Hírmorzsák 2015-12-14 (21:45)

Változnak a Hall of Fame-be választás szabályai, Iverson mellett Shaq és Yao is bekerülhet már jövőre. Durant és DeRozan lettek a hét játékosai. Rondo azt kiabálta Bill Kennedy játékvezetőnek, hogy meleg, a bíró be is vallotta ma, hogy az. Westbrook komoly összeget adományozott a UCLA-nek. Love-ot a Celtics, a Suns és a Blazers is próbálta elérni a nyáron, senkivel nem beszélt. JR Smith szurkolt a Warriorsnek, hogy az egymás elleni meccsükig hibátlanok legyenek. A Knicks irányítót akar, nyáron Conley vagy Rondo, év közben Jennings lehet a kiszemeltjük. A Philly Shane Battier-t és Elton Brandet akarja. Noel nem játszik ma este. Winslow a Wikipedia miatt tudta elvégezni a sulit. Antetokounmpo Justin Bieber lett (videó). A Nike bemutatta a Kobe 11-et (videó).

Scott Howard-Cooper (nba.com) értesülései szerint a liga változtatni fog a Hall of Fame-be választás szabályain - jelenleg 5 teljes szezonnak kell eltelnie, mire valakit jelölni lehet, így gyakorlatilag 6 év is eltelik, mire valaki ténylegesen a Hírességek Csarnokának tagja lesz, ezt szeretnék 4 teljes szezonra, tehát gyakorlatilag 5 évre csökkenteni. Hivatalos bejelentés a héten várható, de ha ez ténylegesen megtörténik, akkor mindenki egy évvel korábban lehet HoF tag, mint azzal eredetileg számoltunk. Ez a következő turnusban annyit jelentene, hogy Allen Iverson mellett bekerülhetne Shaquille O'Neal és Yao Ming is a halhatatlanok közé.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan, illetve az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. DeRozan 4-0-s héten van túl a kanadai együttessel, ami alatt 24 pontot, 5 pattanót, 3.8 gólpasszt és 1 szerzett labdát átlagolt 51.7%-os mezőny, illetve 91.9%-os büntetőmutatóval. Durant és a Thunder szintén 4-0-s héten van túl, ezalatt a kiscsatár 27.3 pontot, 8.8 pattanót és 6.3 gólpasszt tett a közösbe fellépésenként 1.8 szerzett labda mellett. KD 59.7% volt a mezőnymutatót nézve, a vonalról pedig 96.3% (26/27).

Ha már OKC: a csapat másik sztárja, Russell Westbrook a UCLA egyetem történetének legnagyobb adományát adta az intézménynek, amelyet egy korábbi sportolójuk ajánlott fel az egyetem számára. A pontos összeget nem tudni, de valószínűleg nem kis összegről lehet szó, ugyanis a UCLA fiú kosárcsapatának gyakorló pályáját ezentúl Russell Westbrook Courtnak hívják majd. Az irányító elmondta, hogy két évig járt a UCLA-re, és nagyon szeretett volna visszaadni valamit az itt kapott lehetőségekért és emlékekért, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ő is Bruin.

A UCLA-n Westbrook csapattársa volt Kevin Love, aki Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) a szabadügynökpiacról mesélt. A Cleveland Cavaliers erőcsatára azt mondta, hogy több együttes is megkereste - Haynes forrásai szerint a Boston Celtics, a Phoenix Suns és a Portland TrailBlazers is -, de senkivel nem beszélt, kivétel a Cavs GM-jét, David Griffint rögtön a piac nyitása után. Szerinte senki nem értette meg, hogy mikor azt mondta, eldőlt a dolog, tényleg el is dőlt, hogy marad a Clevelandnél. Átgondolt minden lehetőséget, de sehol nem lett volna ekkora esélye nyerni. Máshol jobb átlagai lettek volna, a Cavsnél viszont a saját játékát játszhatja, és nagyon jó a kapcsolat a játékosok között.

Szintén a Clevelandhez tartozik, hogy JR Smith az ESPN-nek elmondta, szomorú volt, hogy a Golden State Warriors kikapott a Milwaukee Buckstól. Mikor a Boston Celticsszel játszott a Warriors egy nagyon szoros mérkőzést egy nappal a Bucks elleni vereség előtt, akkor is szurkolt a Golden State-nek, hogy nyerjenek, mert azt akarta, hogy addig hibátlanok legyenek, amíg a két gárda nem találkozik karácsonykor.

A heti statisztikákhoz tartozik, hogy a pontkülönbség táblázaton a San Antonio Spurs beérte a Golden State Warriorst, most már holtversenyben első helyen áll a két együttes +13.0-s pontkülönbséggel az összes mérkőzést figyelembe véve. Cleveland Cavaliers a hét "nagy visszatérője", miután +5.7-tel újra a Top5-ben vannak, a negyedikek az Oklahoma City Thunder (+7.1) mögött. A teljes listát ezen a linken eléritek.

A New York Post értesülései szerint a New York Knicks első számú prioritása az irányító poszt megerősítése, és legkésőbb a nyár folyamán szeretnék megoldani ezt a problémát - Jose Calderon (talán) a leggyengébb kezdő egyes jelenleg a ligában, Jerian Grant pedig még nagyon kiegyensúlyozatlan, ami nem csoda, hisz újonc. A Knicks nyári célpontjai Mike Conley és Rajon Rondo lesznek - lesz bőven sapka alatti helye a New Yorknak (is) -, viszont lehet, hogy korábban is szeretnének lépni az ügy érdekében, akkor pedig Brandon Jennings lehet a célpontjuk. Jennings állítólag több gárdánál is szóba került, de mindenki látni szeretné előbb pár mérkőzésen, hogy milyen formában van Achilles-szakadását követően.

Ha már Rajon Rondonem véletlenül kapott egymeccses eltiltást a Boston Celtics elleni kiállítása után - mint ismert, nem hagyta el időben a pályát és elég súlyos dolgokat vágott a játékvezető fejéhez. Mint kiderült, Rondo azt fogalmazta meg kicsit erősebben, hogy Bill Kennedy a saját neméhez vonzódik, ami ma kapott egy újabb csavart: a bíró a Yahoo Sportsnak elárulta, hogy tényleg meleg. Kennedy azt mondta, azért vállalja fel ezt, hogy másokat is arra bíztasson, ne hagyják, hogy egyesek elérjék, hogy szégyelljék magukat emiatt. Rondo a harmadik játékos, akit ilyen odaszólás miatt tiltanak el - a játékos egyébként nem nyilatkozott a mai edzés után, Karl szerint ez nem jellemző az irányítóra, és nagy csalódás, hogy ezt hallja róla.

A Philadelphia Sixers természetesen továbbra is téma. David Aldridge (nba.com) mai cikkében kitért arra, hogy forrásai szerint Adam Silver igenis komoly szerepet játszott abban, hogy Jerry Colangelo a csapat elnöke lett - összehozta a Team USA vezetőjét Joshua Harris tulajdonossal, így a két fél meg tudta beszélni a gárda újjáépülési folyamatával kapcsolatos dolgokat, aggályokat. Aldridge értesülései szerint David Stern ex-commish is segített abban, hogy Colangelo és a Sixers megegyezésre jutottak.

A szakmai stábhoz kapcsolódva Aldridge annyit jegyzett meg, hogy forrásai szerint Mike D'Antoni pár héten belül el is kezdi a munkát a Phillynél, meg fognak egyezni a korábbi vezetőedzővel, így ő lesz Brett Brown első számú segítője, másrészt Shane Battier-t és Elton Brandet akarják még megszerezni. Azt nem tudni, hogy milyen minőségben, hiszen játékosként elvileg mindketten visszavonultak, de hogy edzőként vagy a vezetőségben foglalkoztatnák őket, esetleg mentorként érkeznének a fiatalok mellé példát mutatni, azt nem lehet egyelőre pontosan tudni.

Szintén ide tartozik, és nem meglepő, de Nerlens Noel ma este nem játszik a Chicago Bulls ellen, miután ma hajnalban, a Toronto Raptors elleni összecsapáson kapott egy könyököst és szemsérülést szenvedett.

A könnyedebb témákhoz tartozik, hogy a Miami Heat újonca, Justise Winslow érdekes kinyilatkoztatást tett twitteren, miszerint iskolai tanulmányaiban a Wikipediának elég komoly szerepe volt. Az oldal nemrég adományokat kezdett el gyűjteni, amit látott Winslow is, amire annyit írt, hogy lehet, hogy neki is küldenie kellene pénzt, mert a középiskolát se végezte volna el, ha nincs a Wikipedia, a Duke-on az egy évét pedig pláne nem.

A Milwaukee Bucks görög játékosa, Giannis Antetokounmpo Justin Bieber lett egy rövid időre:

A legvégére pedig Kobe Bryant maradt, a Nike ugyanis bemutatta a Kobe 11-et:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus