Hírmorzsák 2015-12-08 (21:55)

Russell szerint Kobe nélkül jobban jár a labda, Scott szerint Bryant miatt vette ki Russellt és Randle-t a kezdőből. Ryan Andersont is odaadná a Pelicans Markieff Morrisért. Jerry Colangelót már megkeresték a játékosügynökök. Steph Curry szerint hiába próbálják lemásolni a csapatszerkezetüket többen is, nincs meg az állománya egyik együttesnek sem ahhoz, hogy felvegyék velük a versenyt. Curry a WC-je miatt ilyen jó? Fournier több mint 10 milliót akart évente a Magictől. Cuban azonnal felcserélt volna Porzingisért a drafton, ha meg lett volna a lehetőségük erre. Bargnani nem játszik ma este. Bryantnek a Raptors is adott búcsúajándékot, ő Valanciunasszal volt jó fej, a kínaiak pedig a világ másik végéről is búcsúznak a Lakers legendájától.

A Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell a Toronto Raptors elleni mérkőzést követően nyilatkozott Baxter Holmesnak (ESPN). Mint azt reggel megírtuk, Russell nem volt túl boldog amiatt, hogy Byron Scott vezetőedző a cserék közé "száműzte", de elmondása szerint a második ötös vezéreként jóval aktívabbnak, agresszívebbnek kell lennie, és erre van is esélye a cseréknél. Jobban jár szerinte a labda, és nem akar tiszteletlen lenni Kobe Bryanttel, de több lehetősége is van így, hogy nem mellette kell játszania - Kobe azt csinál, amit akar, egyszerűen azért, mert az, aki.

Byron Scott is elmondta, hogy azzal, hogy Russell és Julius Randle nem Bryanttel együtt játszanak, sokkal kevésbé kell a sztárhoz alkalmazkodniuk, inkább játszhatják a saját játékukat, ezért is vette ki őket a kezdőből. Scott szerint ha Kobe is a pályán van velük, megváltozik miatta a játékuk, most azonban sokkal szabadabban játszhattak. Hibáztak még, de fognak a jövőben is, hiszen fiatalok. Az edző annyit akar, hogy ugyanilyen keményen játszanak a továbbiakban is, mint tették azt a Raptors ellen.

A másik Los Angeles-i csapatról, a Clippersről reggel már megírtuk, hogy nyitottak Josh Smith és Lance Stephenson elcserélésére - előbbit csak december 15-étől lehet elboltolni, hiszen nyáron írt alá Doc Riversékhez -, de nincs rájuk túl nagy kereslet. Az egyik vezető szerint Lance talán visszamegy az Indianához, de kétséges, hogy Larry Birdék mennyire akarják megbontani a jelenlegi egységet, miután ők már testközelből "élvezhették" Stephenson munkásságát jó pár évig. Egy másik vezető úgy fogalmazott Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy év közben ilyen játékosokat nagyon nehéz elcserélni, mert mindenki tudja, hogy nagy hatással vannak a csapaton belüli kémiára, és az utóbbi évek alapján nem feltétlenül pozitív előjellel. Ő is hozzátette, hogy egyszerűen nem nagyon kapkodnak értük a csapatok emiatt.

Volt egy másik cserepletyka is a délután folyamán, méghozzá egy sokkal konkrétabb - a New Orleans Pelicans Markieff Morris iránti érdeklődéséről és a részletekről külön is beszámoltunk nemrég.

A tegnap este egyik nagy eseménye volt, hogy a Philadelphia Sixers kinevezte Jerry Colangelót elnöknek, tehát gyakorlatilag Sam Hinkie GM felettesének - bár a hivatalos verzió szerint továbbra is Hinkie a végső döntéshozó. Colangelo ma reggel a CSN Phillynek elmondta, nagyon sok telefonhívást, üzenetet, e-mailt kapott játékosügynököktől, ami nagyon jó jel a franchise számára. Azért van a csapatnál, hogy segítsen Hinkie-nek, a vezetőedzőnek és a vezetőségnek is.

A Golden State Warriors lett az új csapatépítési modell, egyre több együttes próbál alacsony szerkezetet összerakni, minél gyorsabban játszani és minél több triplát dobni. Stephen Curry Sam Alipournak (ESPN) azt nyilatkozta, hogy megpróbálhatják lemásolni az ő csapatukat, de nincs meg hozzá az állománya senkinek, mert nincs még egy Draymond Green, még egy Klay Thompson vagy még egy Andre Iguodala. Ha valaki alacsony szerkezettel áll fel az ő smallballjuk ellen, nekik az tökéletes, szerintük jók az esélyeik.

Curryt arról is kérdezték, hogy szerinte melyik lesz az új forradalmi poszt a játékban. A tavalyi MVP szerint mindenki irányítani akar, akár kisemberről, akár magasemberről van szó - szerinte az amatőr ligákban, az AAU-ban már látszik ez a trend, ott is mindenki irányító vagy point forward. Akkor jön el szerinte a fordulat, mikor a következő magasember sztár megérkezik, mert akkor mindenki azt próbálja meg lemásolni majd, olyat akarnak majd szerezni a csapatok.

Curry mással is bekerült a hírekbe - november közepén írta ki twitterre, hogy kapott a feleségétől egy automata WC-t, erre kérdezett rá az ESPN. A Warriors irányítója azt mondta, hogy nagyon boldoggá teszi a toálett, és szerinte ha valaki csinálna egy tanulmányt arról, hogy milyen a teljesítménye, mióta megvan új WC-je, akkor az derülne ki, hogy jobban játszik, mint korábban... Curry szerint például Minnesotában volt, mikor a felesége elújságolta neki a nagy vásárlást, másnap pedig 46 pontot szórt a Timberwolves ellen, márpedig ez nem lehet véletlen.

Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint az Orlando Magic swingmanje, Evan Fournier az ősz folyamán olyan szerződést szeretett volna kötni idő előtti hosszabbításként, amellyel jóval több mint évi 10 millió dollárt keresett volna. A floridai együttes ebbe nem ment bele, de Fournier az idény elején kiscsatárként remekelt, és bár mostanában dobóhátvédként visszaesett teljesítménye, így is ő a kezdő jelenleg és nem Victor Oladipo. Ha megtartják, ha nem, mindenképpen jó húzás volt a megszerzése, hiszen anno Arron Afflalo lejáró kontraktusáért tudták begyűjteni a francia kosarast a Denver Nuggetstől.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a ma hajnali New York Knicks - Dallas Mavericks mérkőzés előtt azt nyilatkozta Marc Bermannek (New York Post), hogy ha lehetőségük lett volna rá, gondolkodás nélkül felcseréltek volna a drafton azért, hogy kiválasszák Kristaps Porzingist, nagyon tetszett nekik már a játékosbörze előtt is. Cuban szerint egyértelmű, hogy Dirk Nowitzkihez hasonlítják a lettet, hiszen az emberek szeretnek hasonmásokat keresni, de az a 3 inch (7.6 centi) nagyon sokat számít. Azt is hozzátette viccesen a tulaj, hogy az egyik kedvence Porzingis, de minden középiskolában összeszedett orosz tudását próbálja felidézni, főleg a szitkozódásokat, amiket majd bekiabálhat a meccs közben - kár, hogy Porzingis egyébként alig beszél oroszul, hiszen lettül, angolul és spanyolul tud leginkább.

A sérülések rovathoz tartozik, hogy a Brooklyn Nets olasz magasembere, Andrea Bargnani nem léphet pályára ma este, a Houston Rockets ellen sem.

A végére pedig maradjon újfent Kobe Bryant, aki hiába beszélt, hogy nem nagyon akar ajándékokat, azért a Toronto Raptors is meglepte - igaz, Kanadában nem egy kígyót vagy különleges bemutatást kapott, hanem egy pár aranycipőt, egy Black Mamba sapkát, illetve egy "Thank You" táblát egy vitrinben. Kobe cserébe Jonas Valanciunas gipszére ráírta, hogy "Bocs a törésért, tesó, kitartás" - mint ismert, néhány hete épp Bryant ütött oda úgy litván centernek, hogy abból kézközépcsont törés lett a vége a Raptors játékosának. A legvégén pedig Kína, aki megint ráígért valamiben a világra, ezúttal Kobe búcsúztatásában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus