Hírmorzsák 2015-12-11 (20:00)

Rose először játszott maszk nélkül, de lehet, hogy visszaveszi. A Sixers szóvivője cáfolta, hogy eladó lenne a franchise. A Pelicans fel akarja mérni Ryan Anderson iránti keresletet. Muhammad iránt a Clippers is érdeklődik. Kobe és Garnett történelmet írtak tegnap hajnalban. 53 éves korában elhunyt John "Hot Rod" Williams. Kevin Martin játszhat ma este, Klay Thompson és Iman Shumpert játéka csak a meccs előtt dől el, JR Smith és Irving biztosan nem lesznek még.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose először játszott maszk nélkül ma hajnalban, mióta az edzőtábor legelső napján arccsonttörést szenvedett. Rose a találkozót követően az ESPN munkatársának elmondta, hogy az orvosok már pár napja engedék neki, hogy ne hordja ezt a védőfelszerelést, de úgy döntött, hogy továbbra is hordani akarja. A Los Angeles Clippers elleni mérkőzés félidejében az öltözőben hagyta a maszkot, aztán már nem ment vissza érte, de elmondta, az is elképzelhető, hogy a következő találkozón megint viselni fogja.

A Philadelphia Sixers szóvivője cáfolta a Forbes tegnap esti információit, miszerint a csapat eladó lenne. Michael Preston John Fingernek (Comcast) azt nyilatkozta, hogy a Forbes értesülései pontatlanok. Josh Harris többször elmondta a múltban, hogy szeretné hosszú évekre megtartani a franchise-t, továbbra is szereti az együttest, úgyhogy ezek a pletykák valótlanok. Harris maga is elmondta, nincs szándékában eladni a Phillyt - az alapvető céljuk nem változott, szeretnének bajnoki címet nyerni a Sixersszel.

A Nola.com forrásai Ryan Anderson neve nemcsak a Markieff Morris-cserénél kerülhet elő, a New Orleans Pelicans ugyanis próbálja felmérni a terepet, és elég sok együttes érdeklődik az erőcsatár iránt. Ha elcserélik az erőcsatárt, akkor valószínűleg kiscsatár poszton akarnak erősíteni, illetve még egy scorert akarnak a padra, mert Dante Cunninghamtől és Alonzo Gee-től nem jön elég pont, Quincy Pondexterről pedig még mindig nem tudni, mikor térhet vissza - az ő térdét májusban műtötték. Annyi biztosnak tűnik jelenleg, hogy a Pels cseréli Andersont, ha a megfelelő ellenértéket megkapják érte.

Még mindig a cserepletykákkal kapcsolatos, hogy Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) információi szerint Shabazz Muhammad iránt a Los Angeles Clippers is érdeklődik - két napja ugyancsak ő jelezte, hogy a Los Angeles Lakers és a Brooklyn Nets is szeretné megszerezni a kiscsatárt. Wolfson újfent hozzátette, hogy Milt Newton GM továbbra sem akarja elcserélni Muhammadot. A Minnesotához tartozik az is, hogy Kevin Martin csuklója rendben van, játszhat ma este.

A ma esti meccsek margójára jöhet, hogy a Golden State Warriors dobóhátvédjéről, Klay Thompsonról a Boston Celtics elleni találkozó előtt dönt majd Luke Walton ideiglenes vezetőedző. Walton a riportereknek azt nyilatkozta, hogy nehány mozdulatnál érzett fájdalmat játékosa, és ha bármi probléma van a bokájával, akkor nem fogják erőltetni játékát. A Cleveland Cavaliersnél JR Smith el sem utazott a csapattal, mert beteg, az Orlando Magic ellen biztos nem lép pályára, de jó esély van rá, hogy hétfőn a Boston ellen játszani fog. A Cavsnél Iman Shumpertet egyébként aktiválták, de hogy játszik-e, az a mérkőzés előtti dobóedzés után dől el - Kyrie Irving még biztos nem.

A nap statisztikáját Kobe Bryant és Kevin Garnett szállította, de még tegnap hajnalról, a liga történetében ugyanis először fordult elő a Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers mérkőzésen, hogy két olyan játékos csapott össze egymással, akiknek egyenként megvolt a 20 évnyi rutinjuk a ligában.

Sajnos újfent elhunyt egy korábbi NBA-játékos, ezúttal John "Hot Rod" Williams távozott közülünk, 53 éves korában, rákbetegségben halt meg. Williams a 80-as évek második, illetve a 90-es évek első felében volt csere magasember a Cleveland Cavaliersnél, tehát a James előtti aranykorszakban játszott fontos szerepet - 2009-ig ő volt a franchise blokk-királya, Zydrunas Ilgauskas vette át tőle az első helyet anno. Három idényt lehúzott Phoenixben, illetve egyet Dallasban - ezekben a csapatokban már nem volt olyan meghatározó, de 1995 nyarán még többek között Dan Majerle-t és egy első körös picket adott érte a Suns. Isten nyugosztalja!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus