Hírmorzsák 2015-12-16 (11:00)

Kerr szerint Steph Curry olyan, mint egy szteroidokon élő Steve Nash. továbbra sem tudni, mikor térhet vissza Kerr, azt sem, hogy ebben az idényben megteszi-e. SVG szerint Jennings elcseréléséről senkivel nem beszélgettek. A Pelicans árulja Asikot. Corey Brewert és Terrence Jonest adná a Rockets Markieff Morrisért. Dwight Howard cáfolta, hogy elégedetlen lenne Houstonban. A Heat sem Howardért, sem Cousinsért nem adja fel Whiteside-ot. Rondo elnézést kért Bill Kennedytől. Vasquez bokáját megműtötték, 3-4 hónapra kiesett. Monroe térdsérülés miatt nem játszott. Irving csütörtökön, az OKC ellen tér vissza. Shumpert ágyéksérülést szenvedett. Cousins menedzserét kivezették a csarnokból, mert "megütötte" Terryt (videó). DeMarcus "Santa Cuz" Cousins. Westbrook kórházlátogatáson volt egy meglőtt srácnál. LeBron jó fej volt egy paralimpikonnal (videó).

A Golden State Warriors éppen "eltávon" lévő vezetőedzője, Steve Kerr nyilatkozott Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) Steph Curryről, aki szerinte lenyűgözően játszik, miután tavaly már egyszer megnyerte az MVP díjat. Kerr szerint az irányító olyan dolgokat csinál a pályán, amiket korábban soha senki a liga történetében - Steve Nash-nek mondta pár hete, hogy olyan Curry, mint egy szteroidokon élő Nash. A tréner úgy érzi, olyan, mintha Nash labdakezelését és dobását még tovább fejlesztette volna játékosa - nagyobb tempónál képes ugyanazokra a dolgokra, amire anno a kanadai, a dobótávja pedig 3 méterrel hosszabb. Azt is hozzátette Kerr, hogy olyan pattogós, energikus most Curry játéka, amit pár éve még egyáltalán nem lehetett látni tőle.

Kerr egyébként ott volt a csapat tegnapi edzésén, de a helyzet továbbra is változatlan: semmit nem tudni arról, hogy mikor térhet vissza. Luke Walton ideiglenes vezetőedzőt kérdezte Diamond Leung (San Jose Mercury News), hogy biztosan visszatér-e idén Kerr a csapathoz, amire Walton annyit mondott, hogy egyáltalán nem tudja, nem jelenthet ki semmit biztosra. Szeretnék, ha még ebben az idényben újra csatlakozna hozzájuk a mester, és reménykednek is ebben természetesen. Walton szerint Kerr sokkal jobban nézett ki, mint korábban, sokkal inkább úgy viselkedett, mintha régi önmaga lenne, de ettől függetlenül nem tudnak mit mondani a visszatérésével kapcsolatban azonkívül, hogy jó volt újra ilyennek látni.

Brandon Jennings neve az utóbbi napokban felmerült, mint cserealap, ha visszatér Achilles-szakadásából, Stan Van Gundy elnök és vezetőedző azonban Aaron McMannek (MLive) azt nyilatkozta, hogy sem ő, sem a GM, Jeff Bower nem beszélt Jenningsről egyik csapattal sem. SVG szerint egyesek csak levonták a következtetéseiket abból, hogy Reggie Jackson most az első számú írányítójuk, Jennings pedig tavaly kitűnően játszott sérülése előtt. Van Gundy szerint Jennings nem kevésbé értékes, mint bárki más a keretükből - a játékmester egyébként szerződése utolsó évében van, míg Jacksonnal a nyáron hosszabbítottak 5 évre, ezért is merülhetett fel a neve a pletykákban.

Vannak új cserepletykák is. Tegnap a SheridanHoops vitte a prímet, és Michael Scotto (SheridanHoops) még két gumicsontot bedobott este, amin lehet rágódni. Egyrészt értesülései szerint a New Orleans Pelicans elcserélné Ömer Asikot - nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a török centerrel 5 évre 52 millió dollárért hosszabbítottak a nyáron, de ebben a szezonban egyelőre harmatgyenge. Másrészt Scotto úgy tudja, hogy a Houston Rockets kész felajánlani a Phoenix Sunsnak Corey Brewert és Terrence Jonest Markieff Morrisért cserébe. A dolog egyelőre azért áll leginkább, mert Brewer január 15-ig nem cserélhető, plusz a Suns mindenképpen a legtöbbet akarja kihozni Morrisból, az erőcsatár iránt pedig többen is érdeklődnek a hírek szerint.

Tegnapi hír volt az is a SheridanHoopstól, hogy Dwight Howard elégedetlen a Houston Rocketsnél, de a center Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy senkivel nem beszélt semmiről, szerinte nagyon sokan csak pletykákat, hazugságokat terjesztenek. Próbál jobban játszani és elérni, hogy a többiek is jobban teljesítsenek, az újságírók meg olyan történeteket találnak ki, amilyeneket akarnak. Calvin Watkins (ESPN) értesülései szerint egyébként maga az alaphír nem hazugság, csak a teljes történet annyi, hogy jelenleg mindenki elégedetlen a Rocketsnél a gyenge játék és az eredmények miatt. Szintén tegnapi pletykához tartozik, hogy Ira Winderman (Sun Sentinel) úgy tudja, a Miami Heat sem Howardért, sem DeMarcus Cousinsért nem adja fel Hassan Whiteside-ot.

A Sacramento Kings irányítója, Rajon Rondo kiadott egy újabb nyilatkozatot, miután tegnap nem kevés savat kapott azért, hogy még elnézést sem kért Bill Kennedy játékvezetőtől. Rondo szerint már tegnap is elmondta, hogy az általa használt szavak elfogadhatatlanok és nem tükrözik az érzéseit a saját nemükhöz vonzódók iránt. Néhányan úgy tálalták ezt, mintha bocsánatot sem kért volna, de szeretne tiszta vízet önteni a pohárba, tiszta szívből sajnálja, amit Kennedynek mondott. Sem a pályán, sem azon kívül nincs helye annak, hogy valakit a szexuális irányultsága miatt szóljanak le. Szeretné, ha nem ebből az esetből ítélnék meg, ő nem ilyen és nem ebben hisz, és szeretne a továbbiakban is ennél jobb ember lenni.

A Milwaukee Bucks hátvédjét, Greivis Vasquezt megműtötték - a jobb bokájából kellett leműteni egy csontkinövést. Jason Kidd vezetőedző Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) elmondta, valószínűleg 3-4 hónapos kihagyásra kényszerül majd a venezuelai, ami könnyen azt jelentheti, hogy számára befejeződött a szezon - ebben az idényben 16 meccsen 7.1 pontot, 4.4 gólpasszt és 2.3 pattanót átlagolt 22.6 perc alatt. A Bucksnál van más gond is, ma hajnalban ugyanis Greg Monroe sem lépett pályára a Los Angeles Lakers ellen - az előbb említett Gardner jelentette, hogy a magasember bal térde fáj, azt viszont nem tudni, mennyit fog kihagyni Mornoe.

Visszatérés is van a láthatáron, Dave McMenamin (ESPN) információi szerint ugyanis a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving csütörtök este, az Oklahoma City Thunder elleni összecsapáson mutatkozik majd be ebben az idényben a döntőben elszenvedett térdtörése után. McMenamin forrásai szerint még egy komolyabb fizikai terhelésnek teszik majd ki Irvinget, aztán megnézik, hogyan reagál a teste, de ha minden rendben van, akkor az OKC ellen már a pályán lesz a játékmester. A Thunder ellen valószínűleg nem lesz egyébként Iman Shumpert, aki ma hajnalban, a Boston Celtics elleni találkozó negyedik negyedében ágyéksérülést szenvedett. David Blatt vezetőedző eléggé aggódott nemrég visszatért játékosa állapota miatt, de Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) információi szerint nem súlyos a probléma.

Jöjjenek a könnyedebb témák. Ma hajnalban a Sacramento Kings a Houston Rocketset fogadta, DeMarcus Cousins menedzserét pedig kivezették a csarnokból, miután "megütötte" Jason Terryt:

Jótékonykodások is voltak az utóbbi napokban. A Kings centere, DeMarcus Cousins "Santa Cuz" lett, miután 100 szerencsés rászoruló kisgyerek egyenként 200 dollárt kapott tőle, hogy az Arden Fair Mall nevű bevásárlóközpontban megvegye, amit szeretne, aztán pedig találkozhattak is a kosarassal. A center annyit mondott, hogy hasonló körülmények között nőtt fel ő is, nem éppen a legjobb, leggazdagabb karácsonyai voltak, úgyhogy a mostani celeb státuszát szerette volna kihasználni, hogy visszaadjon valamit a közösségnek.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook a 13 éves Janneh-t látogatta meg egy oklahomai kórházban, miután a fiút egy héttel a 13. születésnapja előtt eltalálta egy golyó a nyakán, amit nem is neki szántak, és nyaktól lefelé lebénult. A srác karácsonyi kívánsága az volt, hogy Westbrookkal találkozhasson, ez pedig teljesült is.

Ma hajnalban a Boston Celtics - Cleveland Cavaliers mérkőzésen kitüntettek egy középiskolás paralimpikont, amit LeBron James is konstatált. Oda is ment üdvözölni a srácot, majd a mérkőzés után megtalálta őt, levette a saját cipőjét és odaadta neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus