Hírmorzsák 2015-12-16 (22:00)

Melo és Porzingis jó kapcsolatot ápolnak, Anthony szerint senki nem állhat közéjük. Cáfolatok: Irving nem játszik holnap este, Ryan Andersont nem árulja a Pelicans, csak meghallgatják a többi csapatot, a Boston és a Kings nem is beszéltek Cousinsról. Jennings december 29-én térhet vissza. Joe Harrist egy második körösért árulja a Cavs. A Timberwolves 30%-át eladhatja hamarosan Glen Taylor. A Nets 100%-os tulajdonosa már Mihail Prohorov. George Karl szerint őrült csapata van, de ő maga is az, Cousins egyetértett. Brandan Wright 6-8 hétre (térd), Keith Smart 2-3 hétre esett ki (bőrrák). Monroe-nak MCL-húzódása van, ma nem játszik, ahogy pihentetés miatt Duncan sem. Al Jefferson felépült, ma kezdi meg eltiltását. Adrian Wojnarowskinak új podcastje van és új honlapja lesz. A Bucks-játékosok a striptease bárban (videó).

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elmondta, figyelmezteti azokat, akik próbálnak közte és Kristaps Porzingis között problémákat kreálni: nem fog sikerülni, fölöslegesen ne pazarolják az idejüket. Melo elmondása szerint mindketten tisztában vannak azzal, mennyire jó kapcsolatban vannak, senki nem tud közéjük állni, bárki bármit mond. Porzingis szerint Anthony sok dologban segít neki, például a kiscsatár miatt van egy csomó üres helyzete.

Azzal, hogy Carmelo mellett játszhat, nagyon sokat tanulhat, kihasználhatja a helyzeteket, amiket csapattársa kreál. Ha üresen van, Anthonytól mindig megkapja a labdát, ebben egyáltalán nem kételkedik. Melo annyit tett ehhez hozzá, hogy a szurkolókkal kapcsolatban is tud segíteni a lettnek, mert a Knicks-drukkerek a mennybe emelhetik az embert, ha megy neki, ahogy ez most is történik Porzingisszel, de ha nem túl jó a helyzet, akkor kirúgják a széket az ember alól. Ezeket meg kell majd tapasztalnia a magasembernek személyesen is. Ha azonban ott lesz mellette ilyen esetekben, akkor segíteni fog neki, megpróbálja kirángatni a nehéz helyzetekből. 100%-osan támogatja Porzingist.

Nem kevés cáfolás történt a mai napon. Egyrészt a Cleveland Cavavaliers irányítója, Kyrie Irving twitteren jelezte, hogy bár nem szeretné romba dönteni a pletykákat, de holnap este, az Oklahoma City Thunder ellen még nem fog játszani, és ha vissza fog térni, akkor azt tőle hallják majd közvetlenül. Másrészt Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a New Orleans Pelicans meghallgatja a Ryan Andersonra érkező ajánlatokat, de nem árulják az erőcsatárt a korábbi hírekkel ellentétben

Harmadrészt Steve Bulpett (Boston Herald) jelezte, hogy egyetlen beszélgetés sem volt a Boston Celtics és a Sacramento Kings között DeMarcus Cousinsszal kapcsolatban, ezt pedig Sam Amick (USA Today) is megerősítette forrásaira hivatkozva - a Michael Scotto (SheridanHoops) által bedobott "hírekből" gyakorlatilag fél nap alatt mindent cáfoltak is nála sokkal hitelesebb újságírók, vagy éppen maguk az érintettek.

Vannak új hírek cserékről és visszatérésekről is. Egyrészt Vincent Goodwill (CSN Chicago) információi szerint a Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings december 29-én, a New York Knicks elleni találkozón mutatkozik majd be ebben az idényben, miután az előző szezonban Achilles-szakadást szenvedett. Másrészt John Reid (The Times Picayune) forrásai megerősítették a pár hete már felmerült Markieff Morris - Ryan Anderson pletykát, a Phoenix Suns és a New Orleans Pelicans puhatolózó jellegű beszélgetéseket folytattak a két játékos cseréjéről. Harmadrészt a Cleveland Cavaliers Joe Harrist elérhetővé tette, egy második körös pickért vihető a dobóhátvéd.

Két hír tulajdonosi dolgokkal kapcsolatban is napvilágot látott. Egyrészt a Minneapolis Star Tribune értesülései szerint a Minnesota Timberwolvesnál Glen Taylor kész a franchise 30%-át eladni Steve Kaplannek. Taylor bevallotta, hogy tárgyalnak, sőt, meg is egyeztek már az árban, de mielőtt Kaplan tulajdonos lehetne a Timberwolvesnál, el kell adnia részesedését a Memphis Grizzliesből, akkor lehet elindítani a hivatalos procedúrát. Scott Soshnick (Bloomberg) pedig azt jelentette, hogy a liga rábólintott arra, hogy innentől kezdve Mihail Prohorov 100%-ban birtokolja a Brooklyn Netset. A klubot jelenleg 1.9 milliárd dollárra becsüli a Forbes

Ha már Cousins szóba került az előbb, akkor térjünk ki még kicsit a ma hajnali "balhéra", ami ügynöke és Jason Terry között volt - mint arról beszámoltunk, Andrew Rogers kicsit megütötte Jason Terry kezét, mikor a Houston Rockets játékosa hozzáért egy akciót követően. Rogerst kivezették a teremből, de előtte még Terry nekiállt magyarázni az eset után közvetlenül. Cousins látta ezt, és azonnal odarohant, elmondása szerint azért, mert nem akarta, hogy elfajuljanak a dolgok.

A vezetőedző, George Karl annyit mondott, hogy őrült egy csapata van, de ő maga is az, Cousins pedig egyetértett - a center szerint van abban valami, hogy egy gárda olyan, amilyen az edzője. Darren Collison is megszólalt, ő azt mondta, hogy ha ilyen sokáig nem jut egy franchise PO-ba, akkor természetes, hogy minden nap nézik a tabellát. Nagyon szeretnének bejutni a rájátszásba, ez ebben az idényben a céljuk, semmi más. A sok cirkusz közepette a Sacramento azért odáig jutott, hogy 10-15-tel jelenleg egy meccsnyire vannak a nyugati nyolcadik helytől.

Sérülésekről is be kell számolnunk. A Memphis Grizzlies magasembere, Brandan Wright 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, miután a jobb térdén artroszkópos beavatkozást kell elvégezni, amelyet a holnapi nap folyamán meg is fognak tenni. A játékos november 7-e óta nem szerepelt csapata egyik mérkőzésén sem, pihentetni akarta a sérült testrészt, hátha így is rendbe jön, de most a műtét mellett döntött, hogy 100%-os meggyógyuljon. Egy műtét már lezajlott, a jelenleg a Miami Heatnél dolgozó Keith Smartnak ugyanis egy ritka bőrrákkal kellett megküzdenie, ezért feküdt kés alá - Tim Reynolds (Associated Press) információi szerint 2-3 belül tér vissza a csapathoz a segédedző.

A Milwaukee Bucksnál Greg Monroe-nak térdsérülése van, állítólag az MCL-térdszalagja húzódott meg - Jeff Zilgitt (USA Today) annyit mondott, hogy kihagyhat emiatt pár találkozót a magasember -, de annyi biztos csak, hogy ma este nem játszik majd a Los Angeles Clippers ellen. A Charlotte Hornets bejelentette, hogy Al Jefferson egészséges vádlisérülését követően, úgyhogy az aktív roster tagja lesz - játszani nem fog, ugyanis ma tölti le ötmeccses eltiltásának első mérkőzését. Ma este a San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan sem fog játszani, de őt egyszerűen pihentetik a Washington Wizards ellen.

Egy kis érdekesség: Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) ma új podcasttel indított, ami a "The Vertical Podcast with Woj" névre hallgat - minden szerdán fog új résszel jelentkezni, most Adam Silverrel commish-sal beszélgetett. Napjaink (egyik) legelismertebb NBA-újságírója The Vertical néven 2016-tól új honlapot is indít a Yahoo berkein belül. Ide fog írni Michael Lee és Shams Charania, a DraftExpresstől Jonathan Givony és Mike Schmitz, a ligában 20 évig dolgozó salary cap szakértő, Bobby Marks, a kosaras cipőkben jártas Nick DePaula a NiceKicks.com-tól, Michael Jordan és Kobe Bryant egykori erőnléti edzője, Tim Grover, valamint Brian Scalabrine is.

A legvégére pedig a Milwaukee Bucks játékosai maradtak, akik azért a Los Angeles Lakers elleni komoly zakó után is szórakoztak egy kicsit egy striptease bárban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus