Hírmorzsák 2015-12-13 (21:15)

Jason Kidd szerint Steph Curry a mostani generáció Michael Jordanje. Barkley szerint Melónak jobb vezérnek kellene lennie, Anthony nem vette jó néven Sir Charles kioktatását. Popovich szerint Kobe visszavonulásával egy igazi egyéniséget veszít el az NBA. Harden példaképe gyerekkorában Bryant volt. Wade csapattulajdonos akar lenni egy nap. Beal próbál pozitív maradni, reméli, hogy a Wizards nem használja fel újabb sérülését majd a szerződés-tárgyalásokon. Irving mégsem játszik a Celtics ellen. Garnett már most nagy hatással van Townsra. Nick Young szerint a Yeezy 750 Boosts volt az oka annak, hogy megszületett első gólpassza Kobe-nak.

Mint ismert, ma hajnalban a Milwaukee Bucks legyőzte a Golden State Warriorst, így a 25. meccsén első vereségét szenvedte el a regnáló bajnok. A találkozót követően a Bucks vezetőedzője, Jason Kidd a Warriors sztárját, Stephen Curryt dicsérte - a tréner szerint Curry a mostani generáció Michael Jordanje. Az ő korosztályából mindenki olyan akart lenni, mint Jordan, a mostani srácok pedig Curry játékán nőnek fel.

A TNT szakkommentátora, Charles Barkley a Sacramento Kings - New York Knicks mérkőzésen azt mondta élő adásban, hogy szerinte Carmelo Anthonynak jobb vezérnek kellene lennie. Kedveli Melót, mint játékost, a Knicks pedig egy nagyon fiatal csapat, ahova próbál beilleszkedni a sztár, de ezt nem viheti túlzásba Barkley szerint, mert a többiek is az ő energiáiból próbálnak erőt meríteni. Melo Marc Bermannek (New York Post) elmondta, nem tudja, hogyan lehetne jobb vezér annál, mint amilyen vezér most, ezt a "titulust" egyébként mindenki máshogy értelmezi szerinte. Az viszont nagyon zavarja, hogy egy olyas valaki kritizálja, aki nem is ismeri, csak azt látja, amit a pályán mutat, de nem is találkoztak korábban, így nem érti, Barkley hogyan veheti elő őt. Azt is hozzátette, hogy ő nem Kobe Bryant vagy LeBron James, nem tud kiabálni a csapattársaival bizonyos helyzetekben. Beszélgetnek ők is, vannak kifejezetten csak a játékosoknak szóló meetingjeik nekik is, olyankor pedig elmondja a véleményét, de nem a pályán és nem olyan vehemensen, mint mások.

Kobe Bryant visszavonulásával kapcsolatban újabb ellenfelek nyilatkoztak. A San Antonio Spurs legendás trénere, Gregg Popovich szerint egy különleges személyiséget veszít el a liga, hiszen Bryant ikonikus figurája az NBA-nek, és ha közülük bárki visszavonul, az nagyon hiányzik a ligának, szurkolóknak és mindenkinek. Popovich szerint nem sok olyan játékos volt, aki tudta, hogyan kell estéről estére, hosszú éveken keresztül folyamatosan magas szinten teljesíteni, és Kobe egy volt közülük. A Los Angeles Lakers elleni ütközetekről az utóbbi 20 évben annyit mondott a tréner, hogy borzasztóan nagy csaták voltak mindig, néha ők jöttek ki belőle jobban, néha pedig az aranysárga-lilák - hét PO-párharcból négyszer a Lakers, háromszor a Spurs ment tovább.

Ma hajnalban a Lakers a Houston Rockets-cel csapott össze, a texasiak sztárja, James Harden pedig Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt nyilatkozta, hogy gyerekkora óta bálványozta Kobe-t. A Lakersnek szurkolt Harden, és láthatta, hogyan játszik, mennyi mindent ér el és micsoda harcos Bryant. A dobóhátvéd elmondta, a Kobe Bryant-korszaknak vége. Mindannyian tudták, hogy eljön ez a pillanat is, de ettől még szomorú dolog ez, hogy el is jutottak idáig. Harden azt is hozzátette, hogy az előző rájátszás során kapott bátorító üzeneteket Bryanttől, ami nagyon jól esett neki, hiszen régen ő volt a példaképe.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade Stephanie Ruhle-lal (Bloomberg) beszélgetett többek között arról is, hogy mi a terve a ligában azt követően, ha befejezi pályafutását. Wade úgy fogalmazott, hogy egy reneszánszember szeretne lenni - jelenleg úgy áll, hogy ha nem lehet tulajdonos egy együttesnél, akkor nem nagyon szeretne részt venni a munkában semmilyen formában egyetlen gárdánál sem. Korábban is lenyilatkozta már, de elmondta újra, hogy ha befejezi a játékot, akkor egy nap - nem tudja ő sem, mikor - szeretne tulajdonrészt valamelyik franchise-ban.

Mint arról reggel beszámoltunk, a Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal fáradásos törés miatt legalább két hetet kihagy. Maga az érintett Jorge Castillónak (Washington Post) azt nyilatkozta, hogy próbál olyan pozitív maradni, amennyire csak tud. Csalódott volt a diagnózis miatt, ugyanakkor meg is nyugodott némileg, mert már nem kell azon gondolkodnia folyton, hogy most megint előjött-e a sérülése vagy sem - sajnos igen. Mint ismert, Beal és a Wizards nem tudtak megegyezni idő előtt a hosszabbításról. A játékos annyit mondott erről, hogy fel fog épülni ebből a sérülésből is, nem akar ezen túl sokat morfondírozni. Még mindig tudja, hogy kicsoda és milyen játékos pontosan, és úgy érzi, a csapat többi része és a GM is tisztában vannak vele, mire képes a pályán. Beal abban reménykedik, hogy ezt a visszatérő fáradásos törtést nem fogja felhasználni az együttes ellene a szerződés-tárgyalásoknál.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving mégsem fog játszani a csapat Boston Celtics elleni összecsapásán a jövő hét elején, úgyhogy tovább húzódik Irving bemutatkozása.

A Minnesota Timberwolvesnál Kevin Garnett már elkezdte a mentorkodást, ami leginkább Karl-Anthony Townson látszik. Az idei draft 1/1-ese Scott Cacciolának (New York Times) elmondta, nagyon sokat beszélgetnek, nézi KG játékát és próbál tőle mindent megtanulni. Garnett azt javasolta Townsnak, hogy ne nagyon áruljon el semmi részletet arról, hogy mit gyakorolnak, és ehhez tartotta is most magát a center - szerinte vannak olyan dolgok, amelyeket mindenki láthat akár a meccseken is, de van nagyon sok olyan kis apróság is, amit nem igazán. Towns édesapja már észre is vette fián Garnett hatását - Karl Towns szerint KG egy valódi építész (valószínűleg alakított fiatal társán nem keveset).

A végére pedig a Los Angeles Lakers swingmanje, Nick Young maradt, aki a minap írta alá szponzori szerződését az adidasszal, és nem is akárhogyan mutatkozott be. A lent látható cipőt viselte a ma hajnali, Houston Rockets elleni összecsapáson (ezt a cipőt egyébként Kanye West tervezte és Adidas Yeezy 750 Boosts a neve), ráadásul kiosztotta karrierje első gólpasszát Kobe Bryantnek - több mint két éve csapattársak. Young az Associated Press munkatársának elárulta muszáj volt stílusos belépővel indítania most, hogy az adidasnál van ő is. Többen aggódtak Swaggy egészségéért, elég sérülésveszélyesnek tűnik a cipő, ráadásul Young saját bevallása szerint sem volt abban biztos, hogy jó lesz-e ez neki, de jól érezte magát, semmi gond nem volt, sőt, szerinte ez a cipő volt az oka, hogy Kobe-nak végre gólpasszt tudott adni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus