Hírmorzsák 2015-12-17 (21:15)

LeBron szerint soha nem volt olyan játékos a ligában, mint Durant. Boozer a Bucksszal tárgyal. Kevin Martint árulja a Timberwolves. A Heat tagadja, hogy cserélnék Whiteside-ot. Rubio Artest 2002-es nyomdokaiba lépett. Pierce a 16. 26000-es. Kerr 2-3 héten belül vissza akar térni. Curry és Draymond Green is jól emlékeznek MCW meccs végi zsákolására, külön készülnek a Bucks ellen. A Thunder megbékélt azzal, hogy a Roc Nation képviseli Durantet. Jrue Holiday 2 hét múlva megkötések nélkül játszhat. JR Smith szerint LeBronnak sem lehet meg mindene, ezért nincs haja. Marbury szerint Kobe-nak Kínában kellene befejeznie pályafutását. Cousins egy autóval lepett meg egy családot (videó). Aldridge Spurshöz igazolásának igaz története (videó). Marcus Smart elkezdett edzeni, a hónap végén vagy az újév elején játszhat újra. Shumpert ma nem lép pályára.

A Cleveland Cavalies sztárja, LeBron James az Oklahoma City Thunder kiscsatárát, Kevin Durantet dicsérte. James az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte soha nem volt még 7 láb magas játékos a ligában olyan labdakezeléssel és tempódobással, mintha 6 láb magas lenne, ráadásul emellett még atletikus is. Soha nem volt még ilyen 210 feletti kosaras, aki így dobott, így ugrott volna, és ilyen labdakezelése lett volna, úgyhogy teljesen külön kategória James szerint Durant. LeBron úgy érzi, hogy Durant olyan szintű scorer, hogy a liga történetének legjobbjaival is felveszi a versenyt. Tudja, hogy nem ez jár most a Thunder játékosának eszében, hiszen próbál segíteni a csapatának, hogy minél tovább jussanak, de ha hosszútávon gondolkodunk, akkor ezen a szinten van szerinte KD. 

Folytassuk Jamesszel: JR Smith a GQ-nak adott nyilatkozatot a minap. Ebben az interjúban kitért a csapattársak hajára is, ami főleg LeBron esetében volt érdekes. A dobóhátvéd azt nyilatkozta, hogy mindig azt szokta mondani Jamesnek, nem lehet meg mindene, valamiről le kell mondania, és ez így is történt, a hajától kellett búcsúznia. Smith szerint nincs ezzel gond, ha valaki azt mondaná neki, hogy "itt van 600 millió dollár, de cserébe nem lesz hajad", akkor csak annyit mondana neki, hogy "nyugodtan vigyed".

Maradjunk még a Thundernél, ahol nyugodt a légkör annak ellenére is, hogy Durant az idény végén szabadügynök lesz. A kiscsatárt két éve képviseli a Roc Nation Sports, ami miatt aggódott is a Thunder, mert Brian Windhorst (ESPN) információi szerint azt hitték, hogy nagyobb piacú együtteshez próbálják meg Durantet terelni. Azóta nagyon jók a benyomásaik a Roc Nationről, ráadásul az MLB-ben szereplő, szintén a Roc Nation által képviselt Robinson Cano a New York Yankeestől a Seattle Marinershez került, ami korábbi aggályaikat is csillapította.

Volt egy konkrét tárgyalás az utóbbi napokban, a jelenleg szabadügynök Carlos Boozer ugyanis a héten a Milwaukee Bucks vezetőedzőjével, Jason Kidd-del, illetve a GM-mel, John Hammonddal tárgyalt Los Angelesben Shams Charania (Yahoo Sports) információi szerint - mindkét LA-i mérkőzését elbukta egyébként a csapat, és elég komoly gödörben vannak. Azt nem tudni, meddig jutottak a beszélgetések, de minél több meccset veszít a Milwaukee, annál nagyobb az esélye annak, hogy lépésre szánják el magukat, Boozerrel pedig sokat nem kellene kockáztatniuk, valószínűleg a minimumért szerződtetnék - az más kérdés, mekkora előrelépést jelentene ez játékban.

A legújabb játékos a "piacon" Kevin Martin, Jon Krawczynski (Associated Press) értesülései szerint ugyanis a Minnesota Timberwolves elkezdte árulni a veterán játékost, mert szeretnének még több játéklehetőséget biztosítani kettes poszton Zach LaVine-nek és Andrew Wigginsnek. Martin idén 26 perc alatt 12.7 pontot átlagol, és Krawczynski úgy tudja, hogy a Minnesota már két együttessel is tárgyalt róla - 7.1 milliós fizetése van idén, a következő idényre pedig van egy 7.37 millió dolláros játékosopciója, de nem tudni egyelőre, hogy lehívja-e vagy sem.

A nap két statisztikájából egy szintén a Timberwolveshoz tartozik. Ma hajnalban Ricky Rubio kacérkodott a Quadruple-double-lel, miután 9 pontot, 10 pattanót, 12 gólpasszt és 8 szerzett labdát jegyzett a New York Knicks elleni mérkőzésen. 2002 és Ron Artest óta ő az első játékos, aki ebben a négy statisztikai kategóriában elérte a 8-at egyenként - 3/10 volt egyébként mezőnyből, ez továbbra is problémája. A másik napi stat Paul Pierce-é, a Los Angeles Clippers veteránja ugyanis elérte a 26.000 pontos határt, a liga történetében ő a 16. játékos, akinek ez sikerült.

Nemcsak Ira Winderman (Sun Sentinel), hanem Ethan J. Skolnicken (Miami Herald) keresztül maga a Miami Heat is cáfolta, hogy Hassan Whiteside-dal próbálnák megszerezni akár DeMarcus Cousinst, akár Dwight Howardot - mindkét pletyka a SheridanHoops által kelt szárnyra két napja. Whiteside ugyan 1 millió dollár alatt keres, ehhez képest pedig borzasztóan jó teljesítményt nyújt, főleg védekezésben, de a Heatnek és az érte esetleg cserélő csapatnak is nehéz lesz megtartania, mert nincsenek meg a teljes Bird-jogai, mindenképpen sapka alatti helyből kell majd vele szerződést kötni a nyáron.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr hétfőn és kedden is ott volt a csapat edzésén, és Jamie McCauley-nak (Associated Pressnek) a tréner elmondta, hogy egy dologra biztosan rájött: nagyon hiányzik neki ez az egész, és reményei szerint 2-3 héten belül visszatérhet a kispadra. Luke Walton annyit tett hozzá, hogy ez természetesen Kerr csapata, úgyhogy minél többet van a játékosokkal, annál jobb. Arra biztatják, hogy annyit csináljon, amennyit tud, de ők nem készülhetnek a visszatérésére, mert az káros lenne a csapatra nézve - ha megtörténik, akkor annak örülni fognak, de amíg nem tudják, ez mikor lesz, addig úgy készülnek, hogy nélküle kell továbbdolgozniuk.

Szintén a bajnokhoz tartozik, hogy elég komolyan készülnek a Milwaukee Bucks elleni visszavágóra, ami holnap este lesz - mint ismert, 24 győztes mérkőzés után a Bucks ellen kapott ki először idén a Warriors. Steph Curry szerint nagy lehetőség lesz ez a törlesztésre, élénken él még bennük a kevesebb mint egy héttel ezelőtti meccs. Michael Carter-Williams az összecsapás végén csinált egy nagy butaságot, zsákolása után még lenézően kitekintett a Golden State kispadjára. Curry szerint emlékeznek erre, néhány dolgon nevettek is, nem kicsit - az a meccs a Milwaukee-nak volt fontos, ez meg nekik lesz az. Green is megemlítette MCW-t, meg azt is, hogy még a Bucks kezdőjéből is kiszorult, ennek ellenére "keménykedett" - annyi biztos, hogy ritkán láthatóan motivált lesz a Warriors.

A New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday két hét múlva korlátozások nélkül játszhat majd bármennyit, bár már kedd hajnalban is 29 percet töltött a parketten, két perccel többet, mint az a tervek szerint engedélyezett számára. Alvin Gentry vezetőedző azt nyilatkozta Kareem Copelandnek (Associated Press), hogy csaltak egy kicsit, de nem hiszi, hogy ez a két perc túl sokat számítana, két hét múlva egyébként is annyit lehet a pályán Holiday, amennyit csak akar. Szerinte játékosának is sokkal jobb lesz majd, mert előfordult már, hogy amikor épp kezdett belelendülni, akkor kellett lecserélniük a percek miatt. Gentry szerint ha ezt már nem kell megtenniük, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz Holiday teljesítménye - decemberben egyébként 29.0-s PER mutatója van.

A sérültlistához tartozik, hogy amint arra számítani lehetett, Iman Shumpert ágyéksérülése miatt kihagyja az Oklahoma City Thunder elleni, ma esti találkozót. A Boston Celticsnél Marcus Smart tegnap elkezdte az edzéseket, és állítólag abban reménykednek, hogy még ebben a naptári évben pályára léphet. A Celtics GM-je, Danny Ainge a 98.5 The Sports Hub adásában elmondta, hogy végre pályán edzhetett Smart, jól érezte magát, és ha semmilyen visszaesés nem jön közbe, akkor a hónap végén vagy az újév elején vetheti be őt megint Brad Stevens vezetőedző.

Újabb nyilatkozat látott napvilágot Kobe Bryantről, ezúttal Stephon Marbury beszélt Marc J. Spearsszel (Yahoo Sports) a Los Angeles Lakers legendájáról. Marbury szerint Kobe-nak Kínában kellene befejeznie a pályafutását, mert ott imádják, sőt, még ennél is jobban rajonganak a dobóhátvéd iránt. A távol-keleti országban 2010 óta játszó és már három bajnoki címet nyerő Marbury szerint ez lenne a legnagyobb kosárlabdával kapcsolatos dolog, ami valaha Kínában történt. Jelzőkkel nem tudja leírni, mekkora esemény lenne ez, és biztatja is rá Bryantet, mert imádják a kosárlabdát Kínában, szinte kezelhetetlen az a szenvedély szerinte, ami ezt a sportot körülveszi.

A Sacramento Kings sztárja, DeMarcus Cousins újra jótékonykodott: ezúttal egy Selena Pina nevű hölgynek és családjának adott ajándékba egy autót. Selena az élettársával, Marcus Williamsszel együtt neveli 3 éves kislányát, de emellett Selena két fiatalabb ikertestvérét is, akiket az anyjuk és a család barátai is magukra hagytak. Cousins úgy gondolta, megérdemlik ezt a kis ajándékot:

A végére pedig ezúttal a San Antonio Spurs maradt - a Spurs Special Forces harmadik részében azt nézhetjük meg, hogyan is győzték meg LaMarcus Aldridge-ot arról, hogy igazoljon hozzájuk:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus