Hírmorzsák 2015-12-20 (10:00)

Irving ma este visszatér. Jimmy Butler újfent kritizálta Fred Hoiberget. Kobe megint egy zsákolásnál szedett össze egy vállsérülést? Paul George-ot 35.000 dollárra büntette a liga. A Clippers azt szeretné, ha Blake Griffin több triplát vállalna. Aldridge szerint hasznos volt végre egy szoros meccs, Parker dicsérte LMA-t. Bosh-t először győzte le a Raptors 2010-es "költözése" óta. Jennings bemutatkozott a D-Ligában (videó). Westbrook újabb jótékonykodása - nagyon "élvezte" a Lakers elleni meccset (videó). A Pacers többek kap Jordan Hilltől, mint amennyit vártak tőle. A Bullsnál bíznak abban, hogy Dunleavy még ebben az idényben visszatér, McDermott a New York ellen sérült meg. D-Liga: Raptors (Powell), Pistons (Hilliard, Bullock).

Ahogy azt ígérte a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving, ő maga jelentette be twitteren visszatérését, amelyre ma este fog sor kerülni a Philadelphia Sixers elleni találkozón - a játékos egy "I'm back" üzenetet írt ki saját oldalára. Irving annyit mondott Brian Windhorstnak (ESPN), hogy nagyon izgatott. Egyáltalán nem siettették játékát, jó ideje készen áll már, de mostanra bizonyosodtak meg arról, hogy semmilyen kockázatot nem vállal a pályára lépéssel

A Los Angeles Lakersnél pont fordítva van: Kobe Bryant kihagyta a ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni összecsapást vállsérülése miatt. Mark Medina (Los Angeles Daily News) kérdezte Byron Scott vezetőedzőt arról, hogy ez lehetett-e attól a zsákolástól, amit Clint Capelán mutatott be a sztár, amire a tréner annyit mondott, hogy biztosan nem tudja, de nem zárja ki ennek a lehetőségét sem. Ez azért lenne érdekes, mert az ezt megelőző zsákolása még az előző idényben történt, akkor annak labrum-szakadás lett a vége, be is fejezte a szezont azzal.

A Chicago Bullsnál Mike Dunleavy körül nagy a ködösítés - pár héttel ezelőtt volt arról szó, hogy a háta megint elkezdett fájni, ezért elkezdett specialistákkal dolgozni a csapattól teljesen külön, hogy rendbe hozzák. Fred Hoiberg vezetőedző pénteken azt nyilatkozta az Associated Press munkatársának, hogy optimista azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy a veterán kiscsatár képes lesz-e még ebben az idényben pályára lépni, de megérti az ezzel kapcsolatos szkepticizmust is, hiszen ez továbbra is ott lebeg kérdés - teljesen érthető szerinte, ha valaki megkérdőjelezi ezt.

A New York Knicks elleni meccsen megsérült Doug McDermott is - a fiatal játékos jobb térde fájt, ezért hagyta el a játékteret, de egyelőre nem tudni, pontosan mi is a baja, mennyit kell kihagynia.

Van nagyobb gond is a Bullsnál a sérüléseknél, legalábbis Jimmy Butler ma hajnali, Knicks meccs utáni "kirohanása" ezt mutatja - nem először szólal fel a swingman, legutóbb azért kritizálta Hoiberget, mert nem játszatta a Boston Celtics elleni meccs negyedik negyedének elején, pedig ő direkt kérte. Butler Chris Kucnak (Chicago Tribune) elmondta, hisz a csapatban, de abban is, hogy néha sokkal keményebben kellene őket fogni. Tudja, hogy Hoiberg egy nyugodtabb típus, ezért tiszteli is, de amikor valaki nem azt csinálja, ami a dolga, azt bizony számon kellene kérni rajta - hozzátette, ezt persze saját magára is érti, ha ő nem csinál meg valamit.

Butler szerint nem arról van szó, hogy 5 évig teljesen más stílusú edzői voltak, hanem arról, hogy mindenki végezze el a feladatát, elmondása szerint ugyanis nem azt csinálták, ami a dolguk volt, amit a megbeszéltek a mérkőzés előtt, ezt mégsem tette szóvá senki. Ő beszélt erről, de valószínűleg nem elégszer, viszont úgy érzi, hogy Hoiberg dolga lenne az, hogy mindenkivel betartassa a megbeszélteket, az első számú játékostól kezdve a keret utolsó tagjáig, mert mindenkinek megvan a maga része az egészben, azt pedig el kellene végezniük.

Ahogy arról tegnap délután beszámoltunk, az Indiana Pacers erőcsatára, Paul George a Brooklyn Nets elleni találkozót követően nem kicsit kifakadt a játékvezetésre. A büntetése nem is maradt el, 35.000 dollárt kell befizetnie a liga számlájára a bírók ténykedésének kritizálása miatt, illetve azért, mert káromkodott.

A Pacershez tartozik az is, hogy Jordan Hilltől többet kaptak, mint amennyit vártak. Az Indiana vezetőedzője, Frank Vogel Jeff Skirvinnek (Associated Press) elmondta, hogy szerinte még annál is jobb kicsit Hill, mint amire számítottak. Elég jó benyomásai voltak a centerről a korábbiak alapján is, de még az ő elvárásait is felülmúlta eddig Hill. George annyit mondott, hogy ő tudta, mit várhat a magasembertől, és szerinte nem kap elég elismerést Hill azért, amit a pályán mutat és hozzátesz a Pacers teljesítményéhez.

A már többször is említett Associated Presstől származik az az információ, miszerint a Los Angeles Clippers azt szeretné, ha Blake Griffin több triplát vállalna, de a játékosé a felelősség, hogy mikor dobja rá és mikor nem - az erőcsatár idén eddig 6/15, tehát 40%-os a hármasvonalon túlról. A csapat elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy be tudja dobni ezeket a helyzeteket Griffin, dolgozott ezen eleget, de sokszor így sem vállalja el, ha csak nem a támadóidő végén van vagy nem ezt a figurát rajzolták fel előre.

A San Antonio Spurs épp a Clipperst verte tegnap hajnalban 115-107-re. A találkozó után LaMarcus Aldridge az Associated Pressnek elmondta, hasznos volt ez a meccs számukra, mert végre szoros végjátékot kellett játszaniuk, koncentrálniuk kellett végig, és szerinte jól is játszottak akkor, amikor igazán számított. Aldridge egyébként 11/18 volt mezőnyből, és volt még 11 pattanója is - erről Tony Parker annyit mondott, hogy azt a LaMarcust látták, akire szükségük lesz, ha szeretnének sokáig menetelni a PO-ban.

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh 2010-ben igazolt át a Toronto Raptorstól, azóta pedig 12-0-ra állt a csata a két együttes között a floridai gárda javára, mikor Bosh is pályára lépett - tegnap hajnalban 108-94-re nyert a Toronto Miamiben, ezzel tört meg a sorozat. DeMar DeRozan annyit mondott erről, hogy természetesen meg fogja ezt említeni Bosh-nak, mert hihetetlen, mennyi idő telt el, mire sikerült ezt elérniük. Játszottak együtt is, egymás ellen is, és végre sikerült megverniük a Raptors egykori franchise-playerét.

D-Liga hírek. A Detroit Pistons a Grand Rapids Drive-hoz küldte Darrun Hilliardot és Reggie Bullockot - előbbi 7, utóbbi 14 mérkőzésen játszott a Pistonsnál idén, míg lent Hilliard 2 meccsen 27 pontot átlagolt, Bullock pedig először szerepel majd a Drive-nál ebben a szezonban. A Toronto Raptors a Raptors 905-höz küldte Norman Powellt - az újonc dobóhátvéd a kanadaiaknál 12 meccsen kevesebb mint 6 percet átlagolt eddig. És ha már D-Liga: Brandon Jennings elkezdte a szezont az előbb említett Grand Rapids Drive-nál:

Több játékosnál megemlítettük már a jótékonykodást, most Russell Westbrook újra reflektorfénybe került - járt nemrég egy meglőtt és emiatt jelenleg mozgásképtelen srácnál a kórházban, előtte pedig 1 millió dollárnyi adományt adott a UCLA egyetemnek -, miután a hétvége során 65 hajléktalan kissrácnak ajándékozott cipőket és hátizsákokat karácsony alkalmából

A végére szintén Westbrook maradt - ennyire volt izgalmas a Thunder-Lakers ütközet:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus