Hírmorzsák 2015-12-18 (11:00)

Jennings holnap este bemutatkozik, egyelőre a D-Ligában. LeBron szerint Durant beérheti Kareem Abdul-Jabbart pályafutása végén. KD Julius Ervinget idézte ma hajnalban (videó). A szokásosnál jóval csendesebb a cserepiac. A Kings nézegeti Kevin Martint. Ainge szerint a Celticsnek még egy megbízható scorerre szüksége van, kerülte a válaszadást a Cousinsszal kapcsolatos kérdésre. D'Antoni megérkezett Philadelphiába. Dwight Howard szerint ő soha semmi rosszat nem mondott a Rocketsről senkinek. Nurkic elkezdhet ütközésekkel együtt edzeni. Craig Sager a régi. Iman Shumpert menyasszonya otthon szülte meg gyermeküket, Shumpert is segédkezett. D-Liga hírek.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy nagyon csendes a piac, nem sok tárgyalás zajlik cserékről a csapatok között. A nyáron szerződtetett kosarasokat december 15-ig nem lehetett mozdítani, de azóta sem nagyon indultak meg a beszélgetések a klubok között, az egyik meg nem nevezett GM szerint meglepően nagy a csend. A szakvezető szerint ez azért van, mert nagyon sok csapat reménykedhet a rájátszásban a mutatott játéka és a mérlege miatt, ezért szinte senki nem szeretne nagyobb volumenű változtatásba fogni még.

Van azért nehány pletyka így is. Tegnap este szó volt már arról, hogy Kevin Martint árulja a Minnesota Timberwolves, Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint pedig a Sacramento Kings szemez a dobóhátvéddel. Martin egyébként a Kingsnél kezdte karrierjét, profi pályafutása első 5 és fél évét töltötte a kaliforniai gárdánál, itt lett borzasztóan hatékony, 60% fölötti TS-sel dolgozó, 20-25 pontos, de sérülékeny játékos.

A Boston Celtics is folyamatosan kész meglépni egy nagyobb üzletet, a gárda GM-je, Danny Ainge pedig Chris Forsbergnek (ESPN) elmondta, szeretnének egy olyan scorert találni, akire lehet számítani a szoros végjátékokban. Ainge szerint Kelly Olynyk, Isaiah Thomas, Avery Bradley, Jared Sullinger és Evan Turner is húzta az együttes szekerét már ebben az idényben, de szerinte kell még egy olyan ember, aki minden egyes meccsen megbízhatóan szállítja a pontokat kulcspillanatokban is.

A Toucher and Rich műsorban megkérdezték Ainge-et, hogy egy olyan nehezen kezelhető játékost is megszerezne-e, mint például DeMarcus Cousins. Ainge úgy fogalmazott, hogy szerinte nem jó ötlet, hogy olyan kosarasokat gyűjtsön egy csapat, akik bomlasztóak akár a pályán, akár azon kívül, de náluk szerencsére nagyon jó a keret emberileg is, érettek a játékosaik annak ellenére is, hogy fiatal csapatuk van - a konkrét válaszadást tehát kikerülte, hiszen Cousinsra nem mondta, hogy balhés lenne, ahogy arra sem nagyon reagált, hogy cserélne-e érte vagy sem.

A Detroit Pistons leküldte a D-Ligába, a Grand Rapids Drive-hoz Brandon Jenningset, így az irányító ebben a szezonban először pályára léphet szombat este, az Iowa Energy ellen. Mivel Jennings nem 0-2 éves NBA tapasztalattal rendelkezik, hanem jóval többel, így kellett az ő beleegyezése is ebbe, de ő is megértette, hogy jól felfogott érdeke, hogy formába lendüljön, ezt pedig a Pistons fiókcsapatánál meg tudja tenni - ráadásul a Drive-nál szinte ugyanazt a rendszert játsszák, mint a Detroitnál.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) jelezte tegnap este, hogy Mike D'Antoni megérkezett Philadelphiába, hogy személyesen is tárgyaljon a Philadelphia Sixersszel arról, hogy ő legyen Brett Brown vezetőedző első számú segédje. Ez a múlt héten, még Brown szerződéshosszabbításánál merült fel legelőször, azóta a felek többször is beszéltek, és úgy tűnik, hamarosan pont is kerülhet az ügy végére.

Tegnap reggel került a hírekbe, hogy Dwight Howard cáfolta, hogy elégedetlen lenne a Houston Rocketsnél, ezt Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) is kifejtette. A center saját elmondása szerint egy valamit nem akar, mégpedig azt, hogy az emberek azt higgyék, azért, mert most nem megy a csapatnak, ő azonnal fel is adja lélekben ezt a szezont, nem teszi oda magát teljes erőbedobással annak ellenére sem, hogy nagyon sok szép dolgot értek el együtt. Nagyon sok negatív dolog van most körülöttük, de erről ő nem tehet, mert soha senkinek nem mondott semmi rosszat a csapattal kapcsolatban

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy a ma hajnali Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder mérkőzés előtt LeBron James agyondicsérte Kevin Durantet. LeBron akkor elmondta, hogy Durant a liga történetének legnagyobbjaival is felveszi a versenyt, ha pontszerzésről van szó, és úgy fogalmazott James, hogy szerinte az OKC kiscsatára pályafutása végén megdöntheti Kareem Abdul-Jabbar pontrekordját, legalábbis esetében lát erre esélyt a Cavs ikonja.

Ha már Durant, akkor ugyan Jabbart nem, de Julius Ervinget utánozta kicsit ma hajnalban:

A Denver Nuggets a várakozásokon messze felülteljesít eddig, és tovább erősödhetnek a jövőben, Chris Dempsey (Denver Post) információi szerint ugyanis Jusuf Nurkic elkezdhetett ütközésekkel együtt is edzeni. A bosnyák center térdét meg kellett műteni az off-szezonban, és borzasztóan lassan haladt felépülése, de úgy tűnik, ettől függetlenül jó úton haladt, és hamarosan akár a pályán is láthatjuk majd.

D-Liga hírek. A Memphis Grizzlies az Iowa Energyhez küldte Jarell Martint, James Ennist és Russ Smith-t, majd később mindhármukat vissza is hívta a csapattól - Martin esetében érdekes ez, hiszen ő egész idényben sérült volt eddig, de Chris Herrington (The Commercial Appeal) információi szerint kell még pár hét, mire pályára léphet. A Boston Celtics a Maine Red Clawshoz irányította Jordan Mickey-t - idén már hetedjére. A Cleveland Cavaliers visszahívta Joe Harrist a Canton Charge-tól - lent 9 meccsen 17.3 pontot, 4.8 pattanót és 2.7 gólpasszt átlagolt idén a dobóhátvéd. A Sacramento Kings a Reno Bighornshoz irányította Duje Dukant - negyedik alkalommal lesz lent idén a kosaras. Az Atlanta Hawks pedig leküldte az Austin Spurshöz Edy Tavarest.

Craig Sager szerencsére sosem változik:

A végére pedig Iman Shumpert maradt, akinek a menyasszonya, Teyana Taylor a saját házukban, a fürdőkádban szült a minap. Taylor azt mondta, hogy észre se vette, hogy szül, amíg reggel 6 órakor nem érezte, hogy a csecsemő feje már szinte kint van. Shumpert a hírek szerint egy füllhallgatót használt, hogy elkösse a köldökzsinórt, majd 5 percen belül megérkeztek a mentősök is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus