Hírmorzsák 2015-12-06 (21:15)

Whiteside sosem kételkedett abban, hogy be fog futni az NBA-ben is. Kobe visszavonulásával kapcsolatban Grant Hill, Billups, Baron Davis és Brian Shaw nyilatkoztak arról, milyen nehézségei vannak a játékosoknak, akik befejezik a játékot. Kobe legszebb detroiti jelenetei (videó). Kevin Garnett a 15. 26000 pontos játékos a liga történetében. Bogut játéka ma kérdéses, Harrison Barnest egy hét múlva vizsgálja újra a Warriors. Kendall Marshall csütörtökön kezdheti meg az idényt. A Knicksnél változtattak az edzésmódszeren, ezért sokkal egészségesebbek idén. Malone edző szerint Will Barton a Denver két legjobb játékosából az egyik, Barton még tovább akar fejlődni. Steph Curry már kiskorában is félpályáról dobta a triplákat (videó). D-Liga hírek.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside nem éppen éppen sima és egyenes utat járt be odáig, ahol most tart, de a játékos Tim Bontempsnek (Washington Post) elmondta, soha nem gondolkodott azon, hogy sikerül-e befutnia, mindig is a legjobb forgatókönyben reménykedett. Úgy érezte, hogy minél kisebb időintervallumban gondolkodik, annál kevésbé tűnik majd messzinek az álma. Nézhette volna úgy is, hogy milyen messze van az NBA-től, de inkább csak arra koncentrált, hogy nap mint nap fejlődjön, kerüljön közelebb a ligához, és úgy gondolta, hogy ha így tesz, biztosan valami jó történik vele - így is történt, két év után került vissza.

Kobe Bryant visszavonulásával kapcsolatban Broderick Turner (Los Angeles Times) több visszavonult egykori kosarassal is beszélgetett. Grant Hill azt nyilatkozta, hogy a depresszió egy teljesen valós dolog azoknál a játékosoknál, akik abbahagyják a kosárlabdázást. Ebben az egy dologban jók a legtöbben, ennek pedig vége - a játék teljesen leszívja az energiáikat, emiatt nem fejlesztik más képességeiket, amikre szükség lenne a való életben. Ezzel mondjuk pont Hillnek nincs problémája, ő ugyanis NCAA és NBA szakkommentátor is a TNT-n, résztulajdonos az Atlanta Hawksnál, illetve ő az Inside Stuff egyik műsorvezetője az NBA TV-n.

Chauncey Billups annyit mondott, hogy szimpatizál azokkal, akik nem tudnak megbékélni a visszavonulás gondolatával - ő egyébként 17 évnyi játék után jelenleg az ESPN szakértője. Billups szerint a legnagyobb probléma az, hogy a legtöbben sosem készülnek fel arra, hogy valami mást is csinálniuk kell majd, és sokaknak ez nagy problémával jár. 8, 9, 10 éves koruk óta ezt csinálják, mentálisan, fizikálisan és érzelmileg is ennek a játéknak szentelnek mindent, aztán egy nap vége. Egy 37 éves, a sportágban öregnek számító fickóból egy egészen fiatal, de semmi máshoz nem értő emberek lesznek, teljesen elveszhet ilyenkor az ember.

Baron Davis szerint Kobe-nak nem lesz gondja az átállással, de nagyon sok embernek van, és nagyjából ugyanazt mondta, amit a másik két egykori sztár: depressziósak, elveszettek lesznek. Egy teljesen más világba kerülnek, ahol sokan nem tudják, kik is ők valójában. Ha valaki erős akaratú, segítik is elegen és van valami, amit folytathat, akkor van jó esélye arra, hogy könnyedén átáll a normális életre. A Lakers korábbi játékosa, a később edzővé váló Brian Shaw azt is elmesélte, hogy Kareem Abdul-Jabbar mennyit mondogatta neki, hogy fizikálisan mennyit változott szinte azonnal, miután abbahagyta. Volt egy napi rutinja, amiből kiszállt visszavonulása után, a teste pedig azonnal szinte sokkba került ettől. Ő is érezte ezt, Kobe pedig többet dolgozik, mint bárki, akit látott, úgyhogy ez is érdekes lesz, hogy ő hogyan reagálja le fizikálisan a befejezést.

Mivel Kobe utolsó detroiti meccsére készül, így természetesen az nba.com azonnal készített is egy összeállítást legszebb detroiti pillanatairól:

A Minnesota Timberwolves legendája, Kevin Garnett ma hajnalban illusztris társaságba írta be magát, ő lett a 15. kosaras az NBA történetében, aki átlépte a 26.000 pontot.

A sérültrovat a Golden State Warriorsről szól ezúttal. Centerük, Andrew Bogut játéka kérdéses a ma esti, Brooklyn Nets elleni összecsapáson - mint ismert, az ausztrál kosaras a ma hajnali, Toronto Raptors elleni mérkőzést hátfájdalmai miatt hagyta ki. A gárda kiscsatára, Harrison Barnes egy elég súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett nemrég. Rusty Simmons (San Francisco Chronicle) információi szerint a csapat úgy érzi, nagyon jó irányba haladt az elmúlt napokban Barnes, egy hét múlva vasárnap fogják megvizsgálni újra állapotát, egy hetet tehát még egészen biztosan kihagy. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) információi szerint a Philadelphia Sixers úgy számol, hogy Kendall Marshall csütörtökön, a Brooklyn Nets ellen kezdheti meg a szezont - tavaly ACL-szakadást szenvedett.

A New York Knicksnél nincsenek ilyen gondok - mióta november 11-én Arron Afflalo felépült combizomhúzódásából, azóta minden mérkőzésen bevethető mind a 14 játékosuk. A gárda vezetőedzője, Derek Fisher azt nyilatkozta Marc Bermannek (New York Post), hogy ez nem véletlen, az előző idény tapasztalatai után változtattak az edzésmódszeren, hogy hogyan legyenek felépítve a tréningek, milyen hosszúak legyenek az off-szezon és az idény során. Mindent amiatt tettek, hogy a jelenlegi környezet létrejöhessen, hogy mindenki bevethető legyen, és így a legnagyobb esélyük legyen a győzelmek megszerzésére.

A Denver Nuggetsnél eddig Will Barton elég komoly meglepetés, 14.0 pontot átlagol és a legjobb hatodik ember díjára is eséllyel pályázna, ha ma "leintenék" az idényt. A Nuggets vezetőedzője, Michael Malone Chris Dempsey-nek (Denver Post) azt mondta, Barton a csapat két legjobb játékosának egyike. Barton annyit mondott erről, hogy nyáron is nagyon sokat dolgozott, de most, az idény közben is rengeteg plusz munkát végez az edzések után, úgyhogy számára nem meglepő a fejlődése. Még többet vár azonban magától és a csapattól is, úgyhogy nem elégedhet meg, még sokkal többre képes.

Az Atlanta Hawks a D-Ligába, az Austin Spurshöz irányította Lamar Pattersont. A swingman a Hawksnál 16, míg Austinban eddig két mérkőzést játszott idén, lent 15 pont, 7 pattanó és 6 gólpassz voltak eddig az átlagai 34.5 percnyi játékidő alatt. Az Oklahoma City Thunder Cameron Payne-t, Josh Huestist és Mitch McGary-t is visszahívta az Oklahoma City Blue-tól. A Minnesota Timberwolves az Idaho Stampede-hez küldte Tyus Jonest, a csapat tájékoztatása szerint azért, hogy több játékidőt kapjon, mint Minnesotában. A Milwaukee Bucks Damian Inglis-t rendelte vissza a Canton Charge-tól, míg a Toronto Raptors Bruno Caboclót és Delon Wrightot a Raptors 905-től.

A végére pedig Steph Curry maradt. A Golden State Warriors ma hajnali, Toronto Raptors elleni mérkőzésén bejátszottak egy régebbi felvételt, amin Curry már kiskorában is szórta a triplát, majdnem félpályáról is. Steph édesapja, Dell Curry 1999 és 2002 között volt a kanadaiak játékosa, tehát a kis Curry nagyjából 11-14 éves lehetett ekkor:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus