Hírmorzsák 2015-12-17 (10:30)

Dwight Howard szerint nem véletlenül választotta Houstont, a Rocketsnél akar nagy dolgokat véghez vinni - a hírek szerint a nyáron kilép szerződéséből. Whiteside-ot nem érdeklik a pletykák. Caron Butlert elcseréli a Kings. Kobe a Sith Nagyúr lenne a Star Warsban - ha nem lesz ott az All-Star gálán sem csinál belőle nagy ügyet. Blake Griffinnek sötétben is megy a büntető (videó). TJ McConnell Shaqtin'-gyanús alapvonali bedobása (videó). Jason Kidd beszélt játékosai Strip Club-látogatásáról. Jalen Rose szerint John Wall jótékonykodott, amikor 47.000 dollárt költött egy striptease bárban. Gilbert Arenas kihívta a hóra a WNBA-t. Sérültlista: Batum (betegség), Larkin (agyrázkódás), Moreland (lábközépcsont törés), Devin Harris (combhajlító húzódás), Kevin Martin (csukló zúzódás).

A Houston Rockets centere, Dwight Howard Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett az őt érintő cserepletykáról, miszerint elvágyódna a Rocketstől. A center elmondta, hogy szabadügynökként, önként választotta Houstont, akkor nem érti, miért mondaná most azt, hogy nem boldog, úgyhogy el akar menni?

Azt szeretné, ha a dolgok működnének a csapatnál, és bár az utóbbi időben nyilvánvalóan nem játszottak jól, főleg az egyéni statisztikái nem azt mutatják, milyen nagyszerű volt, de csak arra koncentrál, hogy folyamatosan fejlődjön emberként, csapattársként és vezérként. Néha nagyon idegesítő számára azt a sok hülyeséget olvasni vele kapcsolatban, mert tudja, hogy kicsoda, és hogy mit próbál meg tenni Houstonért. A centernek jövőre 23.2 millió dolláros játékosopciója van, Amick egy csapatközeli forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Rockets is úgy számol, hogy ki fog lépni belőle Howard, hogy új szerződést köthessen.

Howarddal és DeMarcus Cousins cseréjével kapcsolatban is felmerült a Miami Heat, amely mindkét pletyka szerint Hassan Whiteside-ot adná, bármelyik csere is jön létre. Whiteside Ira Windermannek (South Florida Sun Sentinel) elmondta, hogy látta a híreket, de ezek csak pletykák, most kisebb gondja is nagyobb ennél. Azt nem tudja, mennyi ezeknek a valóságalapja, de a továbbiakban is folytatja, amit eddig: kosárlabdázik. Szerinte nagyon sokan spekulálnak, gondolkodnak azon, hogy mi lehet, de ez nem az ő feladata, neki a saját munkáját kell végeznie. Nem nagyon figyel oda ezekre a mellékzöngékre, csak a győzelmek begyűjtése érdekli.

A Sacramento Kingsszel kapcsolatban van egy újabb pletyka is, de ez valószínűleg meg is fog történni, Marc Stein (ESPN) jelentette ugyanis, hogy a csapat megállapodott Caron Butlerrel abban, hogy találnak neki új csapatot, hogy többet játszhasson. Mint Butlernél mindig, a Milwaukee Bucks neve merült fel eddig, ők hasznot húzhatnak a kiscsatár tapasztalatából. Stein értesülései szerint még december vége előtt megkötheti az üzletet a két együttes - valószínűleg szinte semmit nem kell adnia a Bucksnak Butlerért.

A Brooklyn Netsnél kidőlt Shane Larkin, aki a csapat keddi edzésén szenvedett agyrázkódást. Az irányító a földre került egy esetnél, ami után csak a hátát és a nyakát fájlalta, de aznap éjszaka értesítette a csapat orvosait, hogy kezd rosszabbul lenni, és agyrázkódás tüneteit produkálja. Másnap reggel CT-re küldték, ami igazolta is a diagnózist, bár további fej- és nyaksérülést nem találtak nála. Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, hiszen meg kell várni, míg tünetmentes lesz, ezt követően át kell esnie a liga ilyenkor szokásos protokollján, mielőtt újra pályára engedik.

További "sérülések": a Charlotte Hornetsnél Nicolas Batumnak ma hajnalban el kellett hagynia a pályát egy eddig nem tisztázott betegség miatt. A Sacramento Kings magasemberét, Eric Morelandet meg kell műteni, miután a tegnapi edzés után a röntgen kimutatta, hogy eltört az egyik lábközépcsontja a bal lábfejében - határozatlan időre esett ki, de jó eséllyel neki ez a szezon be is fejeződött. A Dallas Mavericksnél Devin Harris hat percet játszott ma hajnalban, az Indiana Pacers elleni összecsapáson, majd meghúzódott a jobb combhajlítója - nem tudni, milyen súlyos a dolog. A Minnesota Timberwolvesnál pedig Kevin Martin jobb csuklóját vizsgálják - volt gondja a testrésszel a dobóhátvédnek az utóbbi időben, most újra meg kellett nézni egy zúzódás miatt.

Térjünk át egy kicsit a nem feltétlenül a kosárlabdával kapcsolatos témákra. A Los Angeles Lakers ikonját, Kobe Bryantet kérdezték, hogy melyik Star Wars szereplő lenne, amire Kobe azt válaszolta Mark Medinának (Los Angeles Daily News), hogy természetesen Darth Vader, de mivel nem fogad el utasításokat senkitől, így valószínűleg inkább a Sith Nagyúr. Bryant Baxter Holmesnak (ESPN) azt is elmondta, hogy szeretne ott lenni a torontói All-Star gálán, de ha nem szavazzák be vagy nem viszik el az edzők, azon sem fog rágódni. Nagyszerű dolog lenne megint ott lenni, de volt már része ebben egy párszor, a feltörekvő fiatalokat pedig mindig jó nézni. Hálás lenne azért, ha megint megkapja a lehetőséget, de akkor is hálás az eddigi All-Star gálákért, ha ezúttal nem lesz ott.

A másik Los Angeles-i csapatnál Blake Griffinnek a sötétben is megy a büntető:

A Philadelphia Sixers irányítója, TJ McConnell valószínűleg jegyet váltott a heti Shaqtin' A Foolba:

Mint arról tegnap este beszámoltunk, volt egy kis buli a Milwaukee Bucksnál, miután a Los Angeles Lakerstől kikaptak, négy játékosuk is ellátogatott egy Los Angeles-i striptease bárba. Jason Kidd vezetőedző Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) elmondta, hogy fiatal a csapatuk, még csak most próbálják meg megtanulni, hogyan kell igazi profiként viselkedni. Kidd szerint ha idegenben játszik valaki, akkor el kell menni vacsorázni a mérkőzés után, de észen kell lenni, felelősen kell viselkedni. Arra a kérdésre, hogy kaptak-e az érintettek (OJ Mayo, Miles Plumlee, Greg Monroe és Khris Middleton) valami büntetést, annyit mondott, hogy beszéltek az esetről, ez pedig szerinte elég büntetés volt, hogy őt kellett hallgatniuk

Nemcsak a Bucks játékosai, hanem a Washington Wizards irányítója, John Wall is járt nemrég egy Strip Clubban, ahol a hírek szerint 47.000 dollárt vert el egy este alatt. Jalen Rose az ESPN Jalen&Jacoby podcastjében elmondta, hogy szerinte Wall ugyanúgy jótékonykodott, ahogy az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook. Westbrook egy millió dolláros felajánlása a UCLA felé nagy dolog, az egyetemen komoly örökséget hagy maga után, John Wall adománya viszont a környéknek szólt - azoknak az embereknek juttatott sok pénzt, akik nagyon keményen dolgoztak aznap este, hogy más embereket szórakoztassanak. Ha valaki ennyit költ, akkor aznap este mindenki tele zsebbel megy haza, ezt pedig ő nagyon is támogatja.

A legvégére pedig Gilbert Arenas maradt, aki tegnap megint túl őszintére vette a figurát, és gyakorlatilag vérig sértette a teljes WNBA-t. Agent Zero kitette azt a videót, ami tegnap elég népszerű lett elég sok helyen, hiszen fehérneműben kosarazó, elég dekoratív hölgyek kerültek a középpontba. Arenas szerint ebben reménykedett Amerika, amikor 1996-ban bejelentették a WNBA-t, nem abban, hogy egy csapat nő majd rohangál körbe-körbe, akik ráadásul úgy néznek ki, mintha az Orange is the New Black forgatásáról jöttek volna. Hozzátette, hogy van néhány szemrevaló játékos, de a legtöbben finoman szólva sem ebbe a kategóriába tartoznak.

Ha például Skylar Diggins ilyen "ruhában" játszana, az se érdekelné, ha minden ziccert kihagyna, akkor is szezonbérletet venne, pedig azt se tudja, hol a francban van Tulsa. A jó Gilbert azt is hozzátette, hogy ha valaki szerint ez szexista, akkor 10-ből 9 alkalommal az a helyzet, hogy ő a csúnya lány, és amúgy sem azért fizetnek a nézők, hogy őt nézhessék. Azt nem teszi zsebre Arenas, amit a neten és főleg a WNBA játékosoktól kapott, a női liga pedig hivatalos közleményben írta le, mekkora paraszt beszólás volt ez az egykori NBA-játékostól. A közlemény szerint a női játékosok olyan egyéniségek, akik nagyon sok ember számára példaképek, és ünnepelni kellene őket, nem leszólni és ilyen sértéseket hozzájuk vágni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus