az egyik alapszakaszban. Smith szerint vicces, hogy Kerr-ről és Waltonról beszélgetnek az eddigi hibátlan szezonban, mikor Jacksonnak legalább ekkora szerepet kellene tulajdonítani a sikerekben, mert nagyobb munkát végzett, mint a másik két edző jelenleg. Smith szerint például abban semmilyen edzői munka nincs, hogy Steph Curry fogja magát és 10 méterekről dobja a hármast vagy azt csinál a pályán, amit akar, viszont Curry fejlődésében Jackson nagy szerepet játszott.

A Warriors centere, Andrew Bogut hátsérülés miatt nem játszott a Raptors ellen - nem tudni, mennyit kell kihagynia emiatt, de elég hosszú ideje bajlódik már ezzel a gonddal, lehet, hogy pihentetni fogják most egy kicsit. LeBron James sem játszott most, a Miami Heat elleni mérkőzést kiülte, emiatt pedig meg is kapta a "LeBron is tired" rigmust a hazai drukkerektől:

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Zach Lowe-val (ESPN) beszélgetett a csapat újjáépüléséről - a Phillyt három éve, mióta Brownt kinevezték, nem igazán lehet komolyan venni, de ez nem a tréner hibája. Brown azt mondta, időről időre érzi a rebuild hátulütőjét. Hazudna, ha azt mondaná, hogy anno arra számított, hogy a harmadik évben ilyen játékosállományú csapatot fog irányítani. Egyáltalán nem azt várta, hogy ilyen lesz a keret, illetve hogy az előző idény például szinte teljesen megy a kukába Joel Embiid sérülése miatt, illetve azért, mert Dario Saric Európában maradt. Elmondása szerint őszinte a fiatal játékosokkal, sok mindent megbeszélnek, de szerinte a 19 éves emberek szülei és edzői is mind tudják, hogy ezek a srácok nem mindent osztanak meg a felnőttekkel, ő is nagyon naív lenne, ha azt hinné, hogy mindent elmondanak neki.

A Chicago Bulls spanyol centere, Pau Gasol ma hajnalban játszotta karrierje 1000. mérkőzését, ezért játékra hívta követőit, hogy töltsék fel kedvenc hozzá köthető momentumukat bármelyik alapszakasz meccséről. A Dallas Mavericks német csillaga, Dirk Nowitzki azonnal el is kezdte a trollkodást, ezzel a videóval köszöntötte Gasolt:

A Jordan Brand kihozta az új Melo M12-es cipőket:

A végére pedig Brook és Robin Lopez édesanyja maradt, aki a New York Knicks Brooklyn Nets elleni, szombat hajnali meccsén megoldotta a szurkolást mindkét fiának: Nets-sapka, Knicks-mez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus