Hírmorzsák 2015-12-15 (21:45)

Cousinsért bejelentkezett a Celtics, a Bulls és a Heat is. Dwight Howard nem érzi jól magát a Rocketsnél, elcseréli még idén a Houston és a Miami rámozdul a centerre? A Houston Terrence Jonest cserélné. Rondo kimásolta Kobe 2011-es elnézéskérését. Justin Anderson nem eladó a Mavsnél. Foye és Hickson is cserélhető lesz a Denvernél. Joerger szerint butaság, hogy a Grizzlies hamarosan meneszti. Larry Brown szerint 5 perc alatt rendet tudna tenni a Sixersnél, Allen Iversont pedig foglalkoztatnia kellene a csapatnak. Noel szemsérülése nem súlyos. Lillard szerint neki és McCollumnak a társak kiszolgálásában fejlődni kell. A Bucks-marketing elindult a Warriors legyőzése után.

Michael Scotto (SheridanHoops) értesülései szerint a Boston Celtics, a Chicago Bulls és a Miami Heat is megkereste a Sacramento Kingst, mindhárom együttes DeMarcus Cousinsért akar cserélni. Scotto forrásai szerint a Kings meghallgatja az ajánlatokat, de egyelőre nem akarja feltétlenül mozdítani a középjátékost.

Chris Sheridan (SheridanHoops) némileg a semmiből rukkolt elő egy hírrel: forrásai szerint Dwight Howard nem elégedett helyzetével a Houston Rocketsnél - állítólag az nem tetszik neki, hogy James Harden mögött másodhegedűs -, és elképzelhető, hogy a csapat a szezon során megpróbálja majd elcserélni - Howard kiléphet kontraktusa utolsó évéből a nyár folyamán. Sheridan információi szerint a Miami Heat egy Hassan Whiteside köré épülő csomaggal jelentkezhet be Howardért, de egyrészt sok a feltételes mód, másrészt a SheridanHoops egyébként sem a legmegbízhatóbb forrás, így sem ezt, sem a Cousins-pletykát nem kell egyelőre véresen komolyan venni.

Ugyancsak a Rocketshez kapcsolódik, hogy a csapat próbálja javítani állományát, és Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint Terrence Jones beáldozásán gondolkodnak, érte próbálnak meg erősíteni, és több együttessel is tárgyalásban állnak az erőcsatárról. Részleteket nem tudni, de Jones neve már Markieff Morrisszal kapcsolatban is felmerült, amikor a Phoenix Suns erőcsatárának esetleges cseréjéről volt szó.

A további cserepletykákhoz tartozik, hogy Zach Lowe (Grantland) információi szerint a Dallas Mavericks elutasított minden informális érdeklődést Justin Anderson iránt - a swingmant idén húzta a texasi együttes a draft első körében. A hírek szerint Mark Cuban tudja, hogy több fiatalt nem pazarolhatnak el, ezért nem hajlandó cserélni Andersont. Steve Kyler (Basketball Insiders) pedig úgy tudja, hogy a Denver Nuggets hamarosan elérhetővé teheti JJ Hicksont és Randy Foye-t - mindkét kosaras lejáró szerződésű, hosszútávon egyikükkel sem számol a coloradói alakulat.

Volt pletyka a minap a Memphis Grizzliesről és arról is, hogy Dave Joerger vezetőedzőt még ma menesztik, de maga az érintett nyilatkozta azt, hogy jó nagy butaság volt ez a kacsa vele kapcsolatban. Joerger úgy fogalmazott Clay Bailey-nek (Associated Press), hogy manapság ha valaki leír valamit a közösségi médiában, a történet azonnal életre kel néhány "forrás" által. A Memphis egyébként meglepő módon eddig szenvedett csak a szezon során, de a tréner szerint nincs nagy gond, nem érti, hogy mi a nagy izgalom tárgya.

A Philadelphia Sixers volt vezetőedzője, a jelenleg az SMU egyetemet irányító Larry Brown kifakadt attól, ami a Phillynél történik. Brown a CBS Sports munkatársának elmondta, nagyon nem tetszik neki a jelenlegi Sixers, és reményei szerint jó barátja, Jerry Colangelo gyorsan változtatni fog a dolgok menetén. Törődik a csapattal, mert Philadelphia nagyszerű város, és örökre emlékezetes dolgokat élt át a klubnál. Nem akar túl szigorú lenni velük, mikor amúgy sem megy nekik, de a veteránok hiánya Brown szerint nagyon meglátszik. Szeretne segíteni, és úgy érzi, hogy 5 perc alatt tudna változtatni a dolgokon a Phillynél. Azt is hozzátette, hogy Allen Iversont foglalkoztatni kellene szerinte, mert a fiatalok nagyra tartják a franchise ikonját.

Szintén a Sixershez tartozik, hogy szerencsére Nerlens Noel szemsérülése nem túl súlyos - a magasember vasárnap kapott egy könyököst Kyle Lowrytól, amire a csapat azt hitte, komoly gond lesz, de most úgy tűnik, mégsem lesz az. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) azt mondta, hogy Noelt egyelőre zavarja a fény, úgyhogy TV-n is csak óvatosan nézte a ma hajnali, Chicago Bulls elleni mérkőzést - a játékos küldött is neki egy üzenetet félidőben, hogy segítsen a taktikában. A tréner szerint az jó jel, hogy humoránál van játékosa - ők egyébként is mindent megtettek, amit kellett, nem tették azonnal gépre, ennyi volt a feladatuk, a többi majd kiderül.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard Malika Andrewsnak (Associated Press) elmondta, tudja, hogy neki és CJ McCollumnak fejlődniük kell a társak kiszolgálásában - dicsérte is csapattársát a New Orleans Pelicans elleni mérkőzésen a végjátékban nyújtott produkciójáért. Lillard szerint az ő feladatuk, hogy a többiek jobbak legyenek mellettük, illetve hogy olyan helyzetekben játsszák meg őket, ahonnan sikeresek tudnak lenni. Olyan csapatot kell alkotniuk, ami ellen nem élvezet játszani.

A tegnapi Rajon Rondo-botrányhoz kapcsolódik, hogy a Sacramento Kings irányítója valószínűleg kimásolta Kobe Bryant 2011-es nyilatkozatát, miután a Los Angeles Lakers sztárja is hasonló helyzetbe keveredett egy játékvezetővel - szinte szóról szóra ugyanazokat a kifejezéseket használta most twitteren Rondo (vagy valaki a nevében, aki a közösségi média oldalait kezeli), amiket anno Kobe. Az mindenesetre sokat nem segít a helyzetén, hogy elnézést nem kért, és úgy tűnik, még két önálló gondolatot sem tudott az internetre vésni.

Beindult a marketing-hadjárat, miután a Milwaukee Bucks egy újabb nagy sorozatot tört meg, ezúttal a Golden State Warriorsét - de korábban a Los Angeles Lakers 33 győzelmet számláló szakasza is rajtuk bukott meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus