Hírmorzsák 2015-12-10 (21:30)

Durant a leghatékonyabb 1-1-ező a ligában, de a kiscsatár próbál minél kevesebbet vállalni a csapat érdekében. Cuban kiakadt, mert szerinte nem fújják a bírók a 3 másodperceket. A Forbes szerint eladó a Sixers. Jimmy Butler kérte Hoiberget, hogy ne cserélje le a negyedik negyed elején, de le kellett ülnie a padra. Byron Scott az idény végéig marad a Lakers vezetőedzője, a szezont követően döntenek sorsáról. Melónak nem tetszik, hogy lassan játszik a Knicks. Porzingis a BodyArmorral írt alá szponzori szerződést. Ma indul az All-Star gála szavazása. Elhunyt egy újabb legenda, ezúttal Dolph Schayes. Kijöttek a karácsonyi cipők az adidasnál és a Nike-nál (LeBron, Irving, Durant, Kobe) is. Steph Curry a fiataloknak próbálja bemutatni a kemény munkát (videó).

 

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant a leghatékonyabb a ligában az egy-egyeket tekintve, 1.21 pontot szerez Durant "izolációnként". A kiscsatár Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, ezen dolgozott évekig. Talán nem vállal 25-30 dobást mérkőzésenként, ahogy többen szeretnék tőle látni, de általában az a célja, hogy minél több pontot szerezzen minél kevesebb kísérletből, mert ez sokat segít a csapatnak is, a többieknek is jutnak helyzetek, így sokkal több pontot tudnak szerezni. Kihívás is ez számára, de olyan agresszív próbál lenni, amennyire csak tud, csak egyszerűen nem akarja túlerőltetni. Vannak persze olyan mérkőzések, amikor muszáj többet vállalnia, attól függ, hogyan alakul az adott mérkőzés.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban az Atlanta Hawks elleni vereséget követően kiakadt a bírókra, akik szerinte egyáltalán nem fújják a védő három másodperceket. Cuban az öltözőben jelenlévő riportereknek azt nyilatkozta, hogy tudja, nem a liga akarja ezt, egyszerűen mintha a játékvezetők nem figyelnének erre oda, pedig többször számoltak már hangosan, hogy 5, 6, 7... Ebben a szezonban több alkalommal jelezték már ezt a ligának videóbizonyítékkal alátámasztva, legutóbb pedig az NBA elismerte, hogy kilenc alkalommal maradt el a fújás erre vonatkozóan. Cuban szerint ezek nem 3.1, 3.2 másodperces, elengedhető jelenetek, hanem sokszor 6, 7, 8, egy esetben pedig 9 másodperces festékben tartózkodások, ők pedig hiába kiabálnak a padról emiatt.

Érdekes fejleménnyel állt elő a Forbes magazin, értesüléseik szerint ugyanis a Philadelphia Sixerst a közeljövőben eladhatja Josh Harris és David Blitzer. Az ok nem feltétlenül a csapat gyenge szereplése - emiatt például nem is biztos, hogy olyan rettenetesen nagy értéke van most az együttesnek -, hanem az, hogy a két üzletember a hírek szerint nagyon szeretne a potenciális londoni NFL-franchise tulajdonosa lenni (ez még nem eldöntött, hogy nyit-e a fociliga Európa felé ilyen szinten, de van már róla szó), ezért most megpróbálják felmérni a piacot, ki mennyit adna a Phillyért.

A Chicago Bullsnál az utóbbi időben nem sok minden sikerül, a Boston Celtics elleni összecsapáson megint a negyedik negyeddel volt gond, 12-2-vel kezdett a Celtics. A karriercsúcsot, 36 pontot dobó Jimmy Butler az ESPN-nek elmondta, hogy megmondta Fred Hoiberg vezetőedzőnek, ne cserélje le a negyedik negyed elején, mert tudta, hogy az utóbbi időben ekkor adták le az előnyeiket. Nem akar semmi rosszat mondani a csapattársaira, de ha ő a pályán van, talán elég energiát tudott volna a játékba vinni, aztán is le lehetett volna cserélni, úgyhogy mindenképpen játszatni kellett volna szerinte. Hoiberg üzenete világos volt, pihennie kell, de úgy gondolta, hogy 45 másodpercet vagy egy percet még kibírt volna a pályán. Megállíthatott volna 1-2 támadást, amivel lendületbe hozhatta volna csapatát, utána is leültethették volna a padra.

A Los Angeles Lakersnek az egész idényben nem megy, a második legrosszabb mérlegük van az NBA-ben, de a Los Angeles Daily News megerősítette a korábbi híreket, miszerint Byron Scott az idény végéig marad a vezetőedző, Mitch Kupchak GM és az elnök, Jim Buss is bíznak benne, úgyhogy nincs veszélyben az állása. Egy csapatközeli forrás azt állítja, hogy az idény végén fogják megnézni, hogy mi legyen Scott sorsa.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony több minden miatt ideges. Mint arról beszámoltunk, a folyamatos vereségek is frusztálják, illetve az is, hogy a bírók nem fújnak elég faultot rajta. Az ESPN úgy tudja, hogy Anthony amiatt is ideges, mert szerinte nagyon lassan játszik a Knicks, azt szeretné, ha sokkal nagyobb tempót diktálna a csapat. Derek Fisher vezetőedző az előszezonban elmondta, hogy szeretné gyorsítani a játékot, miután tavaly a harmadik leglassabb csapat a ligában a New York volt - némileg sikerült is ez, de így is csak 24-ek a 30 csapatos mezőnyben.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy lett erőcsatáruk, Kristaps Porzingis a BodyArmor sportitalokat gyártó céggel írt alá szponzori szerződést - többek között Rob Gronkowski, az NFL egyik legjobb tight endje is őket reklámozza.

Egy kis érdekesség: ne feledjétek, ma indul a 2016-os torontói All-Star gálára a szavazás a kezdő ötösökre.

Egy nem túl jó hír is napvilágot látott: 87 éves korában, rákos betegségben elhunyt Dolph Schayes. Az egykori center 16!!! évesen vezette a New York Egyetemet az NCAA négyesdöntőjébe, majd a Syracuse Nationals legendája lett az NBA-ben - ők költöztek később Philadelphiába és lettek a 76ers. A Syracuse egyetlen bajnoki címét 1955-ben szerezte, ennek volt az egyik alapja Schayes, aki 12 All-Star gálája mellett 12-szer volt az All-NBA első vagy második csapatában (6-6-os elosztásban), egyszer pedig ő volt a pattanókirály. 1973-ban lett a Hírességek Csarnokának tagja, 1996-ban pedig minden idők 50 legjobb játékosa közé választották. Isten nyugosztalja!

A végére a könnyedebb témák, képek. Kijöttek a karácsonyi cipők. Az adidasnál egységes lesz a szín:

A Nike-nál viszont LeBron James, Kyrie Irving, Kevin Durant és Kobe Bryant ezekben fognak pályára lépni - további képeket ezen a linken találtok:

A végére pedig Steph Curry maradt, aki a gyerekeknek próbálja bemutatni, milyen a kemény munka:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus