Hírmorzsák 2015-12-14 (10:45)

Kobe Harden játékát dicsérte, Harden szerint Bryant az ő Jordanjük. Dwight Howard szerint nem utálják egymást Kobe-val, minden idők egyik legnagyobb játékosának tartja volt csapattársát. Bickerstaff szerint Howard nagyon sokféleképpen tudja befolyásolni a meccseket, nincs szükségük rá, hogy sok pontot dobjon. Noel szemsérülést szenvedett. Brett Brown szerint Mike D'Antoni szerződtetése már Jerry Colangelo kinevezése előtt is felmerült a Sixersnél. Batum szerint a tavalyi Blazers még egyszer megpróbálhatta volna a bajnoki címet megszerezni, de megérti Aldridge döntését. Irving már kész a visszatérésre, de Blatték extrém óvatosak akarnak vele lenni. Nőtt a nézettség Európában a vasárnapi matiné-meccseket vizsgálva. A Bucks-szurkolók már előre készültek a Warriors legyőzésére. D-Liga hírek (Ennis, Ryan Kelly, Black, Anthony Brown).

Tegnap este írtunk már róla, hogy a Houston Rockets sztárja, James Harden gyerekként bálványozta az idény végén visszavonuló Kobe Bryantet. A Rockets és a Los Angeles Lakers tegnap hajnalban összecsaptak, a meccs után pedig Kobe-nak is volt egy-két kedves megjegyzése Harden felé. Bryant azt nyilatkozta Calvin Watkinsnak (ESPN), hogy nagyon úgy tűnik, megtalálta Harden a saját játékát. Már az egyetemen is nagyon tetszett neki az, amit a fiatal játékostól látott, de a profik között a középtávoli dobásait is nagyon összerakta, most már tud triplát dobni, betörni, és labdavezetésből is bármikor képes sikeresen ráemelni a labdát - félelmetes kosaras lett.

Természetesen Houstonban is sokan kiabálták a "Kobe, Kobe, Kobe" rigmust, ami Hardent egyáltalán nem zavarta saját elmondása szerint, sőt. Szerinte Bryant egy legenda, akinek ez az utolsó idénye, úgyhogy ő is kiabálta a többiekkel ezt. Michael Jordant sose látta Harden játszani, de Kobe az ő Jordanjük, akit utoljára láthatnak most ebben a szezonban.

A Dwight Howarddal ápolt viszonyáról azt mondta Bryant, hogy ő egy versenyző típus, úgyhogy a pályán nem visel el semmi hülyéskedést. Mindig is próbált konfrontálódni a meccseken, még a barátaival is, de ezen túl lehet lépni, egyáltalán nem személyes az, amit ad vagy kap a pályán mondjuk trash talkban, az ilyen dolgokat szerinte el kell tudni engedni. Howard szerint mindenki szerette volna úgy feltüntetni, hogy ők mennyire utálják egymást, de ez nem így van. Egy kis poénkodás után a center elmondta, hogy Kobe minden idők egyik legjobb játékosa, bármelyik városban játszik, ennek megfelelően búcsúznak tőle, és szerinte minden játékos arra vágyik, hogy pályafutása végén így fogadják majd.

Howardról jelenlegi vezetőedzője, JB Bickerstaff is nyilatkozott - a centernek a szokásosnál jóval csendesebb szezonja van, mindössze 12.7 pontot átlagol, ami újoncidénye óta a legkevesebb tőle. A játékos Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, nincs gondja a kisebb szerepkörrel, a tréner szerint pedig nagyon fontos számukra, hogy Howard a jelenlegi feladatait látja el maximálisan, nem mást próbál csinálni. Bickerstaff szerint Howard nem egydimenziós játékos, többféleképpen tudja befolyásolni a meccseket, nem kell ehhez rengeteg pontot dobnia. Amíg ezt felfogja játékosa, és amíg a társai is éreztetik vele, mennyire fontos a gépezetben így is, addig az edző szerint Howard elégedett is lesz a jelenlegi szerepével, és mindent meg fog tenni a csapat sikeréért.

A ma hajnali Toronto Raptors - Philadelphia Sixers összecsapás harmadik negyedében Nerlens Noel szemsérülést szenvedett - bekapott egy könyököst a Raptors irányítójától, Kyle Lowrytól. Noelt azonnal az öltözőbe kellett kísérni, majd kórházba kellett szállítani. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen súlyos a gond, de Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy nem tudja még, Noel velük utazhat-e Chicagóba, ahol ma este játszik majd a csapat.

Ha már Sixers: Brown a Toronto elleni mérkőzés előtt a riportereknek elmondta, nincs köze Jerry Colangelo kinevezésének a Mike D'Antoni iránti érdeklődéshez - mint arról tegnap reggel írtunk már, D'Antonit segédedzőnek szeretné a Sixers. Brown úgy fogalmazott, hogy egy igazi veterán tréner szerződtetéséről már jó ideje szó van a csapatnál. Vance Walberg és Chad Iske az előző szezonban távoztak, és akkor úgy döntöttek, hogy a meglévő stábbal folytatják. Nagyon kedveli továbbra is a segédedzőit Brown, de ki szeretnék bővíteni a stábot. Igazából csak a hír időzítése volt szerinte idegesítő, jó ideje szó van már erről, nem most került ez elő, hogy kinevezték Colangelót.

A Charlotte Hornets kiscsatára, Nicolas Batum Joel Brighamnek (Basketball Insiders) elmondta, szerinte egyszer még megpróbálhatta volna a tavalyi Portland TrailBlazers a bajnoki címet megszerezni, persze LaMarcus Aldridge távozása sok mindent megváltoztatott. A francia játékos megérti az erőcsatár döntését, hiszen LMA nagyon sok mindent tett a Portlandért, de a San Antonio Spursszel azonnal esélye nyílt bajnoki címet nyerni, úgyhogy Batum szerint nagyon sokan pontosan ugyanezt tették volna, mint Aldridge. El akart menni volt csapattársa egy másik együtteshez bajnoki címet nyerni, ezt tiszteletben tartja, egyáltalán nem mérges rá, csak meglepődött. Jól érezte magát a Blazersnél, szerinte jó csapatuk is volt, de itt az ideje továbblépni.

A Cleveland Cavaliers irányítójáról, Kyrie Irvingről tegnap este írtuk már, hogy kedden, a Boston Celtics ellen sem játszik még, pedig Dave McMenamin (ESPN) értesülései szerint abszolút készen áll a visszatérésre a sztár. Bár teljes értékű edzésmunkát végez és jól is néz ki a tréningeken a játékmester, David Blatt vezetőedző azt nyilatkozta, hogy extrém óvatosak akarnak lenni a játékos esetében. Bár korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy január előtt biztosan játszik Irving, az egyik Cavs-forrás McMenaminnek azt mondta, hogy ha ezzel javítanák annak az esélyét, hogy a játékos egészségesebb legyen a rájátszásra, akkor februárig is halogatnák a sztár visszatérését - ez azért szinte biztosan nem fog megtörténni, tekintve hogy Irving már teljesen egészséges egy ideje.

Egy kis érdekesség: A 2013/14-es idényhez képest 32%-kal nőtt a nézettség Európában a vasárnap esti meccsekre, ami nem véletlen, közép-európai idő szerint 21:30-kor kezdődött idén a legtöbb vasárnapi matinémeccs. 

D-Liga hírek. A Memphis Grizzlies visszahívta James Ennist az Iowa Energytől - a kiscsatár három mérkőzésen 36.8 percet és 23.3 pontot átlagolt lent. A Los Angeles Lakers a Los Angeles D-Fendershez küldte Ryan Kellyt, Anthony Brownt és Tarik Blacket.

A Milwaukee Bucksnál készültek a Golden State Warriors megverésére tegnap hajnalban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus