Hírmorzsák 2015-12-11 (10:45)

Adam Silver szerint Kobe-nak ott a helye az All-Star gálán, nem lesz mostanában európai All-Star, Jerry Colangelo philadelphiai kinevezéséhez pedig csak annyi köze volt, hogy bemutatta egymásnak a két felet, nem a liga kényszerítette a Sixerst váltásra. Egyelőre nem tisztázott, Luke Walton lehet-e nyugat edzője az All-Staron. Brett Brown már most nagyon jó kapcsolatot ápol Colangelóval. A Bucks árulja Miles Plumlee-t, a Clippers pedig Jamal Crawfordot. Kupchak és Jim Buss el fognak beszélgetni Scott-tal, ha vége a Lakers idegenbeli túrájának. LeBron nem akar pihenni, nem 31-32 perces játékosnak tartja magát. Sullinger szerint az édesanyjától örökölt feneke miatt pattanózik ilyen jól. Melónak ma hajnalban is meggyűlt a baja a bírókkal, Porzingis szerint a végén faultolták Anthonyt (videó).

Tegnap elindult az All-Star szavazás, a liga komisszárja, Adam Silver pedig azt mondta Jeff Zilgittnek (USA Today), hogy szerinte Kobe Bryantnek ott a helye a torontói összejövetelen. Silver nyilatkozatát akár felhívásnak is tekinthetjük a szurkolók felé, mert Bryant idei teljesítményével az edzők által szinte biztosan nem fog bekerülni a nyugati keretbe, de a nézők voksaival a kezdőben ott lehet - jó esély van rá egyébként, hogy be is fogják szavazni, hiszen ez az utolsó alkalom, hogy Kobe-t All-Staron láthatják. Silver azt is elmondta Zilgittnek, hogy logisztikai okok miatt egyelőre nincs tervben egy All-Star gála Európában, legalábbis a közeli jövőben ilyen biztosan nem lesz.

Az All-Star gálához tartozik, hogy Luke Walton itt sem könnyíti meg a liga helyzetét. Mint ismert, a két All-Star csapatot a két konferenciát vezető együttesek trénerei irányítják, de Pat Riley és a Showtime Lakers 80-as évekbeli dominanciája óta kétszer egymás után nem lehet ugyanaz az edző, így Steve Kerr biztosan nem lesz nyugat mestere. A liga egyik szóvivője, Tim Frank azt nyilatkozta az NBC Sportsnak, hogy egyelőre túl korai arról beszélgetni, hogy Walton lehet-e a nyugati AS-keret edzője - győzelmet még mindig nem szerzett hivatalosan az ideiglenes vezetőedző, de Hónap Edzője már volt és Év Edzője is lehet Kerr visszatérésétől függően. Frank szerint egyelőre nem lehet tudni, mikor lesz újra Kerr a Golden State Warriors kispadján, és még két hónap van az All-Star gáláig, ezért nem aktuális még ez a kérdés.

Adam Silver másról is nyilatkozott, nemcsak az All-Star gáláról - a SiriusXM NBA Radio adásában azt mondta, hogy Jerry Colangelo Philadelphia Sixersnél történő kinevezéséhez maximum annyi köze volt, hogy bemutatta egymásnak a Team USA menedzserét és Josh Harrist, a Sixers tulajdonosát, de ezt is inkább Harris kezdeményezte nála. Olvasta ő is, hogy mik jelentek meg a szerepvállalásáról, de egyáltalán nem volt arról szó, hogy a liga megmondta volna a Phillynek, hogy más irányba kell elindulniuk, vagy hogy a többi tulajdonos kényszerítette volna az NBA vezetőségét, hogy csináljanak valamit a Sixersszel.

Silver szerint egyszerűen rájöttek arra Harrisék, hogy a győzelem-vereség mutató mellett oda kell figyelniük a saját és a csapatuk megítélésére, illetve a szurkolókra is, ezért váltani akartak úgy, hogy az eredeti terveiket sem akarták teljesen a kukába dobni - tehát a rebuild marad, de szeretnék meggyorsítani. Megkereste őt Harris, és ekkor merült fel Colangelo neve, akivel Silver azóta kapcsolatban van, hogy 23 éve elkezdett dolgozni a ligában. Nagyon sokszor dolgoztak együtt, a Team USA miatt állandó az "összeköttetés" közöttük, és rengeteg alkalommal kérhette ki Colangelo tanácsát. Ő annyit mondott, hogy a két félnek találkoznia kellene és akkor majd meglátják, mi sül ki a dologból. Tisztázni akarta a helyzetet: ez nem a liga döntése volt, hanem a Sixersé, ők akartak változtatni.

Ha már szóba került a Sixers és Colangelo kinevezése, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Brett Brown vezetőedző már most nagyon jó kapcsolatot épített ki az elnökkel - a tréner Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, folyamatosan beszélnek Colangelóval utóbbi kinevezése óta. Nagy dolognak tartja Brown, hogy egy ilyen szakemberrel beszélheti meg, mit gondol erről vagy arról. Úgy érzi, felbecsülhetetlen értékű visszajelzéseket kap a Team USA vezetőjétől, akinek nagyon tiszteli az eddig elért eredményeit, a nagyon fényes és sikerekben gazdag múltját. Az ő véleményét különösen fontosnak és értékesnek tartja.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Milwaukee Bucks elérhetővé tette Miles Plumlee-t, a center csere útján vihető a wisconsini alakulattól. Plumlee-t az előző deadline-kor szerezte a Bucks a Phoenix Sunstól, de idén mindössze 6.3 percet, 1.7 pontot és 1.3 pattanót átlagolt 15 találkozón.

Még egy játékosnál merült fel a csere lehetősége, Michael Scotto (Sheridan Hoops) értesülései szerint ugyanis a Los Angeles Clippers Jamal Crawford csereértékét szeretné felmérni. A dobóhátvédet a nyár elején állítólag árulta a csapat, de akkor úgy döntöttek, hogy mégis inkább megtartják, nemrég pedig Josh Smith és Lance Stephenson esetében merült fel ugyanez a pletyka, de azt Doc Rovers elnök és vezetőedző cáfolta később - valószínűleg itt is meg fogja tenni.

Bár tegnap este arról számoltunk be, hogy Byron Scott pozíciója biztos az idény végéig a Los Angeles Lakers kispadján, Mark Medina (Los Angeles Daily News) információi szerint az aranysárga-lilák GM-je, Mitch Kupchak, illetve a franchise elnöke és egyik tulajdonosa, Jim Buss a Lakers mostani idegenbeli túrája után le fog ülni Scott-tal, hogy arról beszélgessenek a trénerrel, mégis mik az elképzelései a gárda fiatal játékosainak fejlesztésével kapcsolatban - szeretnék tudni, hogy mit gondol az edző, hogyan fog D'Angelo Russellékből jobb játékost faragni.

A Cleveland Cavaliers sztárjánál, LeBron Jamesnél az volt a terv, hogy ebben az idényben 34 perc körül fog átlagolni, ez azonban nem jött össze, 37.1 percet tölt a pályán mérkőzésenként, kereken egy perccel többet, mint az előző szezonban. LeBron a tegnapi edzés után Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, ő nem 31-32 perces játékos, egyszerűen ez nem ő. James szerint magas szinten játszik, jól dob, egyáltalán nincs csapata kárára, amikor a pályán van. Ha hátráltatná a Cavst, akkor kellene ülnie, de jól is érzi magát. Szeret mindig a középpontban lenni, nem a padon ülni. Ha egy csapatot nagyon gyorsan meg tudnak verni nagy különbséggel és a negyedik negyedben már pihenhet, akkor jó, de ha nem, akkor úgy érzi, a pályán kell lennie, ha nevezik a keretbe. Nem azt mondja, hogy 48 vagy 40 percet kell átlagolnia, de befolyással akar lenni a meccsekre.

A Boston Celtics erőcsatárát, Jared Sullingert a Chicago Bulls elleni győztes meccs után arról kérdezték, hogy mitől pattanózik ilyen jól mostanság. Sullinger az agresszivitása vagy testi ereje helyett édesanyját, Barbara Sullingert emelte ki, neki köszönhetően örökölte ugyanis fenekét, úgyhogy minden elismerés az anyukájának jár az erőcsatár szerint.

A New York Knicks sztárjának, Carmelo Anthonynak ma hajnalban sem volt több szerencséje a bírókkal, miután nemrég már elmondta, hogy szerinte nem kap elég fújást. A Sacramento Kings elleni mérkőzés legvégén érdekes körülmények között vállalta el az utolsó dobást, amiről annyit kérdezett az újságíróktól, hogy látták-e, és ha igen, akkor ugyan mondják már el neki, hogy mi a véleményük, akár Portlandben is (oda utazott a Knicks a következő meccsre). Melo elmondása szerint ott volt a dobóhelyzet, elég tiszta ráadásul, felemelte a labdát, a többiről meg inkább nem beszélne. Csapattársa, Kristaps Porzingis nyíltabban kimondta, hogy szerinte Anthonyt faultolták, elvitték a karját, de a lett azt is hozzátette, hogy nem fogja megítélni a bírói fújásokat. Nehéz dobás volt, de Melo már dobott be ilyeneket karrierje során. Most nem sikerült, ennyi.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus