Hírmorzsák 2015-12-09 (11:00)

Steph Curry túl akarja szárnyalni Jordant, minden idők legjobbja akar lenni. Klay Thompson bokasérülést szenvedett, Walton szerint nagy veszteség nekik a dobóhátvéd kiesése. A Warriors újabb rekordot állított fel, de a Globetrotters trollkodott is velük kicsit. A Golden State új csarnoka elleni keresetet elutasították. Melót frusztrálják a vereségek, nem akarja, hogy megszokják ezt. Ryan Anderson maximum szerződést kaphat a nyáron? Muhammad iránt több csapat is érdeklődik, (egyelőre) nem eladó. Tárgyalt a liga és a Játékosok Szakszervezete az új kollektív szerződésről. LeBron az új Nike-szerződéséről beszélt (videó). Hollis-Jefferson nagyjából 10 hét kihagyásra kényszerül. Sérültlista: Marc Gasol (boka), Ariza (hát), Aaron Gordon (boka), Darrell Arthur (térd).

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry Sam Alipourral (ESPN) beszélgetett a minap, ebből a hosszabb interjúból részleteket már olvashattatok tegnap este. Curry azt is elmondta, hogy szeretné átvenni Michael Jordantől a "minden idők legjobb játékosa" címet. Az irányító úgy fogalmazott, hogy ez egy elég magas megmászandó hegy, de szívesen veszi a kihívást, nagyon motivált, hogy elérje ezt a célt. Bármit is jelent ez, bárhogyan is kell ennek a hegynek a tetejére jutni, miért ne próbálna meg felmászni? Azt is hozzátette, hogy mindezt a maga módján fogja megtenni. Alipour rákérdezett konkrétan, hogy jobb akar-e lenni, mint Jordan, amire azt válaszolta, hogy igen, mi másért játszana? Ki akarja hozni magából a maximumot, és ha így jobb lehet Jordannél, akkor miért ne? Elég jó motivációnak gondolja ezt a célt.

Maradjunk a Warriorsnél, hiszen ma hajnalban 23. győzelmüket is megszerezték az alapszakaszban, ám ez vezéráldozattal járt, Klay Thompson bal bokája megsérült. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy nem tudja, egy lábra vagy a padlóra érkezett-e le, de kibicsaklott a bokája. A röntgen negatív lett, pár napig fájni fog a lába, de seperc alatt vissza fog térni, Kevin Ding (Bleacher Report) pedig elmondta, hogy Thompson sántított ugyan a stadionból kifelé menet, de a saját lábán távozott az épületből - 3 negyed alatt egyébként 39 pontot szórt 10 triplával a dobóhátvéd. Luke Walton ideiglenes vezetőedző szerint keserédes a győzelem, mert egy olyan meccsen sérült meg a játékos, amiről úgy gondolták, kézben tartják, és ha a negyedik negyedben jobban kezdenek, nem is kellett volna Thompsont újra pályára raknia. Szerencsétlen sérülés volt, ilyen bokaficam szinte minden meccsen van, de elég nagy veszteség nekik a dobóhátvéd elvesztése, főleg az utóbbi időben mutatott formáját nézve.

Volt egy kis trollkodás is ma hajnalban, miután a Golden State 27. győzelmét aratta zsinórban az előző alapszakasz végét is számolva - 13-0-s idegenbeli kezdésük egyébként újabb NBA rekord. A Harlem Globetrotters gratulált is nekik twitteren, majd hozzátették, hogy már csak 3562-re vannak az ő 3589-es rekordjuktól. Ahhoz, hogy ezt megdöntsék, a Warriorsnek a következő több mint 42 alapszakaszt hibátlanul kellene lehoznia, de a Globetrotters következő tweetjében hozzátette, hogy azért kezdenek kicsit aggódni.

Szintén a Golden State-hez tartozik, hogy a San Francisco-i Supervisorok Testülete elutasította azt a beadványt, amely környezetvédelmi okokra hivatkozva szeretette volna megakadályozni, hogy felépülhessen a Warriors új csarnoka. C.W. Nevius (San Francisco Chronicle) értesülései szerint az új aréna támogatottsága egyre csökken, a nyáron 62-ről 49 százalékra esett vissza, mert a fejlesztések miatt szükséges 29 millió dollárt az adófizetőknek kell majd állni, illetve egyre többen tartanak attól, hogy a Mission Bay területet túlzsúfolt lesz a csarnok és a vele járó kiegészítő épületek, valamint az emberek miatt.

Térjünk vissza a sérülésekhez, és kezdjünk itt is a Golden State-tel, LeAndro Barbosa ugyanis betegség miatt nem játszott most. Ma hajnalban az Orlando Magicnél Aaron Gordon sem lépett pályára, aki bokasérülése miatt hagyta ki a Denver Nuggets elleni találkozót - nála ez sose jó jel, de a hírek szerint nincs komolyabb baja. A Nuggets erőcsatára, Darrell Arthur számára idő előtt ért véget ez az összecsapás. A csapat közleménye szerint a játékos fájdalmat érzett a jobb térdében, ezért nem erőltették játékát egy idő után - egyelőre nála sem tudni, mennyire súlyos a dolog.

A Brooklyn Netsnél Rondae Hollis-Jeffersont még mindig nem műtötték meg, de Andy Vasquez (Record) forrásai szerint nagyjából 10 hét kihagyás vár majd a fiatal swingmanre, két és fél hónapra került tehát a partvonalon kívülre, valamikor február második felében várható majd, hogy újra pályára lép. A Houston Rocketsnél Trevor Ariza pont a Brooklyn ellen sérült meg ma hajnalban - a háta miatt az első negyed után már nem játszott. Szintén idő előtt vált ki ma hajnalban a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol, aki bokasérülést szenvedett. Pontos diagnózisokat egyikőjük esetében sem lehet tudni, de Gasol játéka ma este, a Detroit Pistons ellen kérdéses.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Al Iannazzone-nal (Newsday) beszélgetett az elmúlt hetekről, meccsekről. Melo elmondása szerint nagyon idegesítőek a folyamatos vereségek. Nem szeretné, ha ez lenne hosszabb távon a trend vagy hozzá kellene szokniuk ahhoz, hogy a meccsek után az öltözőben arról beszélgetnek, miért veszítették el az adott találkozót. Úgy érezte az előző meccseken, hogy sokkal inkább az ő szája íze szerint is alakulhattak volna a dolgok a pályán, Nem így történt, és emiatt is frusztrált, mert úgy tűnik, hogy ez már rendszeres - az utolsó 5 meccsen 36.6%-kal dobott egyébként a kiscsatár. Azt is hozzátette, hogy annyira azért nem aggódik, egyszerűen nem szeret veszíteni, és nem is akar hozzászokni. Szerinte nehéz megmondani, min kellene változtatniuk. A mostani idegenbeli túrájuk nagyon fontos, mert mindkét irányba eldőlhet a mérleg nyelve: nagyon jól és borzasztóan is elsühet a szempontjukból, de a lehetőségük megvan, hogy kimásszanak a gödörből.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy több együttes is érdeklődik a Minnesota Timberwolvesnál Shabazz Muhammad felöl, ám a csapat egyelőre nem hajlandó a swingmant egyetlen csereötletbe se beletenni, hiába vannak sokan Muhammad posztjain.

Szintén csereötlethez kapcsolható egy elég érdekes információ: Eric Pincus (Los Angeles Times) egy meg nem nevezett csapaton belüli forrástól úgy tudja, hogy Ryan Anderson maximum szerződést kaphat a következő nyáron. Mint ismert, Anderson épp tegnap került egy Markieff Morrisszal kapcsolatos cserepletykába, és az előbb említett Adrian Wojnarowski értesülései szerint főleg akkor cserélné őt a Pelicans, ha nem hajlandó hosszabbítani a csapattal, ők pedig szinte biztosan nem adnak neki maximum kontraktust.

Tegnap reggel találkozott egymással a Játékosok Szakszervezete és a liga, Michele Roberts és Adam Silver is jelen volt a meetingen, és természetesen az új kollektív szerződés volt a téma. Az NBA közleménye alapján ez még csak amolyan "bemelegítő" diskurzus volt, de nagyon konstruktív beszélgetés folyt, és abban egyeztek meg, hogy folytatják a későbbiekben a tárgyalásokat. Mint ismert, 2016. december 15-éig kell jeleznie bármelyik oldalnak, ha szeretne kilépni a jelenlegi kollektív megegyezésből 2017 nyarán, idejük tehát még van a részletek kidolgozására.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James maradt, aki az Uninterruptedon keresztül beszélt a Nike-val kötött, élete végéig szóló szerződésről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus