Hírmorzsák 2015-12-21 (10:45)

Jason Kidd csípőjét meg kell műteni, határozatlan ideig nem lesz ott a Bucks kispadján. Lillardnek talpínszalag-húzódása van. Millsapnek nagyon tetszett a nyáron a Magic, de Atlantában otthonra talált. Paul George nagyon sokat tanult David Westtől. Byron Scott szerint a fiatalok fejlődése elég vonzó lesz a szabadügynökök számára, hogy a Lakersbe igazoljanak. Marc Gasol szerint a nyárig nem tudta, hogy hosszabbít a Memphisszel. Klay Thompson szerint Harden és Jimmy Butler jöhetnek még szóba rajta kívül, mint legjobb dobóhátvéd. A Sixers újabb negatív rekordot döntött. Anthony Bennett történelmet írt. Irving rehabja (videó).

A Milwaukee Bucksnál sokasodnak a gondok, a GM, John Hammond ugyanis tegnap bejelentette, hogy Jason Kidd vezetőedző csípőjét meg kell műteni a héten, így a tréner határozatlan ideig nem láthatja el teendőit. Helyét felépüléséig Joe Prunty, elsőszámú segédedzője veszi át. Kidd azt nyilatkozta, hogy teljesen megbízik Pruntyban, hogy el tudja vezetni az együttest, amíg vissza nem tér, hiszen nagy tapasztalata van az NBA-ben és nemzetközi színtéren is. Nagyon tisztelik a ligában, és biztos benne, hogy a játékosok és a szakmai stáb is mindent belead majd az ő irányítása alatt is.

Próbálta elhalaszta a műtétet, amíg csak lehetett, minden gyógyszert beszedett, amit kellett, de az orvosa azt mondta neki, hogy nincs jó időpont a beavatkozás elvégzésére, ezért az lesz a legjobb, ha most fekszik kés alá, mert így hamarabb jöhet rendbe, hamarabb tud továbblépni és hamarabb tudja folytatni a munkát. Saját elmondása szerint már az alvás is nehezen ment neki, olyan fájdalmai voltak, nem tudott rendesen mozogni, és a második Dallas Mavericksnél töltött időszaka óta jelen van ez a probléma, nagyjából 3-4 éve, úgyhogy valamit csinálni kellett vele. 

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard tegnap este elég komoly fájdalmakkal fejezte be a Miami Heat elleni összecsapást, mivel a bal sarkánál talpínhúzódása van - állítólag egy ideje küzd már ezzen a problémával, de a Heat ellen még rásérült. Lillard Joe Freemannek (The Oregonian) azt nyilatkozta, hogy az egyik betörésnél érezte, hogy húzódik és fáj a lába. Azt is hozzátette viszont, hogy a pályán fejezte be a találkozót, úgyhogy nem aggódik emiatt túlságosan.

Az Atlanta Hawks ma hajnalban az Orlando Magic vendége volt, a Hawks erőcsatárát, Paul Millsapet pedig erősen megkörnyékezte a nyáron a floridai alakulat is, hiszen maximum szerződést ajánlottak neki. Millsap Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) azt nyilatkozta, hogy ő volt a Magic első számú célpontja, és nagyon tetszett neki minden a csapat körül. Nagyszerű meetingje volt a vezetőkkel, és nagyon komolyan fontolóra vette az Orlandót. Azért maradt Atlantában, mert nagyon megszerette a környéket, már az otthonának hívta, illetve nagy szerepet játszottak döntésében a Hawks szakmai stábja és a csapattársai is - úgy érzi, valami különlegeset építettek fel.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Candace Bucknernek (Indianapolis Star) David Westről beszélt. George elmondása szerint West bácsinak hívta volt csapattársát - nagyon sokat beszélgettek West tapasztalatairól és a pályán kívüli dolgokról is. 21-22 évesen borzasztóan sokat tanult ezekből a beszélgetésekből, és sokat segít neki most, hogy ilyen fiatal kerete van a Pacersnek. Nagyon sok olyan dolog miatt tudott Westhez fordulni, amin most keresztül megy - játékvezetés, figurák, hogy mi történik éppen a pályán. Úgy érzi, West volt az, aki rendezte őt fejben.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott Bill Oramnek (Orange County Register) elmondta, szerinte D'Angelo Russell, Julius Randle és Jordan Clarkson fejlődése elég vonzó lesz a szabadügynökök csapathoz csábítására. A tréner úgy fogalmazott, hogy mindenki látni fogja, hogy ez a három játékos az elsőtől a 82. mérkőzésig folyamatosan előrelépett, fejlődött, úgyhogy ha a továbbiakban is képesek ezt az ütemet tartani, akkor a jövő elég fényes az aranysárga-lilák számára.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol Zach Lowe-nak (ESPN) adott egy hosszabb interjút, amelyben elmondta, ő sem tudta, hogy a Memphishez ír alá egy 5 éves maximum szerződést egészen az előző idény végéig. Gasol szerint egyszerűen korábban nem is gondolkodott ezen, nem fordított rá időt, mert úgy volt vele, hogy kicsit messzebbről kell néznie a dolgokat, akkor tudja az ember igazán jól megítélni, mit is kell tennie. Ennek megfelelően cselekedett, visszautazott Spanyolországba, eltávolodott a kosárlabdától, így tudta eldönteni, hogy mit is akar igazán.

Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, Klay Thompson szerint ő most a legjobb dobóhátvéd a ligában - azt is hozzátette Thompson, hogy Jimmy Butler és James Harden azok szerinte, akik erre a címre még eséllyel pályáznak. Bár a Golden State Warriors játékosa nem kezdte bombaformában az idényt, elmondta, hogy egyáltalán nem aggódik, jó szezont vár magától. Akkor játszik szerinte az ember a legjobban, ha teljesen tiszta fejjel kosarazik, és egyáltalán nem kell arra gondolnia, hogy sérült, nem teljesen egészséges. Szeretne hónapról hónapra, folyamatosan fejlődni, akkor az idény végére rendben lesz.

A napi statisztika a Philadelphia Sixersé, akik tegnap esti, Cleveland Cavalies elleni vereségükkel 1-28-ra romlottak. Mint ismert, 0-18-cal beállították a negatív rekordkezdést is az idény korábbi szakaszában, ez az 1-28 pedig szintén minden idők legrosszabb nyitánya, ezt a csúcsot azonban már egyedül tartják - minden korábbi NBA csapat nyert legalább 2 mérkőzést az első 29 találkozójából. Bár még a második győzelmet szeretnék megszerezni, érdemes megemlíteni, hogy 41 meccsből mindenki nyert legalább 3-szor, ez a következő mérföldkő, amit megdönthetnek.

A másik napi statisztika Anthony Bennetté, aki a liga történetének első 1/1-ese lett tegnap, akit leküldtek a D-Ligába. A korábbi "csúcsot" az egykori 1/2-es Hasheem Thabeet tartotta, ő volt a legelőkelőbb helyen kihúzott játékos, akit a D-Ligába irányítottak, az első kanadai első választott őt "előzte meg" tegnap.

A végére pedig a tegnap este visszatérő Kyrie Irving nagyjából egy héttel ezelőtti videója, amelyben rehabjáról, felkészüléséről beszélt, illetve erről láthattok felvételeket:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus