Hírmorzsák 2015-12-09 (22:15)

Al Jeffersont 5 meccsre eltiltotta a liga drogügy miatt. Jennings ebben a hónapban visszatér, de a D-Ligában kezd valószínűleg. Gortat újra a Wizardsnál, ma este már játszik. Mirotic már a cserékkel edzett ma, változtatás jöhet a Bulls felállásában. Muhammadot a Lakers és a Nets akarta megszerezni. Nincs veszélyben Lionel Hollins pozíciója Brooklynban, de a Nets cserélni akar. Bargnani holnap visszatérhet. Dwight Howard egy bajnoki címet kívánt magának 30. születésnapján. Hinkie napjai meg vannak számlálva a Sixersnél. Durant hajléktalan gyerekeknek segített. Jeff Adrien kocsilopási sztorija

 

Drogüggyel kezdjük a mai morzsát, de nem Lamar Odommal - a liga 5 meccses eltiltást osztott ki a Charlotte Hornets centerének, Al Jeffersonnak az NBA drogellenes szabályainak megsértése miatt. Az eltiltás mértékéből kalkulálva valószínűleg harmadszor bukott meg marihuánával. A csapat által kiadott közleményben leírták, hogy nagyon nem tetszett nekik a center viselkedése, beszéltek is Jeffersonnal, aki bánta már cselekedetét. A center szavait is idézték, aki a takarítótól a szurkolókon keresztül a tulajdonosig mindenkitől bocsánatot kért, megbánást tanusított - a Hornets teljesítményén mondjuk nem nagyon látszott eddig sem a hiánya, valószínűleg nem fogja keresztbevágni a Charlotte szezonját ez a fejlemény, szerződése pedig úgyis lejár a szezon végén.

A Detroit Pistonsnál Brandon Jennings ebben a hónapban térhet vissza, Stan Van Gundy elnök és vezetőedző pedig azt nyilatkozta David Mayónak (MLive), hogy valószínűleg leküldik Jenningset a D-Ligába. SVG szerint egyértelmű, hogy miért van erre szükség, csak úgy kerülhet Jennings újra formába, ha játszik, márpedig a Pistons nagyon sok mérkőzést játszik, kevés a lehetőség az edzésre, és az erre szánt idő sem olyan túl sok. Ha meccsenként 35 percet játszhat az irányító, sokkal hamarabb visszanyerheti a kondiját, ez lenne a cél, de azt is hozzátette, hogy Jennings és a legtöbb játékosuk más, hiszen tapasztalt veteránokról van szó. Ebbe a döntésbe neki is bele kell majd egyeznie, márpedig eddig még nem beszéltek ilyenről.

A Washington Wizards örülhet, ugyanis center poszton legalább az egyik emberüket visszakapták, Marcin Gortat visszatért az együtteshez, miután kórházba szállított édesanyjához utazott nemrég Lengyelországba - a ma esti, Houston Rockets elleni találkozón bevethető lesz a lengyel játékos.

A Chicago Bullsnál változtatás lehet a kezdőcsapatban, ma már Taj Gibson edzett a kezdőkkel és Nikola Mirotic a cserékkel. Fred Hoiberg vezetőedző KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta, hogy nagyon sokat gondolkodtak az utóbbi napokban a különböző felállásokon, próbálták kitalálni, hogy mi működhet a játékosok és a csapat szempontjából is. Egyelőre nem biztos, hogy váltanak, de ha úgy érzi, hogy itt az idő, meg fogja lépni ezt a "cserét". Mirotic azt mondta, bármire kész, ami jó a csapatnak, neki annyi a dolga, hogy pozitív maradjon a hozzáállása és a saját játékát játssza akár a cserék, akár a kezdők között. Jelenleg nem játszik túl magas szinten, ezt ő is tudja, de csak a csapat teljesítménye számít neki - igaz, jelenleg az se túl jó.

Mint arról reggel beszámoltunk, a Minnesota Timberwolves swingmanje, Shabazz Muhammad iránt érdeklődik több együttes is, de a Timberwolves egyelőre nem adja a játékost, minden érdeklődőt visszautasítottak. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint többek között a Los Angeles Lakers és a Brooklyn Nets próbálta megszerezni Muhammadot, ami egyébként nem meglepő, hiszen mindkét csapat próbál újjáépülni, egy fiatal kiscsatár mindkét keretbe nagyon is elférne.

A Brooklynnál felmerült már az edzőváltás is, de Billy King GM Sarah Kustoknak (YES Network) elmondta, nincs veszélyben Lionel Hollins pozíciója az együttesnél. King úgy fogalmazott az újságírónak, hogy minden lehetőséget meg fognak vizsgálni, hogy meg tudják-e erősíteni a keretet, viszont a jelenlegi állománynak is megadják az esélyt - ha nem tudnak előrébb lépni, nem fognak meghúzni semmilyen lépést.

Két dolog tartozik még a Brooklynhoz. Egyrészt Andrea Bargnani valószínűleg holnap játszani fog a Philadelphia Sixers elleni összecsapáson. Másrészt Dwight Howard tegnap lett 30, de ki is kapott a csapata egy nagyobb ünneplés után a Netstől. Howard a vereséget követően azt nyilatkozta, hogy a születésnapi kívánsága egy bajnoki cím volt, már csak ezért játszik, nagyon boldog lenne, ha ez egy nap valósággá válna.

Ha már a Sixers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Tom Moore (Calkins Media) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Sam Hinkie napjai a Philadelphiánál meg vannak számlálva. Mint ismert, a napokban igazolta le a csapat Jerry Colangelót elnöknek, és a források szerint ez és több más dolog is arra utal, hogy elfogyott a türelem a GM-mel szemben, más irányba fog elindulni a Philly - ha nem is szezon közben, de a nyáron.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant hajléktalan gyerekeket látogatott meg a minap és 35.000 dollárt adományozott az őket tanító iskola számára.

A végére pedig Jeff Adrien maradt, aki tavaly még NBA-játékos volt, sőt, még a New Orleans Pelicans edzőtáborában is megfordult idén ősszel, jelenleg azonban nincs csapata. Épp egy hotel elöl várakozott, ahova egy vadiúj Mercedes tulajdonosa leparkolta a kocsiját. A TMZ Sports értesülései szerint Adrien elhajtott a kocsival, de hogy hogyan, azt senki nem tudja, a parkolócédula ugyanis nem volt nála, elvileg nem kaphatta volna meg a kulcsokat. Hat órán át furikázott vele Los Angelesben, mielőtt visszavitte volna a verdát a helyére, de a dolog kiderült, a kocsi tulaja pedig feljelentést tett, le is tartóztatták Adrient, 25.000 dolláros óvadék fejében engedték szabadon - állítólag a kosaras kárt is tett a kocsiban. Ezt a kocsit "vette kölcsön" az erőcsatár:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus