Hírmorzsák 2015-12-15 (10:45)

Rondo beszólása miatt óriási botrány alakult ki a ligában - az irányító magyarázkodott, Divac és Ranadive elnézést kért, Gregg Popovich nem lepődött meg, Cousins pedig most próbált All-Star szavazatokat gyűjteni Rondónak. Popovich megelőzte Adelmant, már az All-Time lista 8. helyén áll. Porzingis szerint nem a "rookie wall" az oka gyengélkedésének, Melo reméli is, hogy nem hisz ebben csapattársa. Curry előnye csökkent a PER-listán. Harrison Barnes ezen a héten még biztosan nem játszik. Joergert még ma meneszti a Grizzlies John Hollingerrel együtt? Hollis-Jefferson kedvenc Star Wars szereplője E.T. Az új Kobe 11-esből 20 aláíratott darabot elrejtettek a világ minden táján. Redick nem akart táncolni (videó).

A tegnapi nap legnagyobb botrányát a Sacramento Kings irányítója, Rajon Rondo szolgáltatta, miután kiderült, hogy a mexikóvárosi, Boston Celtics elleni mérkőzésen Bill Kennedy játékvezetőre elég kemény szavakkal olvasta rá, hogy meleg. Természetesen mindenki megszólalt az ügyben, bár pont Rondo nem nagyon beszélt a riporterekkel, de aztán twitteren azt írta, hogy az érzelmei irányították a meccsen cselekedeteit, dühös volt, de ezek a megnyilvánulásai abszolút nem tükrözik az érzéseit azok iránt az emberek iránt, akik saját nemükhöz vonzódnak. Nem akart megbántani és megsérteni senkit.

A csapat GM-je, Vlade Divac Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elmondta, Rondo olyan dolgokat vágott a játékvezető fejéhez, amik elfogadhatatlanok. Azt mondta, hogy közleményben kérnek majd elnézést, amit Vivek Ranadive tulajdonossal meg is tettek - az ilyenkor szokásos dolgokat mondták el, elhatárolódnak ezektől a kijelentésektől, teljes mértékben az ilyen megnyilvánulások ellen vannak, abszolút nem tükrözik az elhangzott mondatok a franchise körüli kultúrát. Divac szerint beszélt Rondóval, aki megbánta tettét, ugyanazokat elmondta neki is az irányító, amit kiírt twitterre. A szakvezető beszélt Bill Kennedyvel személyesen is, elnézést kért az egész klub nevében. Spears forrásai szerint egyébként Rondót nem sújtja további büntetéssel a liga - egymeccses eltiltást már kapott.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich is megszólalt az ügyben, ő Tim Bontempsnek (Washington Post) azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem lepődött meg Rondo mondatain, hiszen mindenhol ezt látni, hallani. Gyomorforgató szerinte az eset, mert Kennedy a pályán és azon kívül is nagyszerű ember, az meg mindenkinek a magánügye és csak az adott emberre tartozik, senki másra, hogy ki melyik nemhez vonzódik. Egyébként Rondo "bocsánatkérése" nagyon sok embernél, szakírónál és a liga környékén dolgozónál kiverte a biztosítékot, mert elnézést konkrétan nem kért az irányító tetteiért. Csapattársának, DeMarcus Cousinsnak egy rettentő szürreális posztot sikerült tegnap este produkálnia. A center a nagy felháborodás közepette twitterre kiírta, hogy #NBAVote @RajonRondo - így is lehet szavazni az All-Star gálára, az időzítés viszont...

Ugyancsak Popovich-hoz tartozik egy jóval pozitívabb kicsengésű téma is, a San Antonio Spurs ma hajnali győzelmével ugyanis a trénerlegenda megelőzte Rick Adelmant, 1043 győzelemmel most már ő áll az örökranglista 8. helyén. Pop mérlege egyébként 1043-475, ami a harmadik legjobb arány azok között a trénerek között, akik legalább 500 NBA-mérkőzésen vezetőedzők voltak.

A New York Knicks erőcsatárának, Kristaps Porzingisnek az utóbbi időben nem nagyon megy, legutóbbi öt mérkőzésén csak 12.1-es PER mutatót tudott összehozni, de a lett játékos Justin Tasch-nek (New York Daily News) elmondta, szerinte nem érte el az ún. "rookie wall"-t, aminél az újoncok általában a sok meccs okozta fáradtság miatt kicsit megtorpannak. Porzingis szerint nem erről van szó, egyszerűen volt pár gyengébb meccse, ennyi, de ilyen előfordul és nem csak az elsőéves játékosokkal, hanem mindenkivel. Már a következő mérkőzésre tekint előre, próbál olyannyira felkészülni, amennyire csak lehet. Saját bevallása szerint azt se tudja, mi az a rookie wall - hullámhegyek és völgyek mindig lesznek, főleg hogy ez az első idénye.

Csapattársa, Carmelo Anthony szerint sincs nagyobb gond a lett kosarassal. December van, huszonvalahány mérkőzés telt el, Melo pedig reméli is, hogy nem hiszi el Porzingis, hogy elérte ezt a bizonyos "rookie wall"-t, mert szerinte sem létezik ilyen dolog.

Ha már szóba került a PER, akkor itt említsük meg, hogy továbbra is a Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry vezet a vonatkozó listán, de 34.9-ről 33.6-re esett vissza az előző héten - a második és a harmadik továbbra is az Oklahoma City Thunder két sztárja, Russell Westbrook (31.0) és Kevin Durant (29.9). LeBron James volt a hét előrelépője, a hatodikról a negyedik pozícióba ugrott a Cleveland Cavaliers sztárja (27.2). A Top25-öt ezen a linken eléritek.

A sérültlistához tartozik, hogy a Golden State Warriors ideiglenes vezetőedzője, Luke Walton tegnap lenyilatkozta, Harrison Barnes biztosan nem lép pályára ezen a héten sem - a hétvégén vizsgálják meg újra a kiscsatár sérült bal bokáját, utána döntenek arról, hogy játékra jelentkezhet-e a jövő héten. A Memphis Grizzliesnél Tony Allen a térde miatt hiányzott az utóbbi időben, ma hajnalban, a Washington Wizards ellen sem játszott, de Jorge Castillo (Washington Post) értesülései szerint már kérdéses volt pályára lépése, úgyhogy ő valószínűleg hamarosan visszatérhet.

Ha már a Grizzlies szóba került, akkor itt lehet megemlíteni egy pletykát, ami még tegnap esti, de nagyon óvatosan kell kezelni, mert nem a legismertebb újságírótól származik, és akkor még finoman fogalmaztunk. Brian Geltzeiler (HoopsCritic) ligaforrásokra hivatkozta azt állította, hogy Dave Joerger vezetőedzőt egy napon belül, tehát még ma meneszthetik - mivel ma hajnalban nyert a Memphis, valószínűleg ez nincs most napirenden az együttesnél. Geltzeiler azt is hozzátette, hogy információi szerint a vezetőségben dolgozó, korábban újságíróként híressé váló John Hollinger is nagyon vékony jégen táncol, neki is kifelé áll a szénája.

A Brooklyn Nets újonc swingmanjét, Rondae Hollis-Jeffersont kérdezték, hogy ki a kedvenc Star Wars szereplője. A játékos ugyan sérült, de a választ leadták a ma hajnali meccsen a kivetítőn: RHJ kedvenc Star Wars szereplője E.T.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, a Nike bemutatta az új, Kobe Bryant nevével fémjelzett cipőjét, a Kobe 11-et. Bryant egy Periscope videóbemutatón elárulta, hogy ebből a cipőből 20 aláíratott párt el fog rejteni a világ minden táján. Kobe elmondása szerint lesznek kérdések, amik segítséget jelentenek majd a megtalálásban, ezeket lehet a megfejtés kulcsaiként, nyomként használni. Néhány ezek közül a szokásos lesz, a gyerekkorával kapcsolatosak, de lesznek olyanok is, amik kifejezetten az új cipővel kapcsolatos újításokra utalnak, mert a sztár szerint fontos, hogy a fogyasztók megismerjék, megértsék a terméket. A játék elvileg december 22-én lesz, tehát több mint két héttel azt megelőzően, hogy január 9-én a boltokba kerül a Kobe 11.

A legvégére pedig a Los Angeles Clippers dobóhátvédje maradt, JJ Redick rohamléptekkel fejezte be ma hajnali, mérkőzés utáni interjúját - a hírek szerint a dolog hátterében az áll, hogy aki utoljára ér be a Clippers öltözőjébe, annak táncolnia kell mostanában:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus